Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alec Baldwin

EXTRA: Alec Baldwin sköt ihjäl filmfotograf av misstag inatt

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 oktober 2021

Skulle skjuta med blanka skott

När Hollywood-stjärnan Alec Baldwin spelade in en scen av filmen "Rust" var pistolen laddad med riktiga skott eller med något hårt föremål. En tragisk olycka som för tankarna till vad som hände Brandon Lee 1993.

Amerikanska medier rapporterar att den Oscarsnominerade skådespelaren Alec Baldwin av misstag sköt ihjäl en kollega under natten till i dag. Olyckan ska ha skett under inspelningen av hans nästkommande film Rust där pistolen han avfyrat laddats med skarpa skott, eller något hårt föremål istället för blanka skott.

Halyna Hutchins heter fotografen som dog av skottsalvan, hon blev 42 år. Även filmens regissör Joel Souza ska ha blivit träffad men överlevt.

Platsen för olyckan var Bonanza Creek Ranch i Santa Fe, New Mexico. En ranch som är en populär inspelningsplats.

Har förhörts av polis

Enligt Variety ska en gråtande Alec Baldwin ha förhörts av polis men sedan släppts för stunden. Polisen har bekräftat att det var skådespelaren som avfyrade pistolen och han ska självmant ha kommit till polisen och berättat om vad som hände. Enligt polisen finns det i dagsläget inga misstänkta utan de håller fortsatt på att utreda vad som verkligen skedde.

Varför Alec Baldwin ska ha skjutit mot en fotograf och en regissör och inte en motspelare finns det i dagsläget inga uppgifter om.

Inte första gången

Brandon Lee
Skådespelaren Brandon Lee i "The Crow". Foto: Miramax.

Det här är inte första gången en person dör på en filminspelning på grund av skarpa skott. 1993 sköts skådespelaren Brandon Lee till döds under inspelningen av den numera kultförklarade filmen The Crow.

Om Rust även kommer att släppas återstår att ses.

MER LÄSNING: Döda skådespelare och regissörer 2021

Artikeln uppdateras löpande

NÄSTA ARTIKEL