Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Serier som gör dig glad

Serier som gör dig glad

Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 februari 2022

Uppiggande serier i mängder!

Är du i behov av härliga serier som gör dig glad? Det är du givetvis inte ensam om. Därför har Filmtopp satt samman en lista på just sådana – i form av nya såväl som gamla bingevänliga titlar. Mycket nöje!

Ted Lasso

Ted Lasso
Foto: Apple TV+.

Ted Lasso har de senaste åren blivit en av mest uppmärksammade serierna, mycket på grund av att den förstås är så ruskigt härlig. Denna sportkomedi handlar om en amerikansk fotbollstränare som blir anställd av en fotbollsklubb i England. Det finns dock ett litet problem – han har absolut ingen koll alls på sporten som han kallar för "soccer". Trots det tar han sig an uppgiften att få ut de mesta av sina spelare och människorna som jobbar med fotbollsklubben, och det med ett ständigt leende på läpparna.

Antal säsonger: 2

Streamas på: Apple TV+

Grace and Frankie

Grace and Frankie
Foto: Netflix.

Hyllade komediserien Grace and Frankie har blivit en riktig feel good-favorit bland Netflix prenumeranter. Den följer fleganta Grace och excentriska Frankie, ett par vänner vars liv vänds upp och ner – och sammanflätas permanent – när deras män lämnar dem för varandra. Tillsammans måste de börja om livet i 70-årsåldern i en 2000-talsvärld.

Antal säsonger: 7

Streamas på: Netflix

New Girl

New Girl
Foto: FOX.

Få komediserier har gjort världen lika glad under 2010-talet. New Girl lär oss känna Jess Day som närmar sig trettio år. Efter att hon gjort slut med sin pojkvän, flyttar in hos tre killar: bartendern Nick, affärsmannen Schmidt och exidrottaren Winston. Jess är positiv till det mesta i livet och litar på alla. Men kommer killarna att klara av alla hennes spontana och aningen kufiska infall?

Antal säsonger: 7

Streamas på: Disney+

Solsidan

I den svenska älskade långköraren Solsidan följer vi fyra vänner i Stockholms villaförort som kämpar med olika problem och utmaningar som uppstår i livet med bostad, karriär, föräldraskap och relationer. På rollistan ser vi storheter som Johan RheborgMia SkäringerHenrik Dorsin och Felix Herngren.

Se också Filmtopps lekfulla intervju med Rheborg där han svarar på nätets mest sökta frågor om honom!

Antal säsonger: 7

Streamas på: C More

Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine
Foto: FOX.

Från de som producerade The Office och Parks And Recreation har vi en annan internationell favoritkomedi i Brooklyn Nine-Nine. Den handlar om Jake Peralta (Andy Samberg) som är en Brooklyndetektiv med en talang för att avsluta fall och föga respekt för auktoritet. När polischef Raymond Holt som är mycket rakt på sak, kommer till 99:e polisdistriktet och har ett starkt behov för att hävda sig, kolliderar de båda. Feel good blandat med ögonblicklig spänning.

Antal säsonger: 8

Streamas på: Netflix

Schitt's Creek

Schitt's Creek
Foto: Lionsgate Television.

Bland serier som gör en glad måste vi nämna en som många har missat, Schitt's Creek. Handlingen följer den tidigare smutsigt rika videobutiksmagnaten Johnny Rose, hans fru Moira och deras två barn, überhipstersonen David och socialistdottern Alexis, befinner sig plötsligt panka och tvingas bo i Schitt's Creek – en deprimerande stad som de en gång köpte hus i som ett skämt.

Antal säsonger: 6

Streamas på: C More

The Good Place

The Good Place
Foto: NBC.

Eleanor Shellstrop vaknar upp och blir informerad av en man som heter Michael att hon är död och har hamnat på det Goda stället. Eleanor inser att det har gjorts ett misstag eftersom hon inte var en god människa, utan snarare självisk och likgiltig inför andra människor och att hon har bytt plats med en annan person som heter Eleanor Shellstrop och som dog exakt samtidigt. Hon bestämmer sig för att ta hjälp av den andra Eleanors tilltänkta själsfrände, Chidi, en före detta professor i etik och moral, för att bli en bättre människa och slippa bli avslöjad och skickad till det Dåliga Stället. The Good Place må vara en serie om både himlen och helvetet, men den lockar mestadels till garv. 

Antal säsonger: 4

Streamas på: Netflix

Serier som gör dig glad – klassikerna!

Gilmore Girls (2000-2007)

Gilmore Girls
Foto: Warner Bros. Television.

Denna älskade feel good-serie utspelar sig i den charmiga staden Stars Hollow och följer mamman Lorelai och dottern Rory Gilmore, som har en fängslande relation de flesta bara kan drömma om.

Antal säsonger7

Streamas på: Netflix

Desperate Housewives (2004-2012)

Desperate Housewives
Foto: ABC.

I en av de mest kultförklarade dramaserierna Desperate Housewives tas vi till soliga Wisteria Lane där den bortgångne Mary Alice Young lämnar ett mysterium bakom sig. Varför tar en kvinna som tycks ha det perfekta livet plötsligt livet av sig? Någonting stämmer inte och hennes närmaste vänner försöker ta reda på vad som hänt samtidigt som de hanterar sina egna privatliv och kärleksbekymmer. I denna underbara serie får vi en massa skojig humor men också nagelbitande dramatik. Men oavsett gör Desperate Housewives en mycket glad!

Antal säsonger: 8

Streamas på: Disney+

Seinfeld (1989-1998)

Seinfeld
Foto: NBC.

Den banbrytande och fenomenalt roliga sitcom-serien Seinfeld handlar om ett gäng Manhattan-bor som är ytliga, självupptagna, cyniska och ofta snöar in på de mest bisarra småsaker. Serien är känd som ”A Show About Nothing" då historierna ofta handlar om vardagslivet och problem som rör högst vardagliga saker. Vad finns det att inte älska?

Antal säsonger: 9

Streamas på: Netflix

Arrested Development (2003-2019)

Arrested Development
Foto: Netflix.

Det här är historien om en förmögen familj som förlorade allt och sonen som blev tvungen att försöka hålla ihop den. De tidiga säsongerna av Arrested Development anses vara bland det roligaste som skapats i seriesammanhang. Fansen saknade den så mycket att Jason Bateman och gänget fick återvända flera år senare för att göra två nya säsonger. 

Antal säsonger: 5

Streamas på: Netflix

Fresh Prince i Bel-Air (1990-1996)

The Fresh Prince of Bel-Air
Foto: NBC.

I Will Smiths underbara genombrottsserie följer vi Will, en gatusmart tonåring. Han flyttar från de tuffa gatorna i West Philly till flådiga Bel-Air för att bo med sin farbror Philip, moster Vivian, hans kusiner – bortskämda Hilary, preppy Carlton och unga Ashley – och deras sofistikerade brittiska butler, Geoffrey. Är det här en av de serier som gör dig glad? Svaret är ett rungande ja!

Antal säsonger: 6

Streamas på: HBO Max, Viaplay

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL