Brittiska kriminalserier på SVT Play just nu – Filmtopp listar

Brittiska kriminalserier på SVT Play just nu – Filmtopp listar

  • SVT Play
07 mars 2024 kl. 16:03

7 tips på de bästa drama- och kriminalserierna just nu

Här kommer listan för dig som letar efter en ny brittisk kriminalserie att se på SVT Play. Vi har valt ut 7 serier som bjuder på timvis av underhållning om spännande mordutredningar, mysterium, brott och polisarbete.

SVT Play har ett stort utbud av brittiska kriminal- och dramaserier att välja mellan. Från olösta brott i England till spännande mordgåtor i Irland, så finns det något för alla inom denna genre – och nya avsnitt och säsonger kommer hela tiden. Exempelvis har dramaserien Shetland fått en ny säsong på SVT Play, så letar du efter liknande serier kan du läsa Filmtopps lista här.

För dig som behöver något nytt att se kommer här en lista med 7 heta tips på brittiska drama- och kriminalserier som går att streama på SVT Play. Så luta dig tillbaka, greppa popcornet och förbered dig på att bli helt fast!

7 brittiska kriminalserier som just nu går att streama på SVT Play:

Foto: SVT.

Grace (2023)

Grace är en brittisk kriminaldramaserie som utspelar sig i Brighton och bygger på Peter James bästsäljande böcker. Kriminalintendent Roy Grace är en otroligt hårt arbetande man som vigt sitt liv åt polisyrket. Han räds inte att ta sig an kalla fall med dåliga odds, men plågas varje dag av tankarna kring sin fru Sandys försvinnande. Tillsammans med sin detektivkollega Glenn Branson drar han långa paralleller mellan olika fall för att lösa kluriga brott runt om i Brighton.

Foto: SVT.

The Chelsea Detective (2022)

The Chelsea Detective möter vi den skarpa och envisa kriminalkommissarien Max Arnold, som bor på en sliten husbåt men har ett sinne för att lyckas lösa svåra mordfall. Vid sin sida har han sin detektivpartner Layla Walsh och tillsammans löser de brott som sker bland den högsta eliten i England. 

Foto: SVT.

Kustpärlans mysterier (2022)

Kustpärlans mysterier är baserad på Julie Wassmers romaner om Pearl Nolan, som bor i en idyllisk brittisk kuststad där hon jobbar i sin lilla fiskrestaurang – och samtidigt är privatdetektiv. I serien tar hon sig an både små och stora brott, men när en vän till henne avlider under mystiska omständigheter hamnar hon i luven på den nya polisen i staden.

Foto: SVT.

I famnen på en mördare (2023)

Denna miniserie är baserad på verkliga händelser och handlar om Peter Farquhars och Ann Moore-Martins plötsliga dödsfall år 2014 respektive 2017. Handlingen utspelar sig i den lilla byn Maids Morton i Buckinghamshire, England. I seriens fyra avsnitt får vi ta del av den efterföljande polisutredningen och rättegången mot förövarna Ben Field and Martyn Smith.

Premiär för Happy Valley – ny brittisk kriminalare på SVT Play
Foto: SVT.

Happy Valley (2014-2023)

Happy Valley handlar om polisinspektör Catherine Cawood (Sarah Lancashire) som löser fall i en liten brittisk småstad. Samtidigt kämpar hon också med ett komplicerat privatliv. Serien har vunnit flera British Academy of Film-priser, bland annat för bästa dramaserie, bästa huvudroll och bästa biroll. Just nu finns säsong 1 till 3 på SVT Play, som släpptes från 2022 och framåt.

Foto: SVT.

Dödens triangel (2022)

Handlingen i Dödens triangel är inspirerad av verkliga händelser i Dublin på 1990-talet. När flera unga kvinnor har försvunnit spårlöst tar journalisten Lisa Wallace sig an uppdraget att avslöja vem som ligger bakom alla försvinnanden. Tillsammans med kriminalkommissarie David Burkely börjar Lisa jobba med envist kämpa att lösa det mystiska fallet. Hon är nämligen övertygad om att förövaren är samma person som dödade hennes mamma 20 år tidigare.

Foto: SVT.

Tyst Vittne (2021-2022)

Tyst Vittne har funnits sedan 1996 och är en av Storbritanniens mest långlivade kriminalserier. Serien handlar om ett team experter inom rättsmedicin, som löser brott genom att undersöka de komplexa spår som lämnats vid brottsplatsen. Den 25:e säsongen av serien släpptes nyligen till SVT Play och finns nu att streama tillsammans med den tidigare säsong 24.

För fler krim- och dramaserietips: Här finns ännu fler kriminalserier på SVT, eller 5 serier för dig som gillar Shetland.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL