Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ruben Östlund ger sitt stöd till strejken i Hollywood: "Ja, kör!"

Warner Bros. Discovery förlorar hundratals miljoner dollar på strejken

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
06 september 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
06 september 2023

Tungt för Hollywoodjätten

Den pågående Hollywoodstrejken blir kostsam för Warner Bros. Discovery, detta menar bolaget som sänker sin förväntade årsintjäning med hundratals miljoner dollar.

Sedan i våras har det varit författar- och skådespelarstrejk i Drömfabriken. Detta stoppar bara inte nya och kommande projekt, utan även färdiginspelade titlar som ännu inte har fått sin premiär.

Detta eftersom det är svårt för filmbolagen att marknadsföra sina storsatsningar utan att ha sina skådespelare närvarande. Exempelvis har Dune: Part Two skjutits upp med nästan ett halvår.

Nu meddelar Warner Bros. Discovery att de förväntar sig att strejken kommer att kostar dem 300-500 miljoner dollar under 2023.

"Medan WBD är hoppfullt om att dessa strejker kommer att lösas snart, går det inte att förutse när strejkerna slutligen kommer att avslutas," skriver Warner Bros. Discover.

Om strejken lättar under årets gång återstår att se:

"Eftersom båda fackföreningarna fortfarande strejkar i dag, räknar företaget nu med att de ekonomiska påverkningarna på WBD av dessa strejker kommer att pågå fram till slutet av 2023."

Trots detta förväntar sig Warner Bros. Discovery ett årsresultat på 10,5-11 miljarder dollar. Om det räcker för att säkra bolaget efter en långvarig och turbulent period, återstår att se.

NÄSTA ARTIKEL