Aaron Paul tjänar inte ett dugg från Netflix på Breaking Bad

Aaron Paul "tjänar inte ett dugg" från Netflix på Breaking Bad

Emil Oscar Rasmussen
06 september 2023 kl. 13:00

Breaking Bad-stjärnorna säger sitt om strejken

Breaking Bad-stjärnorna Aaron Paul och Bryan Cranston har gett sin syn på den pågående Hollywoodstrejken, och den förstnämnda tar upp sin bristande ersättning från Netflix som ett exempel på varför de måste sätta ned foten.

Strejken i Hollywood rullar vidare, med allt påtagligare konsekvenser och allt fler profiler som säger sitt om saken. Häromdagen var bland andra Breaking Bad-profilerna Aaron Paul och Bryan Cranston på plats utanför Sony Pictures Studios för att demonstrera tillsammans med andra medlemmar av skådespelarnas fackförbund SAG-AFTRA, samt manusförfattarnas WGA.

Entertainment Tonight fångade ett tal från Cranston där han diplomatiskt betonade att de inte var ute efter att få några att framstå som "skurkar" utan bara att "se verkligheten". De fick också en kommentar av Paul – som var betydligt hårdare i sin kritik. Han lyfte till exempel ersättningen, eller snarare bristen på ersättning, för Breaking Bad som ett bevis på varför de måste strejka.

Aaron Paul "tjänar inte ett dugg" från Netflix på Breaking Bad
Foto: AMC.

Aaron Paul säger att Netflix inte betalar honom "ett dugg" för Breaking Bad

En av de huvudsakliga aspekterna som har lett till att både manusförfattarnas och skådespelarnas fackförbund har gått ut i strejk är bristen på den löpande ekonomiska kompensation – så kallade "residuals" – som utbetalas av de stora streamingjättarna. Aaron Paul intervjuades av Entertainment Tonight och gick hårt åt Netflix för att förklara hur orättvist det nuvarande ersättningssystemet är.

– För att vara helt ärlig tjänar jag inte ett dugg från Netflix på Breaking Bad. Och det tycker jag är galet, säger Paul. Serier lever för evigt på dessa streamingtjänster [...] Jag tror att många av de här streamingtjänsterna vet att de har kommit undan med att inte betala folk en rimlig ersättning, och nu är det dags att punga ut. Och det är bara en av sakerna vi slåss för.

Aaron Paul säger också att han är optimistisk att de kommer att nå en lösning.

Se intervjun här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL