Harry Potter återförening

10 bästa Harry Potter-brädspelen

Uppdaterad 06 mars 2023 kl. 10:03 | Publicerad 05 mars 2023 kl. 17:03

Gör dig redo för magi

Om du är ett Harry Potter-fan och letar efter en rolig och spännande aktivitet att göra med vänner eller familj, så har vi här en lista över de 10 bästa Harry Potter-brädspelen, som kommer att få dig att känna dig som en riktig trollkarl eller häxa.

Från strategispel till frågesporter, det finns något för alla som vill fördjupa sig i Harry Potters fantastiska värld. Här har vi en lista över de 10 bästa Harry Potter-brädspelen.

Harry Potter: Hogwarts Battle

1. Harry Potter: Hogwarts Battle

 

Ett samarbetsspel där spelarna bekämpar onda krafter och blir starkare allt eftersom spelet fortskrider. Ondskans krafter hotar att ta över Hogwarts och det är upp till fyra elever att hålla skolan säker. I spelet tar spelarna sig en rollerna som varsin Hogwarts-elev: Harry, Ron, Hermione eller Neville, var och en med sin egen personliga kortlek som används för att skaffa resurser.

Clue: Wizarding World Harry Potter

2. Clue: Wizarding World Harry Potter

 

Clue: Wizarding World Harry Potter är ett spel som du kan spela som dina favoritkaraktärer när du rör dig på spelplanen för att lösa mysteriet. För en unik HP-twist kan spelarna vrida rotera på spelplanens olika hörn för att avslöja föränderliga trappor, hemliga passager och förflyttas till olika rum. Detta är ett bra tillskott till familjens spelkväll eller någon fest med Harry Potter-tema.

Codenames: Harry Potter

3. Codenames: Harry Potter

 

Codenames-spelet har snabbt blivit en modern klassiker, och denna Harry Potter-utgåva ersätter de "hemliga agenterna" med Harry Potter-karaktärer, platser med mera. Tävla i lag för att slutföra olika, hemliga uppdrag och vinna spelet tillsammans. Speltiden är cirka 15 minuter per omgång, och de 200 unika kodkorten låter dig spela om spelet många gånger.

FunkoPop_HarryPotter

4. Funkoverse Strategy Game: Harry Potter

 

Detta Funkoverse-brädspel använder Funko Pop-figurer! Du kan spela som Harry, Hermione, Bellatrix Lestrange eller till och med Dark Lord Voldemort själv, och använda karaktärernas magiska förmågor för att få poäng. Det dubbelsidiga spelbrädet låter dig utforska antingen Diagongränden eller Vid behov-rummet. Och det bästa av allt, det går att kombinera med andra Funkoverse-spel för att skapa episka cross-overs med din andra favoritfigurer!

5. Harry Potter House Cup Competition

 

I det här House Cup-tävlingsspelet tjänar spelare som representerar Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw och Hufflepuff poäng och genomför utmaningar för att se vilket Hogwarts-hus som kommer att vinna. Den är designad för två till fyra spelare, och många av dina favoritkaraktärer, inklusive Harry Potter, Cho Chang, Cedric Diggory och Draco Malfoy, ingår i spelet. Detta är ett djupgående strategispel som kan ta lite tid att bemästra men är en hit bland Harry Potter-fans som letar efter en utmaning.

Harry Potter Chess

6. Harry Potter Wizard Chess Set

 

Det gigantiska schackspelet dök upp i slutscenerna av Harry Potter and the Sorcerer's Stone och blev en stor hit bland fansen. Nu kan du ta hem ditt eget replika. Spelpjäserna är lätta och mycket detaljerade, precis som i filmen.

7. Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts

I det här hastiga spelet turas spelare om att spela ut kort från handen, vidta åtgärder och skaffa nya kort för att bygga en kraftfullare kortlek och förbättra sitt försvar.

8. Harry Potter: Death Eaters Rising

Harry Potter: Death Eaters Rising är ett strategiskt brädspel där spelarna måste bekämpa dödsätare och deras ondskefulla planer. Det är ett samarbetsspel för 2-4 spelare som utspelar sig i Harry Potter-universumet. Spelet är designat av USAopoly och publicerades 2019.

Harry Potter Miniatures Adventure Game

9. Harry Potter Miniatures Adventure Game

Harry Potter Miniatures Adventure Game är ett strategiskt brädspel för 2-6 spelare, skapat av Knight Models. Spelet släpptes 2018 och är baserat på J.K. Rowlings populära Harry Potter-universum.

I spelet tar spelarna kontroll över en grupp av karaktärer från Harry Potter-serien, såsom Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley och andra, och använder deras magiska förmågor för att bekämpa sina motståndare. Spelet inkluderar också miniatyrfigurer av karaktärerna och olika föremål från Harry Potter-universumet.

Tailsman Harry Potter

10. Tailsman: Harry Potter

Talisman: Harry Potter är en variant av brädspelet Talisman, som är baserat på Harry Potter-universumet. Spelet publicerades 2019 av The Op Games och är designat för 2-6 spelare.

Precis som i originalet Talisman går spelet ut på att spelarna navigerar runt på en spelplan, utför uppdrag och samlar resurser. I Talisman: Harry Potter är spelplanen baserad på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, och spelarna kan spela som en av 10 olika karaktärer från Harry Potter-serien, inklusive Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger och Draco Malfoy.

Spelet innehåller också flera uppdrag och mål som spelarna måste uppfylla, såsom att samla föremål, besegra onda magiker och häxa sig igenom hinder på vägen. Under spelets gång kommer spelarna att stöta på magiska varelser och fiender som de måste besegra för att fortsätta sin resa.

NÄSTA ARTIKEL