Tio filmer med soliga titlar

10 filmer med soliga titlar

19 juni 2022 kl. 18:06

Ta skydd från sommarvärmen och njut av några av dessa härliga rullar.

När vi nu bjuds på varm sommar igen vill Filmtopp fortsätta att sprida denna härliga känsla med en lista av filmer som helt enkelt har soliga titlar.

Under the Tuscan Sun (2003)

UNDER-THE-TUSCAN-SUN-DI-01
Foto: Buena Vista International

Frances Mayes (Diane Lane) är författare och bosatt i San Francisco. Efter att fått reda på att hennes make varit otrogen mot henne och nu väntar barn med en ny, betydligt yngre kvinna, hamnar hon i depression och förlorar sin förmåga att skriva. Hennes bästa vän uppmanar henne att åka på semester, så hon reser till Toscana i Italien. Under en stadsvandring får hon syn på ett hus till salu och bestämmer sig för att starta ett nytt kapitel i sitt liv.

A Place in the Sun (1951)

1951: Film stars Elizabeth Taylor and Montgomery Clift (1920-1966) star in the Paramount melodrama 'A Place In The Sun'.
Foto: Film AB Paramount

George Eastman (Montgomery Clift) flyttar från sin religiösa mor i Chicago i jakt på ett bättre jobb i Kalifornien. Han får jobb i en av hans rika farbrors fabriker men uppmas att hålla sig ifrån alla kvinnliga medarbetare. Av en slump springer han ändå in i sin kollega, Alice Tripp (Shelley Winters), och de båda börjar dejta. När George senare blir befordrad och introducerad för nytt folk och den vackra Angela Vickers (Elizabeth Taylor), blir hans liv plötsligt mer komplicerat än han hade räknat med.

Tre Solar (2004)

Tre Solar
Foto: Sonet Film

Hannas (Lena Endre) make har krigat som korsriddare i fyra år och är nu på väg hem. Hon lämnar sitt hem för att möta honom, men vägen mot kusten kantas av nya upplevelser. Hon möter folk drabbade av pesten, och får se både det goda och onda i människor. När hon väl möter sig make igen blir det inte riktigt som hon föreställt sig och hon behöver nu finna sig i en ny tillvaro.

Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

butch-cassidy-screen1-in-bolivia
Foto: AB Fox Film

Butch (Paul Newman) och Sundance (Robert Redford) är ledare för sitt banditgäng i Vilda Västern. De är skickliga och genomför många lyckades stötar. Men västern är under förändring, och efter att ha rånat ett tåg är de plötsligt jagade. Det spelar ingen roll var de tar sig, gruppen efter dem är alltid hack i häl. Kompanjonerna är nu tvungna att komma på en lösning och kunna komma undan lagens makt.

Sunset Boulevard (1950)

gallery_movies-sunset-boulevard-1950-gloria-swanson
Foto: Film AB Paramount

Norma Desmond (Gloria Swanson) lever i Hollywood och jobbar som stumfilmsskådis. Hennes höga status har stigit henne åt huvudet och med sin narcissistiska självbild har hon blivit outhärdlig att jobba med. Hon bor i sin herrgård tillsammans med sin butler, Max och drömmer om en comeback i filmbranschen. Men när hon börjar dejta manusförfattaren Joe Gillis tar livet en vändning och plötsligt tar mord och galenskap över hennes vardag.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

eternal-sunshine
Foto: Sandrew Metronome

När Joels (Jim Carrey) och Clementines (Kate Winslet) förhållande går i bitar genomgår båda två en procedur för att radera varandra från sina minnen. Men under processen får de se tillbakablickar på sin tid tillsammans och gamla känslor börjar bubbla upp igen. Men är det försent att stoppa ingreppet, och är det ens en bra idé att försöka?

Empire of the Sun (1987)

Christian Bale Empire of the Sun
Foto: Warner Bros. 

Den unga pojken, James Graham (Christian Bale) bor med sina föräldrar i Shanghai. Under japanska invasionen, 1941, separeras dem och han tillfångatas och skickas till ett läger. Med begränsad tillgång till mat och vatten försöker James ändå bygga upp en struktur i sitt liv, och hålla modet uppe hos de andra fångarna.

Duel in the Sun (1946)

a_duk215
Foto: Svensk Filmindustri

När Pearl Chavez (Jennifer Jones) förlorar sin far genom hängning, flyttar hon till sina avlägsna släktingar i Texas. Hon blir varmt omhändertagen av dem, men plantageägaren är inte lite vänlig som tillsammans med sin son Lewt (Gregory Peck) inte uppskattar den nya gästen. Hennes närvaro uppdagar konflikter som inte förbättras av att hon plötsligt finner sig väldigt dragen till Lewt.

Under solen (1998)

helena bergström rolf lassgård under solen
Foto: Svensk Filmindustri

Efter att Olof (Rolf Lassgård) förlorat sin mor bor han nu ensam på familjens gård under 1950-talet. Eftersom han inte kan läsa eller skriva så tar han hjälp av sin vän Erik (Johan Widerberg) för att få arbetet att gå runt. En dag lägger Olof in en annons om en hushållerska, och plötsligt har storstadskvinnan Ellen (Helena Bergström), dykt upp för att ta över hemmet. Snart finner Olof sig djupt förälskad i sin nya vän.

Little Miss Sunshine (2006)

Stillbild ur Little Miss Sunshine
Foto: Twentieth Century Fox

När dottern Olive går vidare till riksfinal i skönhetstävlingen Little Miss Sunshine, ger sig hela familjen ut på vägarna för att hinna fram i tid. Med flera färgstarka medlemmar i familjen med bland annat en självmordsbenägen morbror, tigande storebror och högljudd farfar kantas färden av flera incidenter som både sliter familjen isär och för den samman på samma gång.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL