11 filmstjärnor som stöttar Donald Trump

11 filmstjärnor som stöttar Donald Trump

Emil Oscar Rasmussen
31 maj 2024 kl. 16:15

Kändisarna som går mot strömmen

Det råder inga tvivel om att en tydlig majoritet av Hollywoods filmstjärnor – åtminstone de som hörs – motsätter sig Donald Trump, men det finns också en och annan profil som går mot strömmen med sitt stöd för den tidigare presidenten.

Under gårdagen fälldes Donald Trump på samtliga av de 34 punkter som han stod åtalad för i rättegången som pågått i New York den senaste tiden. Utfallet ses som ett stort hinder för Trumps målsättning om att åter bli president i USA.

Med det sagt har han trotsat oddsen tidigare, och det finns säkerligen många som är nervösa inför årets presidentval. Inte minst i Hollywood, där en stor mängd stjärnor motsatt sig Trump sedan han gav sig in i politiken. Det finns dock de som öppet visar, eller har visat, sitt stöd för den kontroversiella ex-presidenten.

Nedan listar vi några av de största namnen som står bakom Trump.

11+ Hollywoodprofiler som visat stöd för Donald Trump

Jon Voight i Ray Donovan
Jon Voight i "Ray Donovan". Foto: Showtime.

Jon Voight

Det absolut tyngsta namnet på listan över filmstjärnor som stöttar Donald Trump är utan tvekan Jon Voight. Ikonen har Oscarsnominerats hela fyra gånger och vann i kategorin Bästa manliga huvudroll för Hemkomsten (1979). På sitt CV har han också ikoniska filmer som Midnight Cowboy (1969), Den sista färden (1972) och Runaway Train (1985).

En gång i tiden skapade han rubriker för sina liberala åsikter, som när han protesterade mot Vietnamkriget tillsammans med Jane Fonda, men det var då det. Det skyllde han senare på sin ungdom och de senaste åren har han återkommande propagerat för Donald Trump, samtidigt som han svingat mot demokrater som Barack Obama och Joe Biden.

James Woods i Shark
James Woods i "Shark". Foto: CBS/Imagine Television.

James Woods

Få skådespelare har varit lika högljudda i sitt påhejande av Trump som James Woods. Den tvåfaldigt Oscarsnominerade skådespelaren har i flera år visat sitt stöd för Trump i offentliga sammanhang och på sociala medier. På X (före detta Twitter) har han varit så extrem i sitt stöd till Trump att han till och med uppmanade till att Trump-motståndare borde hängas.

"Om ni försöker döda kungen gör ni bäst i att inte missa. #HangThemAll", skrev Woods på Twitter 2020, efter att Trump hade klarat sig helskinnad från anklagelserna om stöd från ryskt håll i sin kampanj för presidentskapet 2016. Inlägget resulterade i att Woods tillfälligt stängdes av från plattformen, men när han återvände välkomnades han tillbaka av Trump själv.

Dennis Quaid och Randy Quaid

Skådespelaren Dennis Quaid berättade så sent som i dagarna, i en intervju med Piers Morgan, att Donald Trump har hans fulla stöd och kommer att få hans röst i det kommande presidentvalet. Tidigare har han också hyllat den tidigare presidenten, bland annat för hur han hanterade coronapandemin.

En annan som varit än mer tydlig med sitt stöd för Trump är brodern Randy Quaid. Ett päron till farsa- och Independence Day-skådespelaren gick till och med så långt med sitt stöd att han hoppade på idén om att valet 2020 skulle ha varit riggat.

Frasier
Foto: SkyShowtime.

Kelsey Grammer

För de flesta profilerna på listan gick skådespelarkarriärerna på sparlågor redan långt innan de blev Donald Trumps cheerleaders (och de har knappast fått ett uppsving efter det), men en som faktiskt lyckats upprätthålla någon form av status är Kelsey Grammer. Hans kultserie Frasier har gjort comeback och han har återkommande jobbat som skådespelare eller producent i stora produktioner de senaste åren.

En anledning till att Grammer inte vänts ryggen kan bero på att han har kritiserat Trumps personlighet, men sagt att han har "få problem" med hans politik.

Kevin Sorbo

Ledsen att behöva göra dig DISAPPOINTED om du hoppades att den tidigare Hercules-skådespelaren var anti-Trump. Kevin Sorbo har inte tvekat med att uttrycka sitt vurmande för Trump och i samband med Kapitolium-stormningen den 6 januari 2021 antydde Sorbo på Twitter att det var demokrater maskerade som Trump-supportrar som låg bakom det hela. Något som fick Hercules-kollegan Lucy Lawless att mer eller mindre dumförklara Sorbo på plattformen.

Public Morals
Michael Rapaport i "Public Morals". Foto: TNT.

Michael Rapaport

Michael Rapaport (känd från True Romance, Atypical m.m.) har tidigare kritiserat Trump, men på senare tid verkar han mjuknat inför tanken på den tidigare presidenten. I sin podcast I Am Rapaport avslöjade skådespelaren att han tänkte rösta på Trump. Det ska dock sägas att han målade upp det som något form av pest eller kolera-val.

Arrested Development
Scott Baio som Bob Loblaw i "Arrested Development". Foto: Fox Network.

Scott Baio

Gänget och jag-skådespelaren Scott Baio är en annan som skapat många rubriker de senaste åren för sättet som han har visat upp sitt stöd för Trump. Bland annat gjorde den tidigare tonårsidolen precis som Randy Quaid och vägrade acceptera att valet hade gått rätt till när Trump förlorade 2020.

Taryn Manning i OITNB
Foto: Netflix.

Taryn Manning

Taryn Manning är mest känd för sin roll i Orange Is the New Black. Manning har inte bara annonserat för världen att han stöttar Donald Trump, utan att hon runt ut sagt älskar honom. I ett bissart inlägg på Instagram postade hon ett bildspel med Trump-relaterad innehåll och skrev saker som, "Jag älskar dig, Donny", "Du är min hjälte" och kallade honom för "den mest orasistiska människan på planeten".

Inlägget har hon senare tagit bort.

The Passion of the Christ
Foto: Scanbox Entertainment.

Jim Caviezel

Jim, vem då? Lite den nivån är det sannerligen på Jim Caviezel, men faktum är att han har en hel del anmärkningsvärda rullar på sin meritlista. Mest känd är han kanske för rollen som självaste Jesus i The Passion of the Christ (2004), men han har också medverkat i filmer som Den tunna röda linjen (1998) och förra årets storsuccé Sound of Freedom.

Cavaziel har vid flera tillfällen hyllat Trump och till och med påstått att han valts ut av Gud själv.

SNL
Alec Baldwin som Donald Trump i "SNL". Foto: NBC.

Stephen Baldwin

Alec Baldwin, den kändaste av Baldwin-bröderna, har hyllats för sina hånfulla Trump-imitationer de senaste åren, vilket gör det lite extra anmärkningsvärt att Stephen Baldwin inte hymlat med att han är ett fan av den tidigare presidenten. Stephen har genom åren sågat Alecs parodi på Trump och även hamnat i bråk på sociala medier med broder Billy, som gick till motattack när Stephen påstod att deras hade äcklats och skämts över hur media behandlade Trump.

"Om vår pappa levde hade du fått en smäll i sidan av huvudet för att du stöttar Trump", skrev Billy Baldwin då.

Fler skådespelare och kändisar som stöttar/har stöttat Trump:

 • Roseanne Barr
 • Kid Rock
 • Ye (Kanye West)
 • Dana White
 • Antonio Sabato Jr.
 • Ted Nugent
 • Gary Busey
 • 50 Cent
 • Stacey Dash
 • Kristy Swanson
 • Conor McGregor
 • Isaiah Washington

Utforska fler listor på Filmtopp.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL