Vild kärlek är Viaplays nya realitysatsning

Premiär för Vild Kärlek 2023 – så var första avsnittet

  • Viaplay
Sofie Landgren
31 januari 2023 kl. 08:01

Dejtingprogrammet med en udda "edge"

Nu är det premiär för Viaplays nya realitysatsning "Vild Kärlek", programmet där får vi följa tio singlar som tillsammans ska ta sig längs Klarälven på en flotte för att försöka hitta kärlek.

Realityserier är hetare än någonsin i Sverige, inte minst när det kommer till att hitta kärlek. Men, om du trodde att du redan sett alla möjliga varianter av dejting, så tror du fel. Nu kommer nämligen dejtingprogrammet där vi får följa tio singlar som alla längtar efter kärlek, men med den udda twisten att de tillsammans ska ta sig längs Klarälven på en flotte. Dessutom ska de bo i tält, utan mobiltelefoner och andra vardagliga störningsmoment. Tillsammans ska de alltså leva ett äkta vildmarksliv i tio dagar – med en i förväg utsedd partner.

Alla deltagare i vild kärlek 2023 på viaplay
Alla deltagare. Foto: Viaplay.

Så var premiären av Vild Kärlek 2023

I det allra första avsnittet får vi se när deltagarna Julia Blomqvist Havrell, 27, från Borås, Xavier Grönlund, 28, från Järfälla, Lina Rask, 23, från Falun, Maria Rickmann, 30, från Karlstad, Henriette Hertzman, 29, från Helsingborg, Hannes Psajd, 26, från Malmö, Alexander Svensson, 27, från Norrköping, André Sarstedt, 31, från Stockholm, Joanna Samiotakis, 30, från Stockholm och Marco Caltagirone, 33, från Göteborg, blir avsläppta på olika destinationer med varsin karta och kompass helt ensamma mitt ute i ingenstans. De har alla fått i uppgift att helt solo navigera sig till ett område på kartan där deras förbestämda matcher väntar.

Deltagarna blir förvånade när de anländer till rätt plats och ser alla deltagare, de hade förväntat sig att träffa en person som är deras match, istället är nu alla deltagare på ett och samma ställe, och ingen av dem har någon aning om vem som är deras faktiska match. De börjar genast gissa vem som skulle passa ihop med vem i hopp om att de snart ska få svaret, men, de blir snabbt varse om att den informationen inte kommer förens dagen efter. 

 Vild kärlek är Viaplays nya realitysatsning
Foto: Viaplay.

Fest och "glamping"

Kvällen innan deltagarna skall ge sig ut på sina "kärleksflottar" så bjuds det på fest och "glamping". Medans killarna lagar mat så diskuterar tjejerna om vilka de tror har matchat med varandra. Medans de andra deltagarna minglar runt för att lära känna varandra så dröjer det inte lång tid innan det börjar slå gnistor mellan Lina Rask och Alexander Svensson. Lina och Alexander väljer att dela tält första natten, och det blir en hel del kyssar trots att de själva känner att det kan vara riskabelt om det visar sig att de inte är varandras match.

Avsnittet avslutas i en cliffhanger och vi tittare får tålmodigt vänta till nästa avsnitt för att se hur deltagarna har parats ihop. Är Lina och Alexander varandras matcher, och hur kommer de andra deltagarna att reagera på deras intima natt? Ja, det återstår att se.

Efter första avsnittet lämnas man verkligen med känslan av att bara vilja ha mer. Trots att programmet kanske inte ser så roligt ut i text, så har produktionen verkligen lyckats med att göra ett underhållande realityprogram. Det är en bra casting, vacker miljö och fortsätter säsongen i den här andan så är det väl värt att följa!

Missa inte den nya Viaplayserien "Vild Kärlek" som har premiär på tisdag den 31 januari. 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL