7 filmer du missat med Skarsgård-stjärnorna

7 filmer du missat med Skarsgård-stjärnorna

Sofie Landgren
23 mars 2023 kl. 18:03

Titlarna med Skarsgårdarna som du inte sett

Det har visat sig tydligt att det gynnar sig att heta Skarsgård i efternamn – åtminstone när det handlar om skådespeleri. Tillsammans har de medverkat i en mängd olika filmer och du har sannolikt inte sett alla av dem. Här är filmerna du missat med Skarsgård-stjärnorna Stellan, Alexander, Gustaf, Bill och Valter.

7 filmer med Skarsgård-stjärnorna som du har missat

Stellan Skarsgård Film Time Code
Stellan Skarsgård. Foto: Sony Pictures Releasing.

Timecode (2000)

Du har antagligen missat Stellan Skarsgård i filmen Timecode från 2000, där han spelar rollen som Alex Green. Filmen handlar om ett produktionsbolag som håller en casting för skådespelare inför sin nästa film. En blivande skådespelerska vid namn Rose (Salma Hayek) försöker manipulera regissören Alex (Stellan Skarsgård) till att ge henne rollen. De båda har en relation som Alex fru, Emma, ​​känner till och överväger därför en skilsmässa, medan Roses väninna i hemlighet spionerar på henne och försöker sabotera förhållandet.

De fyra parallella och överlappande berättelserna i filmen spelades in i en tagning och visas samtidigt, var och en tar upp en fjärdedel av skärmen.

Bill Skarsgprd i filmen Myskväll
Bill Skarsgård. Foto: Niklas Johansson. Breidablick Film Produktion AB.

Myskväll (2007)

Troligtvis har du även missat Bill Skarsgård i filmen Myskväll från 2007, eller Spending the Night, som är den internationella titeln. Filmen handlar om ett tonårspar som planerar för en privat natt när pojkens föräldrar är borta. Till en början framstår det som en mysig kväll i soffan med snacks och film. Men det blir snart uppenbart att under fasaden av avslappnad ömsesidighet finns en relation baserad på osäkerhet och krav. På grund av ett bråk avbryter föräldrarna kvällen och när de kommer tillbaka går situationen rejält överstyr.

Regissören Amanda Adolfsson målar upp en fruktansvärd bild av ungdomskärlek och hur rädslor och förväntningar helt kan åsidosätta en ung människas vilja.

Malin Buska och Gustaf Skarsgård i Happy End
Malin Buska och Gustaf Skarsgård. Foto: Nordisk Film AB.

Happy End (2011)

Nästa film du faktiskt kanske har sett, men säkerligen glömt bort, är Happy End från 2011, där Gustaf Skarsgård spelar rollen som Peter. Filmen handlar om Jonna, Peter, Katrine, Asger och Mårten som alla fem står inför det största vägskälet i livet. 54-åriga Jonna arbetar som körskolelärare. En av hennes elever är Mårten, som förlorat körkortet för rattonykterhet. Jonnas son, konstnären Peter, ska snart gifta sig, men försöker en natt att ta sitt liv. Katarina är en ung kvinna som tjänar extra genom hemstädning, bland annat hos Jonna. Hon lever i en otrygg tillvaro med en obalanserad man, Asger. Alla lever de i svåra relationer till människorna de älskar.

Alexander Skarsgård film exit 2006
Alexander Skarsgård. Foto: Triangelfilm AB.

Exit (2006)

Har du även missat thrillern Exit från 2006 är du inte ensam. I filmen spelar Alexander Skarsgård rollen som Fabian von Klerking. Den handlar om Thomas Skeppshult (som spelas av Mads Mikkelsen) – en man som till synes har allt och har byggt upp en stor förmögenhet med sitt riskkapitalbolag. Han har en fantastisk villa där han lever med familjen som älskar honom, men allting förändras när Thomas kollega, och delägaren i bolaget, hittas brutalt mördad i sin våning. Ett avtal säger att vid den ena ägarens död tillfaller hela företaget den andra, vilket är Thomas. När hans fingeravtryck sedan hittas på mordvapnet tvingas han fly undan lagen och rösten från andra sidan graven som säger att han står på tur.

Alexander Skarsgård Film Cuppen
Matli Mohapeloa, Alexander Skarsgård & Wandile Molebatsi. Foto: Nordisk Film AB.

Cuppen (2006)

Ytterligare ett guldkorn som du missat med Alexander Skarsgård är filmen Cuppen från 2006. Alexander spelar rollen som Micke, som under fotbollsturneringen Gothia Cup träffar Tshepo. Sex år senare har Tshepo blivit fotbollstränare medan Micke gick in i en kriminell karriär, specialiserad på försäkringsbedrägeri.

Gustav Skarsgård Film Babylonsjukan 2004
Gustav Skarsgård. Foto: Columbia TriStar Films.

Babylonsjukan (2004)

En till gammal dänga med Gustaf Skarsgård är dramafilmen Babylonsjukan från 2004, som är skapad av Daniel Espinosa. Filmen handlar om Maja som är på väg någonstans – hon vet bara inte vart. Hon söker efter sin egen väg, sin egen grej; hon söker efter att ha en ambition för någonting. Hon tror att lösningen kanske finns i en karriär eller i ett liv på resande fot ute i världen. Till slut hittar hon den i en sunkig etta på Söder, hemma hos Mattias och sina nya kompisar.

Valter Skarsgård
Valter Skarsgård. Foto: SF Studios.

IRL (2013)

Sist men inte minst har vi dramathrillern IRL från 2013 där Valter Skarsgård spelar rollen som Elias. Elias kommer inte undan sina plågoandar, de finns överallt – i skolan, på tunnelbanan och på nätet där de spyr sitt hat över honom. Han flyr in i "The Secret World", ett onlinespel med tusentals spelare där Elias ikläder sig den oövervinnerlige krigaren S:]iles skepnad.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL