Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Första titt på Viaplays dramaserie Två systrar

Nytt på Viaplay i september 2021

 • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
31 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
31 augusti 2021

Viaplay rivstartar hösten.

September månad bjuder på massvis med stora premiärer. Inte minst landar de nya Viaplay-originalen "Två systrar", "Furia" och "Close to Me". Likaså kommer befintliga serier tillbaka med efterlängtade uppföljare. Här är alla nyheter på Viaplay i september!

Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson har huvudrollerna i "Två systrar" som bygger på Hannah Widells och Amanda Schulmans böcker. Foto: Viaplay.
Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson syns snart i "Två systrar" som bygger på Hannah Widells och Amanda Schulmans böcker. Foto: Viaplay.

För den som gillar att förlora sig i dramaserier visar vi Två systrar med svenska stjärnorna Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson som de tajta, men olika systrarna. Leif GW PerssonDet som göms i snö är tillbaka med en ny säsong med kritikerrosade Robert Gustafsson som polisen Peter Wendel. Vi ser även Samuel Fröler i en ny nyckelroll. För den som gillar spänning, slutar vi inte här. I det internationella Viaplay-originalet Close to Me får vi följa Jo (Connie Nielsen) som till följd av en påstådd olycka tappat minnet, och inte vet vem hon kan lita på.

I norska originalserien Furia, med paret från Exit Pål Sverre Hagen och Ine Marie Wilmann i huvudrollerna, spelar de två poliser som infiltrerar en högerextremistisk och farlig subkultur. 

Utöver detta bjuder vi alla 007-fans på hela James Bond-kollektionen, visar ljuv musik i musikalen Mamma Mia! och bjuder de minsta Viaplay-vännerna på flera animerade filmer, däribland Cocomelon och Lego Friends: Tjejer på uppdrag. Ta del av allt detta och mycket mer på streamingtjänsten.

Alla nya serier på Viaplay i september 2021:

Två systrar säsong 1

Julia Ragnarsson (Fartblinda, Springfloden) och Dilan Gwyn (Älska mig, Andra sidan) spelar huvudrollerna i Viaplays nya originalserie Två systrar som handlar om syskonkärlek, syskonrivalitet och vad som händer när man försöker skydda den man älskar allra mest, men det snarare misstolkas som missunsamhet. Medan systrarna brottas med att hitta sig själva och bryta sig loss in i nya relationer söker de sig alltid tillbaka till varandra när vardagen runt dem rämnar. 

Två systrar är fritt baserad på romansviten med samma namn av Hannah Widell och Amanda Schulman. I övriga roller ser vi Hannes Fohlin, David Larson, Lia Boysen, Jens Hultén, Happy Jankell, Helmon Solomon, Pablo Leiva Wenger, Caroline Winberg med flera. 

Premiär 5 september

Close to Me

Internationella stjärnan Connie Nielsen har huvudrollen i "Close to Me".
Internationella stjärnan Connie Nielsen har huvudrollen i "Close to Me". Foto: Viaplay.

Den 12:e september är det premiär för Viaplays internationella originalserie Close to Me, ett gastkramande psykologiskt drama med den danska superstjärnan Connie Nielsen (Wonder Woman) och Christopher Eccleston (Doctor Who) i huvudrollerna.

Close to Me kretsar runt det gifta paret Jo (Connie Nielsen) och Rob (Christopher Eccleston) som till synes verkar ha allt. Jos tillvaro vänds plötsligt upp och ner när hon råkar ut för en hemsk olycka och förlorar minnet av det senaste året. När hon försöker återfå minnet upptäcker hon att allt inte är så perfekt som hon trott och att någon – till varje pris – försöker dölja något från henne. 

I övriga roller ser vi Susan Lynch (Save Me, Unforgotten), Leanne Best (Young Wallander, Cold Feet), Henning Jensen (When the Dust Settles, Below the Surface), Ellie Haddington (Enola Holmes, Motherland) och Ray Fearon (Da Vinci’s Demons, His Dark Materials).

Premiär 12 september

Det som göms i snö säsong 2

Den prisade serien Det som göms i snö är baserad på en idé av kriminalförfattaren Leif GW Persson, och den andra säsongen är precis som tidigare inspirerad av verkliga händelser. 

Skådespelaren Robert Gustafsson (Hundraåringen, Torsk på Tallinn) är tillbaka som Kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel, rollen som han vann Kristallen för 2019. Säsong 2 av Det som göms i snö kretsar kring Ludvig Larsson, spelad av Samuel Fröler (Skärgårdsdoktorn), en regionpolischef som visar sig leva ett mörkt dubbelliv.

Flera välbekanta ansikten från den första säsongen återvänder: Louise Peterhoff, Ia Langhammer, Christopher Wagelin och Ingela Olsson med flera. Det dyker även upp flera nya namn på rollistan, däribland Celie Sparre och Stefan Gödicke

Premiär 19 september

Furia

Viaplays originalserie Furia tar oss till en idyllisk norsk stad som drabbas av ett chockerande mord. När polisen Asgeir (Pål Sverre Hagen, Exit) utreder mordet stöter han på Ragna (Ine Marie Willmann, Exit), som jobbar för underrättelsetjänsten och infiltrerar en nationalistisk subkultur. Där och då börjar resan genom en mörk undre värld av hat, en resa som leder till avslöjandet av en terroristring som sträcker sig från de norska fjällen till hjärtat av Europa. Furia, med en blandning av norskt, engelskt och tyskt tal, är skapad av Emmy-vinnaren Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon).

Premiär 26 september

Svenska fall säsong 7

"Svenska fall" kommer tillbaka med sin sjunde säsong. Foto: Viaplay.
"Svenska fall" kommer tillbaka med sin sjunde säsong. Foto: Viaplay.

Den 9:e september återkommer den populära dokumentärserien Svenska Fall med sex episoder om brotten som skakade Sverige. I höst granskas bland annat mordet på Östra skolan i Katrineholm, svartsjukemordet i Hagfors, den slumpmässiga kidnappningen av psykologen Helena Bering som fick ett tragiskt slut, tortyrmorden i Vallentuna, mordet på 18-åriga Ndella Jack, och personliga assistenten som kallblodigt högg ihjäl sin kollega på jobbet. Svenska Fall är en originalserie från Viaplay

Premiär 9 september

Fler seriepremiärer på Viaplay i september:

Lego Friends: Tjejer på uppdrag säsong 4

"Lego Friends: Tjejer på uppdrag" är snart här med sin fjärde säsong.
"Lego Friends: Tjejer på uppdrag" är snart här med sin fjärde säsong. Foto: Viaplay.

När fem tonårsbästisar bestämmer sig för att hjälpa sin stad, märker de att inget är som det borde vara.

Premiär 4 september

Two and a Half Men säsong 1-12

Sitcom-klassikern "Two and a Half Men" finns snart att se på Viaplay. Foto:
Sitcom-klassikern "Two and a Half Men" finns snart att se på Viaplay. Foto: Warner Bros. Television.

Charlie Sheen, senare följd av Ashton Kutcher, spelar huvudrollen i den populära mastodontserien Two and a Half Men. Dessutom ser vi Jon Cryer som Alan Harper och Angus T. Jones som hans son Jake Harper. 

Premiär 21 september

Fler seriepremiärer på Viaplay i september:

 • Chicago Fire s9 (1 september)
 • Chicago P.D s8 (1 september)
 • Chicago Med s6 (1 september)
 • Ramy s2 (2 september)
 • Castle s1-8 (6 september)
 • Barbapapa s1 (11 september)
 • NCIS s17 (13 september)
 • New Amsterdam s4 (22 september)
 • Chicago Fire s10 (23 september)
 • Chicago PD s9 (23 september)
 • Chicago Med s7 (23 september)
 • Cocomelon s1 part 3 (23 september)
 • Billions s5 (29 september)
 • Friday Night Lights s1-5 (30 september)

Alla nya filmer på Viaplay i september 2021:

Mamma Mia! – musikalfavoriten på Abbas låtskatt

Se stjärnspäckade "Mamma Mia!" med Amanda Seyfried, Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan och flera.
Se somriga "Mamma Mia!" med Amanda Seyfried, Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan och flera. Foto: Universal Pictures.

Sophie (Amanda Seyfried) är på jakt efter sin pappa inför den stora dagen. Det är bara ett problem – hon vet inte vem han är. Men efter att ha tjuvläst sin mammas (Meryl Streep) dagböcker, kommer hon fram till att han är en av hennes tre gamla pojkvänner.

Premiär 3 september

Monster Hunter – benhård Milla Jovovich jagar bestar

Film av Resident Evil-regissören Paul W.S. Anderson med hans vapendragare Milla Jovovich.
Film av Resident Evil-regissören Paul W.S. Anderson med hans vapendragare Milla Jovovich i spetsen. Foto: Screen Gems.

Bakom vår värld finns en annan: fylld av farliga och mäktiga monster som styr sina områden med dödlig grymhet. När en oväntad sandstorm förflyttar kapten Artemis (Milla Jovovich) och hennes enhet (TI Harris, Meagan Good, Diego Boneta) till en ny värld, blir soldaterna chockerade när de upptäcker att den fientliga och okända miljön är hem för enorma, skrämmande monster som är immuna mot deras eldkraft.

I deras desperata kamp för att överleva, möter enheten den mystiska Hunter (Tony Jaa), vars unika färdigheter gör att han kan ligga steget före de mäktiga varelserna. Medan Artemis och Hunter sakta bygger upp förtroende, upptäcker hon att han är del av ett team som leds av amiralen (Ron Perlman). Då de står inför en fara så stor att den kan förstöra deras värld, kombinerar och förenar de modiga krigarna sina unika förmågor inför den ultimata uppgörelsen.

Premiär 3 september

Angel of Mine – psykologisk thriller med Noomi Rapace

Missa inte "Angel of Mine" med svenska stjärnan Noomi Rapace.
Missa inte "Angel of Mine" med svenska stjärnan Noomi Rapace. Foto: Lionsgate.

Sju år efter att Lizzie (Noomi Rapace) förlorat sin nyfödda dotter i en brand, försöker hon ännu komma på fötter. Hon träffar en familj vars 7-åring blir en övertygelse om att hennes egen dotter fortfarande är i liv. Frågan är om det är hon själv, eller hennes omvärld som är galen? Angel of Mine är en psykologisk familjethriller, med Noomi Rapace i en hyllad huvudrollprestation. I övriga roller ser vi också Luke EvansRebecca BowerYvonne StrahovskiAnnika Whiteley och Finn Little.

Premiär 10 september

The Craft Legacy – Amerikansk drama-fantasy

The Craft: Legacy
Se "The Craft: Legacy", rebooten på "The Craft" från 1996. Foto: Sony Pictures.

Lily (Cailee Spaeny) och hennes mamma flyttar till en ny stad, där Lily träffar tre unga häxor som letar efter en fjärde medlem till deras krets. Det börjar som oskyldigt kul, men snart är ute på mycket djupt vatten.

Förutom Cailee Spaeny i huvudrollen, syns även Zoey LunaGideon AdlonLovie SimoneDavid Duchovny och Michelle Monaghan med flera.

Premiär 17 september

Pianisten – Oscarsbelönad biografi med Adrien Brody

Adrien Brody med sin stora Oscarsroll. Foto: BAC Films.
Adrien Brody med sin stora Oscarsroll. Foto: BAC Films.

 

Pianisten är ett verklighetsbaserat drama om den polsk-judiske kompositören Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody) och hans kamp för överlevnad i Warszawaghettot under andra världskriget.

Premiär 17 september

Honest Thief – action med Liam Neeson

Liam Neeson i "Honest Thief". Foto: Open Road Films.
Liam Neeson i "Honest Thief". Foto: Open Road Films.

Liam Neeson är bankrånaren Tom Carter, som länge gäckat polisen med sina smarta kassaskåpskupper. När han plötsligt träffar kvinnan i sitt liv tar han beslutet att lämna över sig själv och alla stulna miljoner till polisen. Målet är att få en deal om kortare strafftid för sedan kunna börja ett nytt liv på allvar. Men Tom inser snart att polisen är mer korrupt än han själv, och för att rentvå sitt namn måste han slå tillbaka.

I övriga roller syns även: Kate WalshJai CourtneyJeffrey Donovan och Anthony Ramos.

Premiär 24 september

Fler filmpremiärer på Viaplay i september:

Russell Crowe med sin Oscarsbelönade insats i "Gladiator". Foto: Universal Pictures.
Russell Crowe med sin Oscarsbelönade insats i "Gladiator". Foto: Universal Pictures.
 • Thelma & Louise (1 september)
 • Here Comes the Boom (1 september)
 • Escape From New York (1 september)
 • Jobs (3 september)
 • Tinker Tailor Soldier Spy (3 september)
 • Eye in the Sky (3 september)
 • Daddy's Home (3 september)
 • Enemy at the Gates (3 september)
 • The Climb (4 september)
 • Point Break (8 september)
 • The Man Who Knew Infinity (9 september)
 • Race (9 september)
 • Capote (9 september)
 • Gladiator (10 september)
 • The Incredible Hulk (10 september)
 • Straight Outta Compton (10 september)
 • Warcraft (10 september)
 • The Last Shift (10 september)
 • Snowden (13 september)
 • The Limehouse Golem (13 september)
 • The Good Lie (21 september)
 • Captain Fantastic (21 september)
 • The Family (22 september)
 • High Life (22 september)
 • Dr. No (23 september)
 • From Russia with Love (23 september) 
 • Goldfinger (23 september)
 • Thunderball (23 september)
 • You Only Live Twice (23 september)
 • On Her Majesty's Secret Service (23 september)
 • Diamonds Are Forever (23 september)
 • Live and Let Die (23 september)

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL