Oscarsgalan

Alicia Vikander kommer inte spela Lara Croft i nya Tomb Raider

30 juli 2022 kl. 13:07

Ingen mer Vikander i Tomb Raider

Alicia Vikander förlorar rollen som Lara Croft, detta på grund av att filmbolaget MGM mister sina rättigheter till franchisen.

Sedan vi såg Alicia Vikander göra rollen som äventyraren Lara Croft i rebooten från 2018, har det spekulerats i när vi kommer att få se nästa Tomb Raider-film. Nu står det klart att filmbolaget MGM förlorar sina rättigheter till franchisen, vilket innebär att den svenska stjärnan missar möjligheten att få reprisera sin roll, avslöjar The Wrap.

Alicia Vikander som Lara Croft. Foto: MGM.

MGM hade till maj på sig att ge en ny film klartecken men missade sitt fönster. Nu förlorar de sina rättigheter till franchisen, vilket också innebär att Alicia Vikander inte längre är kopplad till serien. Just nu pågår ett budkrig om rättigheterna och när ett nytt filmbolag väl får tag på dem kommer de av att hitta en annan skådespelare för rollen, detta på grund av att de vill ge serien ytterligare en nystart. 

Vikanders Tomb Raider-film som gjordes av norske Roar Uthaug blev en vattendelare där vissa älskade den medan andra blev mindre begeistrade. Filmen tjänade in 275 miljoner dollar utifrån en budget på 94 miljoner dollar. Filmerna från 2001 och 2003 med Angelina Jolie tjänade tillsammans in 432 miljoner dollar. 

Innan MGM förlorade rättigheterna fanns det en uppföljare planerad med Alicia Vikander tillbaka i titelrollen och Lovecraft Country-skaparen Misha Green som manusförfattare och regissör. 

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL