Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Adam Driver till attack mot Netflix: "Hur kommer det sig?"

Adam Driver till attack mot Netflix: "Hur kommer det sig?"

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
01 september 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
01 september 2023

Kritiserar Netflix och Amazon i samband med Ferrari-premiären i Venedig

Adam Driver är på plats i Venedig i samband med festivalpremiären för Michael Manns "Ferrari". Under presskonferensen passade stjärnskådespelaren på att rikta skarp kritik mot jättar som Netflix och Amazon.

Den 80:e upplagan av filmfestivalen i Venedig är i full gång, och en av filmerna som uppmärksammas på festivalen är Ferrari, Michael Manns biografiska drama om Enzo Ferrari, med stjärnor som Adam Driver, Shailene Woodley och Penélope Cruz i rollerna.

Under gårdagen hölls en presskonferens för Ferrari och Adam Driver fanns på plats för att marknadsföra filmen – trots den pågående skådespelarstrejken. Drivers syn på sin närvaro och strejken blev därför ett hett samtalsämne under presskonferensen.

Adam Driver till attack mot Netflix: "Hur kommer det sig?"
En närmast oigenkännlig Adam Driver i "Ferrari". Foto: Neon.

Adam Driver till attack mot Netflix: "Varför?"

I Hollywood strejkar både skådespelare och manusförfattare efter att deras fackförbund (SAG-AFTRA och WGA) inte har kommit överens i förhandlingar med studioorganisationen AMPTP. Strejken innebär bland annat strikta regler kring skådespelares möjlighet att marknadsföra sina redan producerade projekt. Trots det syns just nu en och annan stjärna på Venedigs filmfestival för att rikta strålkastarljuset mot sina filmer.

Anledningen till det beror på att det finns en betydande andel filmer som inte har koppling till AMPTP, vilket gäller för Ferrari. Adam Driver var noga med att påpeka just detta när han försvarade sin närvaro på festivalen.

– Jag är stolt över att vara här för att representera en visuell representation av en film som inte är en del av AMPTP, förklarade Driver, enligt Variety.

Ferrari-huvudrollsinnehavaren betonade också att han såg det som en möjlighet att förespråka direktiven från SAG-AFTRA:s ledning, och passade på att rikta skarp kritik mot studiojättar inom AMPTP.

– Hur kommer det sig att ett mindre distributionsbolag som Neon och STX International kan tillgodose drömkraven som SAG ber om [...] med ett stort bolag som Netflix och Amazon inte kan det?

Adam Driver avrundar med att påpeka att närvaron av SAG-medlemmar för filmer som Ferrari är ett bevis på att personerna bakom dem stöttar sina samarbetspartners, medan det motsatta gäller för giganterna som han kritiserar.

 

NÄSTA ARTIKEL