Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alicia Vikander om Tomb Raider: "tråkigt för allt arbete vi hade lagt ner"

Alicia Vikander om Tomb Raider: "Tråkigt för allt arbete vi lagt ner"

Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
31 januari 2023
Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
31 januari 2023

Ingen ny Tomb Raider-film med Vikander som Lara Croft

Alicia Vikander blir av med stjärnrollen som Lara Croft och det blir inte heller någon ny "Tomb Raider"-film. Filmbolaget förnyade inte rättigheterna och projektet har lagts ner.

Alicia Vikander har länge varit involverad i förberedelserna för att än en gång gestalta den ikoniska datorspelshjälten Lara Croft i en ny Tomb Raider-film. Regissören Misha Green var ansluten, men i fjol lades projektet ner. Något som Filmtopp har rapporterat om tidigare.

– Filmbolaget förlorade rättigheterna, så det blir ingen film. De bytte management på MGM och så har de inte förnyat rättigheterna, säger Alicia Vikander i en intervju med TT.

Hennes version av Lara Croft i Tomb Raider är en av hennes mest kända roller och att spela Lara igen var något som Alicia verkligen såg fram emot.

– Det var tråkigt för allt arbete vi hade lagt ner, men jag går vidare med nya projekt, berättar hon. 

Alicia Vikande som Lara Croft
Alicia Vikander som Lara Croft. Foto: SF Studios

Alicia ointresserad av ny "Tomb Raider"-serie

I dagarna har det framkommit att Amazon Prime Video har gett Fleabag-stjärnan Phoebe Waller-Bridge i uppdrag att skriva en tv-serie baserad på Tomb Raider. Ingen huvudrollsinnehavare har presenterats, men Alicia Vikander är inte aktuell för den. På frågan om det inte vore roligt att göra svarar hon:

– Nu har jag gjort det en gång, så jag har inte tänkt på det så mycket. Så nej, säger hon till TT.

Alicia Vikander
Alicia Vikander i en intervju med Filmtopp. Foto: Elemina Björngreen/Filmtopp

Vikanders starka koppling till Göteborgs filmfestival

Alicia Vikander är född i Göteborg och känner en stark koppling till Göteborgs filmfestival, även fast hon inte längre bor kvar där. I helgen befann hon sig på festivalen för att vara med när den första gruppen från det filmlabb, som hon varit med och startat, visar upp vad de har skapat.

Högstadieelever på tre skolor i Göteborg har fått besök av Alicia Vikande som bjudit på workshops och fått lära sig om filmskapande.

– Under väldigt lång tid har jag känt att jag velat finna ett sätt att ge tillbaka för det jag har fått, förklarar Alicia.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL