Nu på bio

Det senaste på biofronten!

TV-svepet: veckans stora premiärer

TV-svepet: veckans stora premiärer

Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 maj 2022

Flera nya program och återvändande succéer

Veckans TV-svep är här och vi kan konstatera att det är en späckad vecka med både nya program och återvändande favoriter. Här följer senaste nytt!

Mer läsning:

Pernillas matresa: Yes chef! (säsong 2) – 17 maj

Pernillas matresa - Yes chef!
Foto: Discovery+

Pernilla Wahlgren tenderar att synas överallt, inte minst i rutan. De flesta känner till Wahlgrens värld, men visste du att hon också har ett program på temat mat? I veckan är Pernillas matresa – Yes chef! tillbaka med sin andra säsong. I programmet tar Pernilla hjälp av mästerkocken Thomas Sjögren för att vässa sina matlagningskunskaper – i kombination med ett och annat äventyr.

Under den första säsongen stod bland annat surf and turf, pizza, flugfiske och världens starkaste chili på agendan.

Sänds på: Discovery+

Love on the Spectrum U.S. – 18 maj

Love on the Spectrum U.S.
Foto: Netflix.

Love on the Spectrum är den hyllade dokumentär-/realityserien där vi får följa individer som befinner sig på det autistiska spektrumet och deras jakt på kärleken. Programmet är ursprungligen från Australien, men nu kommer även en amerikansk upplaga på Netflix. De unika och underbara individerna som försöker navigera sina kärleksliv gör att denna amerikanska version av programmet är precis lika varmt och underhållande som originalet.

Sänds på: Netflix.

Grammisgalan 2022 – 19 maj

Grammisgalan 2022
Foto: TV4.

Det är dags för Sveriges mest prestigefyllda musikgala. Grammisgalan 2022 går av stapeln den 19 maj och då ska allt från årets låt och årets artist till årets nykomling koras. Många bekanta artister har chans på priser, inklusive namn som Hov1, Swedish House Mafia och Thomas Stenström.

Bänkar du dig framför galan kan du även vänta dig en hel del spännande framträdanden. Ovan nämnda Stenström, Miriam Bryant, Agnes och Alba August är bara några av artisterna som kommer uppträda under galan.

Värdpar för årets gala är Sofia Dalén och Amie Bramme Sey.

Sänds på: TV4 Play/Sjuan.

Gina Dirawi lever och dör – 22 maj

Gina Dirawi lever och dör
Foto: SVT.

Gina Dirawi lever och dör är ett kommande program i sex delar där Gina Dirawi utforskar sin syn på livet och världen. Avsnitten är ett sökande efter svar på existentiella frågor och konceptet är sprunget ur den fråga Dirawi ställer sig själv varje år: "ska jag verkligen leva ett år till på den här onda planeten fylld av lidande?".

Resan i programmet börjar hos (nyligen avlidne) Björn Natthiko Lindeblad, går vidare till schamaner i Nepal, nunnekloster i Katmandu och dervischer i Turkiet, innan den till sist avslutas hos en traumaforskare.

Sänds på: SVT Play/SVT1.

Arvingarnas sommar: fest på Lassemans altan – 22 maj

Arvingarnas sommar
Foto: TV4.

Sommaren väntar precis runt hörnet, men börjar du bli otålig kan du stilla din längtan med att följa med Arvingarna på en ordentlig sommarfest. Dansbandsgruppen bjuder in tittarna till Lassemans altan i Långedrag, där vi kan se bandet tillsammans med en stor skara kända gäster bjuda på musik och skratt.

Sänds på: TV4 Play/TV4.

NÄSTA ARTIKEL