Biosalong

Streamingtips för helgen – veckans bästa filmer och serier

Filmtopp
Uppdaterad 13 oktober 2023 kl. 17:10 | Publicerad 06 oktober 2023 kl. 21:10

Filmtopp sållar agnarna från vetet

Filmtopp drar igenom veckans höjdpunkter och ger dig de bästa tipsen på nya filmer och serier. Vilken titel blir det att riva av ikväll?

Recension: Nowhere (2023)
Foto: Netflix

Nowhere (film)

Genre: Thriller

En ensam och gravid kvinna som är instängd i en drivande container på öppet hav försöker överleva efter att ha flytt från ett ödelagt och totalitärt land. Detta är en spännande thriller som får dig att kippa efter andan. Snyggt, bra skådespel och väldigt intensivt.

Här streamar du: Nowhere (2023)

Flora and Son
Foto: Apple TV+

Flora and Son (film)

Den ensamstående mamman Flora vet inte vad hon ska ta sig till med sin trotsiga tonårsson Max. Hennes försök att hålla honom borta från trubbel leder till en tilltygad akustisk gitarr, en före detta musiker från LA och harmoni för denna medfarna Dublin-familj. Regisserad av John Carney, som ligger bakom succéer som Once (2007) och Sånger från Manhattan (2013).

Här streamar du: Flora and Son (2023)

Gen V
Foto: Prime Video.

Gen V (säsong 1)

Genre: Action, Komedi

Från världen av The Boys kommer Gen V. Unga, blivande hjältar får sina fysiska och moraliska gränser satta på prov medan de tävlar om Godolkin Universitys mycket eftertraktade topprankning. När universitetets mörka hemligheter kommer fram i ljuset måste studenterna ta ställning till vilken typ av hjältar de kommer att bli.

Spinoff-serien till The Boys lyckas fånga kärnan i det som gör Prime Video-skapelsen så bra, samtidigt som den bjuder oss på något nytt och fräscht.

Här streamar du: Gen V (säsong 1)

Ryan Gosling i Barbie
Ryan Gosling i "Barbie". Foto: Warner Bros.

BONUSTIPS: Barbie (film)

Du har väl inte missat att årets största biosuccé nu finns att streama? Med en förtrollande Margot Robbie och en lika pantad Ryan Gosling kommer Barbie-världen till liv i en underhållande filmatisering under regi av Greta Gerwig. Och ja, Ryan, du är "kenough". Missa inte!

Här streamar du: Barbie (2023)

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL