JUST NU: Intensiv trailer till Nosferatu – Bill Skarsgårds vampyrfilm

JUST NU: Intensiv trailer till Nosferatu – Bill Skarsgårds vampyrfilm

Eric Diedrichs
25 juni 2024 kl. 10:33

Stjärnspäckat om den berömde blodsugaren

I december släpps "Nosferatu" med Bill Skarsgård i titelrollen. Nu har en trailer landat som utlovar krypande och intensiv spänning.

Sveriges kanske just nu hetaste skådespelare, Bill Skarsgård, har slagit sig samman med stjärnregissören Robert Eggers för att göra en ny version av skräckklassikern Nosferatu. Bill spelar titelpersonen själv Greve "Nosferatu" Orlok, som i själva verket är en Dracula-ripoff. När stumfilmen från 1927 släpptes med samma namn, fick inte F.W. Murnau rättigheterna till Bram Stoker's roman och kreativa "justeringar" fick ta plats.

Otaliga Dracula-filmatiseringar finns det och detta blir tredje Nosferatu-filmen; 1979 släppte Werner Herzog en framgångsrik nytolkning med Klaus Kinski som den fruktade vampyren. I december släpps Eggers version, regissören bakom kritikersuccéerna The Witch (2015), The Lighthouse (2019) och The Northman (2022). Tanken var att Eggers skulle ha arbetat med Bill Skarsgård redan i The Northman, i vilken Alexander Skarsgård har huvudrollen, men på grund av scheman och kontrakt klev istället Gustav Lindh in och tog hans plats.

Se trailern till Nosferatu

I en exklusiv intervju med Filmtopp avslöjade Bill Skarsgård att han hämtar inspiration från människor på tunnelbanan, om han har lyckats med det den här gången, återstår att se.

Utöver Bill Skarsgård bjuder Nosferatu på skådespelare som Aaron Taylor-Johnson, Nicholas Hoult, Emma Corrin, Ralph Ineson och Lily-Rose Depp. Filmen har internationell premiär den 25 december. När den kommer till Sverige återstår att se. I skrivande stund finns den inte med i Filmstadens katalog med kommande filmer.

För mer läsning, se vår lista med 10 fantastiska vampyrfilmer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL