Beck

Tre filmtips för fredagskvällen

Filmtopp
05 februari 2021 kl. 19:00

Slipp det ändlösa scrollandet.

Trött på att scrolla igenom streamingtjänsternas ändlösa utbud? Oroa dig inte, vi har gjort jobbet åt dig. Här kommer tre filmtips för fredagskvällen!

Beck: Den förlorade sonen (thriller)

HANDLING: Benbitar från en man i en skog. När polisen letar vidare i området hittas resten av kroppen som visar sig vara Vikor Eklund. Fem år tidigare hade Viktor anmälts försvunnen och Martin Beck ledde utredningen. Den nuvarande ledaren av utredningen, Alex, tycker att det är något märkligt med Becks gamla arbete. Det är ovanligt tunt, ställer många frågetecken och liknar inte alls hur han brukar jobba. Vad är det egentligen som hänt Viktor?

OMDÖME: Den sista Beck-filmen för den här gången är också den allra bästa på evigheter. Så här spännande och intressant har inte polisserien varit på åtminstone 10 år!

STREAMA HOS: C More

Malcom & Marie (drama)

HANDLING: Efter en lyckad filmpremiär kommer Malcolm och hans flickvän Marie hem. Malcolm är upprymd av mottagandet filmen fick och vill fira, men Marie är inte på humör. Hon är upprörd över att Malcolm glömde nämna henne i hans tacktal trots att hon varit en stor del i utvecklingen av filmen. Kraftiga argumentationer bryter ut. Ju senare timmen blir desto mer utvecklas argumentationen till att handla om deras förhållande i stort, vad som fungerar och vad som är fundamentalt fel.

OMDÖME:  Malcolm & Marie en fröjd för ögat med urläckert svartvitt foto. I filmens enda två roller ser vi Zendaya och John David Washington som verkligen övertygar med sitt skådespeleri. Personkemin och stämningen dem emellan är rent av elektrisk. De visar definitivt att de tillhör toppskiktet av den yngre generationens skådespelare just nu.

STREAMA HOS: Netflix

Paddington 2 (familjefilm)

HANDLING: Vi får ta del av en otroligt romantiserad version av London, där Paddington nu lyckats bli en del av familjen Brown. Hans moster Lucy som uppfostrade honom ska fylla 100 år och Paddington vill naturligtvis köpa en fin present till henne. Han bestämmer sig för en pop up-bok med sevärdheter från London, staden som Lucy alltid velat besöka. Problemet är att boken är väldigt dyrbar, det ligger ett mysterium bakom den. Paddington skaffar sig några jobb och samlar flitigt på sig pengar för att kunna köpa boken, men just när han börjar närma sig sitt mål, blir boken stulen.

OMDÖME: Det är en alldeles lagom mix med visuella skämt och allvarliga situationer. Paddington 2 lyckas med det som filmer riktade mot barn eftersträvar - den kan ses av hela familjen.

STREAMA HOS: Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL