Skådespelare på Memmo

Skådespelare på Memmo

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 02 augusti 2023 kl. 09:12 | Publicerad 08 december 2021 kl. 18:00

Dessa kändisar skickade gärna en videohälsning till dig

Via Memmo gick det att beställa videohälsningar från olika profiler, från skådespelare till idrottshjältar. Mot en avgift, så klart. Dessa är några av dem som påverkas när tjänsten går i konkurs.

Vad sjutton är Memmo för något, kanske du undrar? Jo, det ska vi berätta för dig. Memmo är varje superfans drömmöjlighet att komma i kontakt med sin favoritkändis. Alternativt är det varje cynikers främsta bevis på att kändisar gör vad som helst för att lura sina beundrare på deras dyrbara slantar. Sanningen ligger troligtvis någonstans mitt emellan.

Hursomhelst fungerar Memmo som så att du kort och gott kan betala en summa för att få en privat hälsning, lite pepp eller kanske ett grattis på födelsedagen från en kändis. Du kan hitta kända profiler inom en rad olika områden, som exempelvis skådisar och idrottsstjärnor.

Många använder den populära tjänsten som en form av gåva i samband med födelsedagar eller andra speciella tillfällen. Och så finns det dem som använder den som en form av uppmuntran för sig själva.

Nedan listar vi både svenska och internationella skådespelare som finns att hitta på Memmo.*

Svenska skådespelare på Memmo

Suzanne Reuter i All Inclusive (2017)
Suzanne Reuter i All Inclusive (2017). Foto: Nordisk Film.

Suzanne Reuter

Suzanne Reuter är ett av de tyngsta namnen du kan hitta på Memmo. Hon är en livs levande skådespelarlegendar och har gjort roller i allt från tv-serier som Rederiet och Svensson, Svensson till filmer som Tomten är far till alla barnen och All inclusive. Hon är dessutom en Guldbaggenvinnare.

Dan Ekborg i Folk med ångest
Dan Ekborg (höger) i Folk med ångest. Foto: Netflix.

Dan Ekborg

Dan Ekborg är en annan skådisveteran som finns att hitta på Memmo för dig som är ute efter en unik videohälsning. Ekborg har en imponerande meritlista och har även han synts i filmer som Tomten är far till alla barnen, men också Sommaren med Göran och han är nu aktuell med serien Folk med ångest. Han har även gjort rösterna till Disneykaraktärer som Anden i Aladdin och Hades i Herkules.

Morgan Allin i Sune på bilsemester (2013)
Morgan Alling i Sune på bilsemester (2013). Foto: Nordisk Film.

Morgan Alling

Morgan Alling har en lång karriär som skådespelare och tv-profil. Han slog igenom i början på 90-talet med Tippen och har på senare år synts i flera Sune-filmer samt Gåsmamman.

Dragomir Mrsic i Snabba Cash
Dragomir Mršići Snabba Cash. Foto: Nordisk Film.

Dragomir Mršić

Dragomir Mršić slog igenom med dunder och brak i Snabba Cash (2010). Sedan dess har det blivit roller i både det ena och det andra, som exempelvis Bonusfamiljen, men även internationella storproduktioner som Edge of Tomorrow.

Victoria Silvstedt

Victoria Silvstedt är knappast känd för sina skådespelarinsatser i första hand, men hon är trots allt ett namn som är stort nog för att hon ska kunna inkluderas på den här listan över skådespelare som finns på Memmo.

Per Morberg i Rederiet
Per Morberg i Rederiet. Foto: SVT.

Per Morberg

De senaste åren har Per Morberg kanske mest känts igen som tv-kock, men han har utöver det en hel del imponerade skådespelarroller på sitt CV. Under 90-talet och tidigt 00-tal såg vi honom bland annat i flertalet Beck-filmer. Det är nog många av oss som också minns honom från Rederiet.

Sara Sommerfeld i Cloudboy
Sara Sommerfeld i Cloudboy. Foto: Bulletproof Cupid.

Sara Sommerfeld

Vingar av glas, Hem till Midgård, flertalet LasseMajas detektivbyrå-filmer – det är bara några produktioner som Sara Sommerfeld har på sin meritlista. Tycker du att du ser henne alldeles för sällan i rutan, så kan du alltid vända dig till Memmo för att få en hälsning eller två från henne.

Jan Rippe i Macken
Anders Eriksson och Jan Rippe (höger) i Macken - Roy's & Roger's Bilservice. Foto: Svensk Filmindustri.

Jan Rippe (även som Roger)

Jan Rippe har vi sett i svenska humorklassiker som både Macken och verk från Galenskaparna och After Shave. Vill du ha en sprudlande videohälsning har du alltså möjligheten att vända dig till Rippe – du kan till och med få en hälsning från honom i karaktär som Roger från Macken

Stefan Sauk i Innan vi dör
Stefan Sauk i Innan vi dör. Foto: Viaplay.

Stefan Sauk

Stefan Sauk har varit ett känt skådespelarnamn sedan 80-talet. Genom åren har vi kunnat se honom i allt från Strul och Lorry till Män som hatar kvinnor och Innan vi dör.

I rymden finns inga känslor
Foto: Svensk Filmindustri

Cecilia von der Esch (tidigare Forss)

Cecilia von der Esch, kanske mer känd som Cecilia Forss, finns även hon att hitta på Memmo. Många känner igen henne som Cindy från ICA:s reklamfilmer, men hon har också gjort ledande roller i filmer som I rymden finns inga känslor.

Fler svenska skådisar på Memmo:

 • Christina Schollin (Fanny och Alexander m.m.)
 • Bahar Pars (En man som heter Ove, Gåsmamman m.m.)
 • Regina Lund (Gösta, Livet är en schlager m.m.)
 • Tilde Fröling (Sprängaren, Elsas värld m.m.)
 • Gabriel Odenhammar (Sunes jul, Svensson Svensson m.m.)
 • Johan Rabeus (Ondskan, Rederiet m.m.)
 • Andreas Wilson (Ondskan m.m.)
 • Fredrik Hallgren (Bonusfamiljen, Sune m.m.)

Internationella skådespelare på Memmo

Gary Busey i Sharknado 4
Gary Busey i Sharknado 4: The 4th Awakens. Foto: Syfy.

Gary Busey

Tro det eller ej, men Gary Busey är faktiskt inte enbart en kuf som vi känner igen för hans galenskaper – han är även en skådespelare med långt över 150 produktioner på sin meritlista. De senaste åren har vi kunnat se honom i allt från Entourage-filmen till Sharnado 4.

Larry Thomas i Seinfeld
Larry Thomas som "The Soup Nazi" i Seinfeld. Foto: Netflix.

Larry "The Soup Nazi" Thomas

Drömmer du om ett pep talk från den legendariska Soup Nazi-karaktären från Seinfeld? Då kan din dröm bli verklighet. Skådespelare bakom karaktären, Larry Thomas, finns nämligen på Memmo.

Scott Patterson i Ett år med Gilmore Girls
Lauren Graham och Scott Patterson i Ett år med Gilmore Girls. Foto: Netflix.

Scott Patterson

Finns det några fans av Gilmore Girls här? Då kan ni passa på att köpa er en videohälsning från Scott Patterson, som spelar rollen som Luke i serien. Vi har även kunnat se skådespelaren i flertalet Saw-filmer.

Vladimir Furdik i Game of Thrones
Vladimír Furdik i Game of Thrones. Foto: HBO.

Vladimír Furdik

En hälsning från The Soup Nazi kanske inte är intensivt nog? Om så är fallet kan vi rekommendera den här skådespelaren, som egentligen är stuntman/stuntkoordinator. Vladimír "Furdo" Furdik spelade nämligen rollen som The Night King i Game of Thrones. Vi får hoppas han är lite mer pratglad i sina videohälsningar än vad han var i sin roll i Game of Thrones.

Kevin Sorbo i Hercules
Kevin Sorbo i Hercules: The Legendary Journeys. Foto: Atlantic Film.

Kevin Sorbo

De senaste åren har Kevin Sorbo dragit till sig en hel del uppmärksamhet för sådant som politiska uttalanden på sociala medier, men han skådespelar fortfarande flitigt också – och han spelar in videohälsningar på Memmo. Mest känd är han kanske för sin roll i serien Hercules: The Legendary Journeys.

John C. McGinley i Scrubs
John C. McGinley som Scrubs Perry Cox. Foto: ABC.

John C. McGinley

Skådespelaren John C. McGinley charmade väldigt många i sin roll som doktor Perry Cox i Scrubs. Hans kompromisslösa rakt-på-sak-attityd lockade till många skratt och vi gissar att beställningar av pep talks från den här skådisen är väldigt populära.

David Koechner i Anchorman
David Koechner i Anchorman. Foto: United International Pictures.

David Koechner

David Koechner känner du sannolikt igen från en hel rad komedier, men kanske allra mest från Anchorman-filmerna, där han spelar rollen som Champ Kind. Koechner spelade också en återkommande roll i The Office.

Fran Drescher i The Nanny
Fran Drescher i The Nanny. Foto: CBS.

Fran Drescher

Fran Drescher har en av tv-världens mest distinkta röster – och med Memmo kan du få den att rikta sig direkt till dig. Drescher är mest känd för sin roll i 90-talsserien The Nanny.

Dean Norris i Breaking Bad
Dean Norris i Breaking Bad. Foto: AMC.

Dean Norris

Dean Norris gjorde stor succé i rollen som Hank Schrader i Breaking Bad, men han har också synts i serier som The Big Bang Theory, Claws, Nova Vita m.m. Ingen av hans andra roller har dock kunnat mäta sig med hans ikoniska prestation som Hank i Breaking Bad.

Fler internationella skådisar på Memmo:

 • Oscar Nunez (The Office)
 • Kate Flannery (The Office)
 • Kevin Sussman (The Big Bang Theory)
 • Ashley Williams (How I Met Your Mother)
 • Ernie Hudson (Ghost Buster m.m.)
 • Christopher McDonald (Happy Gilmore, Thelma & Louise m.m.)
 • John Schneider (Smallville m.m.)
 • Ryan Hurst (Sons of Anarchy, The Walking Dead m.m.)
 • Quinton Aaron (The Blind Side m.m.)

*Listan innehåller endast skådespelare som fanns tillgängliga för köp av videohälsningar vid tillfället då listan skrevs.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL