Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmer som utspelar sig i COVID-19-pandemin

Filmer som utspelar sig i COVID-19-pandemin

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
15 maj 2021
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
15 maj 2021

Restriktioner och Zoom.

Vi listar filmer som utspelas sig under den pågående pandemin.

All U Need Is Love (2021)

All U Need Is Love

På filmens poster står det “vi saknar ditt leende”, något vi inte längre kan se bland alla maskerna som numera täcker våra ansikten. Försöken att få oss att le, iallafall hemma, tar fart på ett lyxhotell i Hong Kong där dess gäster isoleras på begäran av hälsovårdsmyndigheterna. Detta skapar givetvis oväntade relationer mellan hotellets numera ovilliga invånare med tillhörande upp- och nedgångar.

På rollistan ser vi bland annat actionikonen Jackie Chan som, sorgligt nog, inte sparkar virusets rumpa.

Safer at Home (2021)

Safer at Home

Året är 2022 och vi sitter fortfarande i karantän. Los Angeles har omvandlats till en polisstat och kaoset som orsakats av COVID-viruset har lagt sig som ett mörkt täcke över den amerikanska västkusten. För att lätta på stämningen startar ett gäng vänner en fest över appen Zoom med roliga tv-spel och goda drinkar. Det är dock när droger hamnar i partymixen som saker och ting går snett, vilket skapar en större fara för dem i hemmets trygga vrå än de faror som lurar utanför de skyddande väggarna.

Tack och lov kan vi pusta ut när detta framtidsscenario gått i spillror i ljuset av ett vaccin. 

Host (2020)

Host

Ett gäng vänner är uttråkade, precis som många av oss andra, i en värld av restriktioner som ungdomarna snällt och följsamt gör till en ny del av livet. För att ändå lyckas roa sig tillsammans ordnar de olika aktiviteter över Zoom och när det är Haleys tur att vara aktivitetsledare är det dags för en seans. Olyckligt nog frammanas en ond ande som börjar terrorisera dem.

Det som började som en lek slutar med att deras liv står på spel.

Before the World Set on Fire (kommande)

I detta drama får vi en inblick i en relation mellan en filosofiprofessor och hennes elev på en högskola i USA. Regissören Jaclyn Bethany utforskar flera sociala medier så som Zoom och FaceTime för att spela in sin film där ingen av skådespelarna sitter i samma rum, allt enligt den sociala distanseringens regler. 

Locked Down (2021)

Locked Down

När ingen för röra sig fritt utomhus, vad är det dags för då? En heist såklart! Duon Linda och Paxton (spelade av Anne Hathaway och Chiwetel Eijofor) tar detta historiska tillfälle i akt när pandemin inte bara stänger många dörrar utan även lämnar en och annan på glänt.

Kan de lyckas norpa åt sig en diamant när hela världen anpassar sig efter nya regler? 

Borat Subsequent Moviefilm (2020)

Borat

Borat är tillbaka på ännu en galen färd genom livet, denna gången för att gifta bort sin dotter till den före detta vice presidenten, Mike Pence, i ett pandemidrabbat USA. Både ettan, Borat (2006) och denna uppföljare nominerades till en Oscar inom samma kategori, nämligen Best Adapted Screenplay.

Orca (2020)

Orca

Det har även lyckats klämmas fram en svensk film om denna svåra tid vi alla lever i. Här får vi följa olika människor i deras liv och den frustration som uppstår när den totala bristen av mänsklig närhet och interaktion drabbar dem i hårt.

Filmen nominerades till fem Guldbaggar.

Coastal Elites (2020)

Costal Elites

Fem olika personligheter spelar in bekännelser om sina liv, djupt ärrat av karantän och det hårda politiska klimatet i USA, alla på komiska och säregna vis. Hela filmens rollista består av dessa fem komiker, Bette Midler, Sarah Paulsson, Dan Levy, Issa Rae och Kaitlyn Dever

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL