Alec Baldwin

Alec Baldwin tillbaka på set – nu fortsätter inspelningen av Rust

Filmtopp
25 april 2023 kl. 09:30

Åklagarna lade ner fallet

För ett och ett halvt år sedan sköt Alec Baldwin ihjäl sin kollega under inspelningen av "Rust". Nu är skådespelaren tillbaka på set för att avsluta produktionen.

I oktober 2021 kunde vi rapportera att Alec Baldwin skjutit ihjäl en kollega under inspelningen av västerndramat Rust i New Mexiko. Stjärnan menar själv att han inte visste om att pistolen var laddad med skarp ammunition.

Det var under inspelningen av en actionscen som skjutningen inträffade. Baldwin riktade pistolen mot fotografen Halyna Hutchins, 42, som dog av skottskadorna. Även filmens regissör, Joel Souza, 49, träffades, men överlevde skadorna.

Riskerade 21 månaders fängelser för dråp

Efter händelsen pausades inspelningen medan händelsen polisutreddes och sedermera även gick till domstol, där han riskerade en dom på 21 månader för dråp. Nu, efter att åklagarna har lagt ner åtalet, har inspelningen av Rust återupptagits.

– Produktionen kommer att fortsätta att använda fackliga besättningsmedlemmar och kommer att förhindra all användning av fungerande vapen och någon form av ammunition. Skarp ammunition är, och har alltid varit. förbjuden på inspelningen, säger filmbolagets advokat Melina Spadone i ett uttalande.

Alec Baldwin uttalar sig på Instagram

Även Alec Baldwin själv har kommenterat att inspelningen har återupptagits, han passar även på att tacka alla sina följare för det stöd han har fått under den turbulenta tiden.

Inspelningen av "Rust" förväntas att avslutas i maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL