James Gunn om DC:s framtid: “planerar nästa åtta till tio år”

James Gunn om DC:s framtid: “planerar nästa åtta till tio år”

Filmtopp
12 november 2022 kl. 08:11

Skapar en bra och övergripande story

Cheferna för DC och Warner Bros. Discovery har träffats och pratat framtidsplaner. Nya strategier kan innebära förändringar i universumet.

I oktober meddelade The Hollywood Reporter att filmskaparen James Gunn och producent Peter Safran tar över DC Studios. Nu har de haft ett offentligt möte tillsammans med David Zaslav, vd för Warner Bros. Discovery, för att diskutera framtiden för DC.

David Zaslav har tidigare sagt att han vill få DC att bli lika framgångsrik som Marvel Studios. James Gunn delar den visionen och ser fram emot att skapa mer framgång för DC tillsammans med Peter Safran.

– Vi har spenderat de senaste dagarna med en grupp bestående av några av de bästa tänkarna i branschen, de bästa författarna som förbereder nästa åtta till tio år för våra karaktärer, säger James Gunn.

Suicide Squad
Polka-Dot Man i "The Suicide Squad". Foto: Warner Bros.

Lovar bättre framtid för DC-hjältarna

Safran säger att de ska fokusera på att skapa en bra övergripande story som fungerar i film och spel.

James Gunn har jobbat på DC sedan 2018 och lyft fram mindre kända karaktärer som Ratcatcher 2 och Polka-Dot Man. Han uttryckte även sin kärlek för de mer etablerade karaktärerna:

– Jag älskar Superman och Batman. Jag älskar deras samspel. Jag älskar hur de på ett sätt är samma men ändå helt olika.

Den nya ledarduon har spenderat mycket tid tillsammans med vd:n och investerarna för att tillsammans skapa en bättre framtid för karaktärerna.

Filmtopp uppdaterar med ny information kring framtiden för DC så fort vi vet.

Nine Selander

Mer läsning

NÄSTA ARTIKEL