Skådespelare med familjemedlemmar som har blivit mördade

6 skådespelare med familjemedlemmar som har blivit mördade

Filmtopp
08 juli 2024 kl. 20:00

Stjärnorna som tvingats genomlida den tragiska orättvisan

I en lista av det mörkare slaget har vi sammanställt en handfull skådespelare vars liv präglats av mörka familjeöden – mer specifikt skådespelare vars familjemedlemmar har blivit mördade.

Hollywoodstjärnornas tillvaro kan ofta te sig perfekt i filmerna och i media, men välkända skådespelare måste precis som alla oss andra hantera livets råhet då och då – och det vet vissa av dem bättre än de flesta.

Faktum är att det finns en handfull kända skådespelare som tvingats genomlida det ofattbara traumat att förlora en eller flera familjemedlemmar till mord.

6 skådespelare vars familjemedlemmar har blivit mördade

Sofia Vergara i Hot Pursuit
Sofia Vergara i "Hot Pursuit" (2015). Foto: Svensk Filmindustri.

Sofía Vergara

Sofía Vergara har gjort succé i Hollywood med serier som Modern Family (2009–2020) och hon kommer från en välbärgad familj i Colombia. Trots detta har hennes liv varit allt annat en dans på rosor.

Innan Vergara lämnade Colombia för USA hade hennes äldre bror Rafael blivit mördad i samband med en misslyckad kidnappning. Enligt uppgifter ska familjens förmögenhet och status gjort att Rafael mer eller mindre alltid hade livvakter vid sin sida. Men när han en dag lämnade hemmet utan dem blev han offer för ett kidnappningsförsök – som misslyckades och istället slutade med att Rafael sköts till döds.

Mordet på brodern år 1998 ska ha varit en av de huvudsakliga anledningarna till att Sofia Vergaras familj flyttade till Miami kort därefter.

Skådespelare med familjemedlemmar som har blivit mördade
Charlize Theron i "Mad Max: Fury Road" (2015). Foto: Twentieth Century Fox.

Charlize Theron

Charlize Theron är en Oscarsvinnare med filmer som Monster (2003) och Mad Max: Fury Road (2015) på sin imponerande meritlista. I dag är hon en av filmvärldens starkast lysande stjärnor, men uppväxten i Sydafrika innehöll tragedier och trauman som hon har tvingats bära med sig genom livet.

Skådespelaren växte upp tillsammans med sin mamma och en pappa som var alkoholist och våldsam. När han en dag 1991 hotade Charlize och hennes mamma med ett vapen, och till och med avfyrade det mot dem, ska mamman har sprungit in i ett annat rum och hämtat ett eget vapen, som hon därefter använde för att skjuta ihjäl Charlizes pappa. Vid tillfället var Charlize blott 15 år gammal.

Kelsey Grammer i "Like Father"
Kelsey Grammer i "Like Father" (2018). Foto: Netflix.

Kelsey Grammer

Kelsey Grammer blev hela USA:s favorit i rollen som Frasier Crane, som han spelade i såväl Skål (1984–1993) som Frasier (1993–2004), men innan de stora framgångarna präglades Grammers liv av tragedier som avlöste varandra. Inom loppet av bara några år mördades två av hans familjemedlemmar i separata incidenter.

När Kelsey Grammer var tonåring mördades hans pappa utanför sitt hem. En främling höll på att tända eld på pappans bil, som då gick för att undersöka saken och sköts till döds. Mördaren förklarades senare vara galen. Fem år senare, när Grammer var 20 år, kidnappades och mördades hans två år yngre syster.

Tragedierna slutade inte där. Ytterligare fem år senare förlorade Grammer två halvbröder. Denna gången var det däremot inte på grund av mord, utan en tragisk dykolycka.

LÄS OCKSÅ: 11 skådespelare som stöttar Donald Trump

Skådespelare med familjemedlemmar som har blivit mördade
Jennifer Hudson i "Winnie" (2011). Foto: Image Entertainment.

Jennifer Hudson

Jennifer Hudsons tragedier inom familjen är väldokumenterade med tanke på att de inträffade strax efter hon hade slagit igenom med dunder och brak både som artist och skådespelare. Hudson hade släppt sitt första album och vann 2007 en Oscar för Dreamgirls (2006), men trots det skulle hon snart försvinna från strålkastarljuset en längre tid.

Anledningen till det var mordet på tre av hennes familjemedlemmar: hennes mamma, bror och systerson. Mamman och brodern hittades ihjälskjutna i sitt hem och några dagar senare hittades även den sjuåriga systersonen ihjälskjuten, efter att man först trott att han hade kidnappats. Systerns make dömdes senare för de tre morden.

Skådespelare med familjemedlemmar som har blivit mördade
Michael Jordan i "Space Jam" (1996). Foto: Warner Bros.

Michael Jordan

Michael Jordan är i allra högsta grad en sportprofil i första hand, men tack vare Space Jam (1996) kan vi även kalla honom för skådespelare. Jordan klättrade mot toppen av basketvärlden i början av 1990-talet, men redan 1993 pensionerade han sig första gången, kort efter att hans pappa hade hittats mördad.

Den som har sett dokumentärserien The Last Dance (2020), minns säkert att hans pappa var försvunnen i en månad innan han hittades död. Pappan förmodas ha stannat vid sidan av vägen för att vila när två personer försökte stjäla hans bil, vilket resulterade i att Michael Jordans pappa sköts till döds.

Ice Cube i Boyz n the Hood
Ice Cube i "Boyz N the Hood" (1991). Foto: Columbia TriStar.

Ice Cube

Ice Cube slog igenom som rappare och en del av N.W.A. men i årtionden har han också varit aktiv som skådespelare. Hans stökiga uppväxt är ingen hemlighet och som allra värst var det sannolikt när hans halvsyster blev mördad, vid en tidpunkt då Ice Cube bara var 12 år gammal.

Systern var tio år äldre än Ice Cube och i slutet av juni 1981 togs hon gisslan i sitt hem av sin make. Polisen anlände till platsen, men ska inte ha kunnat ingripa innan maken sköt ihjäl Ice Cubes syster.

Källa: Grunge

LÄS OCKSÅ: 7 skräckfilmer med hårresande händelser bakom kulisserna

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL