TIPS: 5 nya filmer och serier att se i helgen

TIPS: 5 nya filmer och serier att se i helgen

Emil Oscar Rasmussen
28 juni 2024 kl. 18:00

Filmtopps tips: 5 filmer och serier att se i helgen

My Lady Jane (säsong 1)
Foto: Prime Video.

My Lady Jane (säsong 1) – Prime Video

Genre: Komedi, Äventyr, Drama
Med: Emily Bader, Edward Bluemel, Anna Chancellor m.fl.

My Lady Jane är ett underhållande och finurligt kostymdrama som gör en lekfull omskrivning av historien. Livsödet som får sig en make-over i serien är det av Lady Jane Grey, tonåringen som var brittisk regent i nio dagar innan hon förlorade tronen och halshöggs. I My Lady Jane får den fiktiva versionen Jane Grey revanschen som aldrig blev verklighet för den historiska motsvarigheten.

Recension: My Lady Jane (säsong 1)

A Quiet Place: Day One
Foto: UIP/Paramount.

A Quiet Place: Day One – bio

Genre: Skräck, Drama, Sci-fi
Med: Lupita Nyong'o, Joseph Quinn,

Nästa kapitel i A Quiet Place-franchisen tar oss tillbaka till dagen då utomjordingarna som jagar efter ljud invaderade jorden. Produktionen imponerar på många plan och med tanke på att Day One är betydligt mer actionpackad än de tidigare två filmerna passar den perfekt att se på bio.

Recension: A Quiet Place: Day One (2024)

Mean Girls
Foto: UIP/Paramount.

Mean Girls (2024) – SkyShowtime

Genre: Komedi, Musikal
Med: Angourie Rice, Reneé Rapp, Auli'i Cravalho, Avantika m.fl.

Favoriten från 2004 är tillbaka en ny förpackning. Missade du nya Mean Girls på bio och inte velat hyra eller köpa filmen därefter har du nu chansen att streama den på SkyShowtime. Handlingen följer precis som i originalet Cady (Angourie Rice) som lyckas bli en del av den creddigaste klicken på sin nya skola – men inte utan en hel del komplikationer. Denna gången har filmen dessutom kryddats lite extra med flera musikalnummer.

Mer om: Mean Girls (2024)

A Family Affair (2024) – Romcom med Nicole Kidman och Zac Efron
Foto: Netflix.

A Family Affair – Netflix

Genre: Romantik, Komedi, Drama
Med: Nicole Kidman, Zac Efron, Joey King m.fl.

Netflix nya romantiska komedi A Family Affair är ingen film som kommer att förändra ditt liv. Filmtopp gav den stjärnspäckade filmen (med Joey King, Zac Efron och Nicole Kidman i de bärande rollerna) en blygsam tvåa i betyg. Men det är också helt okej för den här typen av film, som med rätt förväntningar är den perfekta typen av lättsam helgunderhållning.

I A Family Affair får vi följa en ung kvinna som är assistent till en filmstjärna. En dag möter filmstjärnan sin assistents mamma och känslor uppstår och till följd av dem även ett gång dråpliga situationer för trion karaktärer.

Vi upprepar, är det kvalitetsfilm du är ute efter bör du hålla dig borta från A Family Affair. Är det däremot precis det du vill undvika i helgen kan den vara värd en chans.

Recension: A Family Affair (2024)

Kinds of Kindness
Foto: Searchlight Pictures.

Kinds of Kindness – bio

Genre: Drama, Komedi
Med: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe m.fl.

Det var inte många månader sedan Yorgos Lanthimos och Emma Stone gjorde succé tillsammans med Poor Things. Redan nu är det dags igen med Kinds of Kindness som precis gått upp på bio. Här får vi följa tre parallella berättelser: i den första följer vi en man som försöker ta kontroll över sitt förutbestämda öde; i den andra en polis som misstänker att hans tidigare försvunna fru är någon helt annan än den hon utger sig för att vara när hon återvänder; och i den tredje följer vi två sektmedlemmar på jakt efter en person de är övertygade har makten att återuppväcka döda.

Recension: Kinds of Kindness (2024)

Fler tips att ta sig an i helgen:

  • I Am: Celine Dion (dokumentär) – Prime Video
  • Land of Women (säsong 1) – Apple TV+
  • The Bay (säsong 5) – SVT Play
  • That '90s Show (säsong 2) – Netflix
  • Horizon: An American Saga (del 1) – bio
  • Fancy Dance – Apple TV+
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL