Jim Carrey kan tänka sig att göra Masken 2

7 lättsamma filmer att se på alla hjärtans dag

Uppdaterad kl. 17:02 | Publicerad 14 februari 2023 kl. 16:02

Här hittar du 7 inte alltför romantiska filmer

Romantiska filmer är inte allas kopp te, men vill du ändå se något med ett genomgående kärlekstema har vi några tips åt dig. Nedan hittar du sju lättsamma filmer med en utgångspunkt i det romantiska, som har lagt mycket av det sentimentala åt sidan.

Tre nya skådespelare till Mr. and Mrs. Smith-serien
Foto: Twentieth Century Fox.

Mr. & Mrs. Smith (2005)

Genre: Action, Komedi, Drama, Thriller
Regi: Doug Liman
Med: Brad Pitt, Angelina Jolie, Adam Brody m.fl. 

Efter fem års äktenskap har förortsparet John (Brad Pitt) och Jane Smith (Angelina Jolie) kört fast ordentligt i sin slentrianmässiga vardag. En dag inser de att båda undanhåller den andre en hemlighet – de är yrkesmördare och arbetar för konkurrerande organisationer. Vardagslivet vänds upp och ned och det sömniga äktenskapet hettar till ordentligt när det visar sig att båda fått i uppdrag att döda den andra.

Detta är en explosiv mix av häftig komedi, uppdämd passion och högteknologisk action som ger en helt ny mening till uttrycket "tills döden skiljer oss åt".

Hitta stream till Mr. & Mrs. Smith.

Sony Pictures Home Entertainment

The Ugly Truth (2009)

Genre: Komedi, Romantik
Regi: Robert Luketic 
Med: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner m.fl.

Abby (Katherine Heigl) är en framgångsrik tv-producent med höga krav när det kommer till män. Mike (Gerard Butler) är stjärnan i hennes tv-program som vet att män bara är ute efter en enda sak. Abby är fast besluten att bevisa att hon kan lyckas i kärlek, så hon lyder Mikes råd under en lovande ny romans.

Detta är den enda renodlade romantiska komedin på listan, vars lättsamhet gör att den ändå tilldelas en plats.

Hitta stream till The Ugly Truth.

Jim Carrey kan tänka sig att göra Masken 2
Foto: Sandrew Film 

The Mask (1994)

Genre: Action, Komedi, Krim
Regi: Chuck Russell
Med: Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Riegert m.fl. 

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) lever ett synnerligen tråkigt och trist liv. Hans chef på banken gapar och skriker på honom, och hans enda vän är en liten hund. Allt detta förändras när han hittar den magiska Masken – som förser honom med sällan skådade superkrafter. Som en tornado gör han rent hus bland översittare, chefer och livsfarliga skurkar. Och så tar han naturligtvis sikte på att vinna drömtjejens hjärta.

Hitta stream till The Mask.

Foto: Netlix Original

Murder Mystery (2023)

Genre: Komedi, Mystik 
Regi: Kyle Newacheck
Med: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans m.fl.

En New York-polis och hans fru, en frisör, åker på en efterlängtad resa till Europa. Där tar saker och ting en oväntad vändning – plötslig ligger det på dem att lösa ett förbryllande mord som skett på en miljardärs lyxyacht.

Murder Mystery 2 har premiär på Netflix i slutet av mars.

Hitta stream till Murder Mystery.

Foto: United International Pictures.

EuroTrip (2004)

Genre: Komedi
Regi: Jeff Schaffer
Med: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Michelle Trachtenberg m.fl. 

Scotty (Scott Mechlowicz) har under flera år brevväxlat med Mieke (Jessica Boehrs), som han hela tiden trott är en snubbe. När Mieke föreslår att de ska träffas och Scotty misstänker att brevvännen fått känslor för honom får han panik och bryter kontakten med vännen. Kort därefter inser han dock att Mieke i själva verket är en tjej, och dessutom en riktig skönhet. Ett krossat hjärta senare, till följd av att ha blivit dumpad av sin flickvän, bestämmer sig Scotty för att åka till Europa för att hitta Mieke, vilket utvecklar sig till en resa med vänner genom London, Paris och Amsterdam, på väg mot Miekes hemstad, Berlin.

Hitta stream till Eurotrip.

Foto: Buena Vista International

Sex dagar, sju nätter (1998)

Genre: Action, Komedi, Äventyr
Regi: Ivan Reitman
Med: Harrison Ford, Anne Heche, David Schwimmer m.fl. 

Piloten Quinn (Harrison Ford) avskyr turister och är därför på allt annat än strålande humör när han måste flyga en kvinna (Anne Heche) från New York till Tahiti i sitt privatplan. Bättre blir det inte när de hamnar mitt i en storm som tvingar dem att kraschlandar på en öde ö, vilket blir starten på en vecka med många typer av utmaningar.

Detta äventyr med Harrison Ford och Anne Heche är fyllt av komedi, action och romantik.

Hitta stream till Sex dagar, sju nätter.

The Lost City (2022)
Foto: United International Pictures

The Lost City (2022)

Genre: Action, Komedi, Äventyr
Regi: Adam Nee
Med: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe 

Den berömda och tillbakadragna författaren Loretta Sage (Sandra Bullock) har tillbringat sin karriär med att skriva romantiska romaner som utspelar sig på exotiska platser. Alan (Channing Tatum) är bokomslagsmodell som under lång tid har agerat ansiktet utåt för hjältekaraktären i Lorettas böcker. I samband med en marknadsföringsturné för sin nya bok kidnappas Loretta av en excentrisk miljardär som hoppas på att hon ska kunna leda honom till en förlorad stad och skatt som beskrivs i hennes verk. Alan ser sin chans att bli den hjälte som han poserat som under så lång tid, och vi bjuds på ett äventyr i exotisk djungelmiljö, där den omaka duon måste samarbeta för att överleva.

Hitta stream till The Lost City.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL