8 filmer med sommarkänsla

8 filmer med sommarkänsla

12 juli 2022 kl. 17:39

De perfekta sommarfilmerna

Snart är sommaren här och hur passande vore det inte att förbereda sig lite innan lovet och semestern börjar med filmer som på olika sätt ger en sommarkänslor?

Komedi, tecknat, äventyr, musik eller kanske lite romantik? Här följer filmer som ger oss en varm känsla av sommaren och kanske även lite nostalgi. Ta fram en skål med jordgubbar och njut!

Ett päron till farsa! (1983)

8 filmer med sommarkänsla
Foto: Warner Bros.

Tillsammans med sina barn Rusty (Anthony Michael Hall), Audrey (Dana Barron) och frun Ellen (Beverly D'Angelo) åker Clark (Chevy Chase) från Illinois till Kaliforniens nöjespark. Men under resans gång går bilen sönder och nu måste familjen hantera ett bilproblem samtidigt som en familjemedlem har gått bort. De når sedan Los Angeles men när Clark oroar sig för om att resan kommer förstöras igen, agerar han impulsivt så hans familj ska äntligen få komma till nöjesparken.

Finns på: YouTube, Apple TV, Viaplay, Google Play.

Ponyo på klippan vid havet (2008)

En liten guldfisk smiter sig upp till ytan av havet där hon träffar på människopojken Sosuke som ger henne namnet Ponyo. Ponyo vill vara en människa och ju mer hon umgås med Sosuke desto mer börjar hon likna en människa. Efter ett tag drar Ponyos pappa ner henne till kungariket i havet, men hennes vilja att leva på ytan är starkare, något som gör att hon bryter sig fri.  Men när detta sker spiller hon ut elixir som kan förgöra Sosukes by.

Finns på: Netflix, Apple TV.

Mamma Mia! (2008) 

8 filmer med sommarkänsla
Foto: Universal Pictures.

Donny (Meryl Streep) som äger en hotellkedja runt de grekiska öarna, förbereder för hennes dotters bröllop tillsammans med två av hennes vänner. Dock så har Sophie (Amanda Seyfried) en plan på att i hemlighet bjuda in tre men från hennes mammas förflutna i hopp om att träffa sin riktiga pappa som ska ledsaga henne när hon gifter sig.

Finns på: Netflix.

På rymmen med Pippi Långstrump (1970)

På rymmen med Pippi Långstrump
Foto: SF Studios.

När Tommy (Pär Sundberg) och Annika (Maria Persson) tröttnar på sina strikta föräldrar bestämmer de sig för att rymma hemifrån tillsammans med deras vän Pippi Långstrump (Inger Nilsson) som ska se efter dem under deras äventyr.

Finns på: Google Play, Apple TV, Viaplay.

Mr Beans semester (2007)

När vädret i London börjar bli tröttsamt tar sig Mr. Bean (Rowan Atkinson) ner till den franska Rivieran för att ha kul i solen. Men som vanligt så går inte hans plan som det ska och blir istället misstagen både som en kidnappare och en prisbelönt filmskapare när han väl kommer fram till Rivieran.

Finns på: Amazon Prime, Microsoft.

Dirty Dancing (1987)

Nya Dirty Dancing spelas in nästa år – premiär 2024
Foto: Vestron Pictures.

En uttråkad Baby (Jennifer Grey) spenderar sin sommar tillsammans med sin familj på Catskills resort. Men allt vänder när hon upptäcker dansinstruktören Johnny (Patrick Swayze). När hans danspartner inte kan uppträda med honom tar han in Baby som sin nya danspartner. De blir förälskade men hennes far förbjuder henne att träffa Johnny, dock så är hon bestämd på att hjälpa honom med sitt stora dansuppträdande för sommaren.

Finns på: Netflix, Viaplay, Amazon Prime, Apple TV.

Goonies – Dödskallegänget (1985)

När två bröder får reda på att de kanske kommer förlora deras hus blir de desperata av att hitta ett sätt som gör att de kan behålla sitt hem. De hittar en skattkarta och tar med sig sina vänner för att hitta den. Dock under deras äventyr och letande efter skatten stöter de på problem med en grupp brottslingar som också vill ha skatten.

Finns på: YouTube, Viaplay, Google Play, Apple TV.

Stand by Me (1986)

Corey Feldmans berg­ och dalbana
Corey Feldman i "Stand by Me". Foto: Columbia Pictures.

När ryktet om att en främling ska ha blivit oskyldigt mördad nära landsbygden, bestämmer sig fyra killar från Oregon att gå i väg och försöka hitta kroppen. På vägen dit uppstår de olika bråk och problem för Gordie (Wil Wheaton), Vern (Jerry O'Connell), Chris (River Phoenix) och Teddy (Corey Feldman) dock så får de lära sig mer om varandra. Detta är ett event som förändrar deras liv för alltid.

Finns på: Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL