Nightwing - Mena Massoud

Aladdin-stjärnan vill spela Nightwing

03 oktober 2021 kl. 13:10
ANNONS
ANNONS

Massoud vill lyfta fram Nightwing i rampljuset

DC har sedan 2017 funderat på att göra en Nightwing-film. Igår släpptes en intervju med Mena Massoud, känd som Aladdin i Disneys nyaste version, där han berättar om sin stora önskan att själv få vara mannen i den blåsvarta dräkten.

Mena Massoud som Aladdin Foto: Disney
Mena Massoud i Aladdin. Foto: Disney.

I en exklusiv intervju med Screenrant berättar skådespelaren Mena Massoud om sin fixering vid Batman och att han vill spela läderlappens kollega Nightwing. En yngre superhjälte som började sin resa som den första Robin. Massoud tycker att karaktären har en berättelse som är värd att berätta och det har aldrig gjorts förut, iallafall inte nära i den utsträckning som Batman på storskärmen.

– Jag har varit fixerad vid Batman, men jag tror Batman... det har som blivit gjort ganska mycket nu och av några fantastiska skådespelare. Jag tror inte att jag kan toppa dem på det sättet, men Nightwing har bara en väldigt intressant story som inte gjorts förr, han är lite yngre. Så ja, han är en karaktär som jag alltid dragits till, Säger Massoud i den exklusiva intervjun med Screenrant.

Mena Massoud in Jack Ryan
Mena Massoud som Tarek Kassar i serien "Jack Ryan". Foto: Amazon.

Nightwing är alter egot som adopterats av Dick Grayson i DC:s universum, efter att han vill gå vidare från att vara Robin, Batmans kompanjon. Trots att karaktären haft många animerade framträdanden har Dick Graysons framträdanden i live action varit limiterade till att vara Batmans sidekick. Chris o'Donnel spelar Grayson i bland annat Batman & Robin, men går där inte under namnet Nightwing.

Dick Grayson spelas som Nightwing av Brenton Thwaites i serien Titans som har släppt 3 säsonger än så länge, men vi vet att serieskådespelare sällan tar sig in i DC:s filmer. Se bara The Flash som ett exempel där Barry Allen länge och framgångsrikt spelats av Grant Gustin, men i filmen Justice League och kommande Flash-filmen blev han ersatt av Ezra Miller. Med tanke på allt det är det inte helt omöjligt för Massoud att kunna få rollen som Nightwing, eftersom den planerade filmen inte börjat produktion än.

Läs också: Därför måste du se Superman & Lois

– Jag vill verkligen spela en superhjälte i DC:s eller Marvels universum, berättar Massoud. Om jag vill spela superhjälte måste jag först se ut som en superhjälte. Jag måste nog komma i form som en superhjälte innan jag blir castad som en, säger Massoud om sin träningsrutin

– Jag tycker det är viktigt att få ut saker i universumet som du vill göra och att jobba väldigt smart och hårt emot det, och se vad som händer. Ibland är det skrivet i stjärnorna för dig, ibland är det inte det, men jag tror du kommer växa under resan oavsett.

Om Massoud lyckas ta sig hela vägen till att få spela Nightwing återstår att se. Fram tills dess kan du se honom i serien "Reprisal" på C More eller som Aladdin på Disney+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL