Paramount+ filmer – 11 tips att streama

Paramount+ filmer – 11 tips att streama

Filmtopp
Uppdaterad 02 maj 2021 kl. 12:05 | Publicerad 01 maj 2021 kl. 16:05

11 utvalda streamingtips på Paramount+

Är du redo att utforska utbudet på Paramount+ egen streamingtjänst? I den här artikeln har Filmtopp omsorgsfullt plockat fram förslag på elva stycken filmer som du absolut inte får missa.

Paramount+ lanseras som streamingtjänst den 29 april och utbudet finns dessutom tillgängligt sedan en tid tillbaka på Apple TV-appen, men även hos Tele 2, Telenor och Allente

Tidigare har vi presenterat våra favoriter bland Paramount+ serier, och listat tjänstens bästa filmer, men för att du ska vara helt och hållet redo till lanseringen tänkte vi bjuda på ytterligare några härliga filmtips. 

MER LÄSNING: Paramount+ Sverige – allt du behöver veta

Nedan kan du ta del av 11 stycken omsorgsfullt utvalda filmtips från Paramount+ katalog. Vi har försökt inkludera en del alternativ som inte är alldeles för självklara – förhoppningsvis kan det leda till att du hittar något guldkorn du inte har sett ännu. 

True Grit (2010)

True Grit på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, västern

Handling: En tonårsflicka med en fast beslutsamhet om att få fast sin pappas mördare tar hjälp av en råbarkad federal sheriff – hon är dock inte den enda som är på jakt efter gärningsmannen. 

Kan någon filmlista räknas som komplett utan en film från bröderna Coen? Ytterst tveksamt. True Grit brukar inte nämnas bland duons allra bästa filmer, men det är trots allt en riktigt vass västernfilm med mycket hjärta och underbart skådespel. 

I filmen ser vi Jeff Bridges, Matt Damon och en ung Hailee Steinfeld m.fl.

Drag Me to Hell (2009)

Drag Me to Hell på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Skräck

Handling: Drag Me to Hell handlar om en bankanställd kvinna som får en förbannelse över sig, efter att ha vräkt en gammal dam från hennes hem. Förbannelsen visar sig vara på riktigt och kvinnan tvingas kämpa mot de onda krafter som försöker knäcka henne.

Är du ute efter en skräckfilm på Paramount+ så är kritikerrosade Drag Me to Hell ett givet alternativ. Det är storregissören Sam Raimi som både regisserat och skrivit (tillsammans med Ivan Raimi) filmen. I skräckgenren ligger han bakom älskade titlar som Evil Dead (1981), men han regisserade även de tre Spider-Man-filmerna med Toby Maguire.

The Way Way Back (2013)

The Way Way Back på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Komedi, drama

Handling: En blyg och försiktig 14-årig pojke åker i väg på semester tillsammans med sin mamma och hennes, minst sagt, osympatiska pojkvän. Pojken har svårt att passa in i familjen, men när han snubblar in i ett sommarjobb på ett vattenland hittar han både tillhörighet och självförtroende på annat håll.

The Way Way Back är en charmig liten ungdomskomedi med mycket hjärta och en hel del underbara skådespelare. Steve Carell, Toni Collette, Allison Janney, Sam Rockwell och Maya Rudolph är bara några av stjärnorna i denna film som utan tvekan har potential att värma din själ.

Porträtt av en kvinna i brand (2019)

Porträtt av en kvinna i brand på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, romantik

Handling: I 1760-talets Frankrike får en konstnär i uppdrag att göra ett porträtt av en kvinna som precis lämnat klosterlivet bakom sig. Under tiden som konstnären arbetar med porträttet växer en allt starkare attraktion fram mellan de två kvinnorna.

Porträtt av en kvinna i brand inkluderades på vår lista över Paramount+ bästa filmer, men den är så pass bra att den fick en given plats även på denna listan av utvalda tips. Filmen är visuellt vacker som en tavla och innehållet är så finstämt som det bara går. 

Har du inte gett Porträtt av en kvinna i brand en chans ännu, så är det dags nu.

Tropic Thunder (2008)

Tropic Thunder på Paramoun+
Foto: Paramount+

Genre: Komedi, action

Handling: Under en filminspelning om Vietnamkriget placeras ett gäng skådespelare i djungeln för att resultatet ska bli så autentiskt som bara möjligt. Snart inser skådespelarna att de kanske måste göra mycket mer än att bara låtsas vara de soldater som de spelar i filmen. 

Tropic Thunder har några år på nacken nu, och den innehåller en hel del inslag som sannolikt inte hade accepterats i en ny film år 2021. Med det sagt spelar dessa inslag en tydlig roll i den sylvassa satir av Hollywood som utgör grunden för hela filmen. Resultatet är både roligt och fartfyllt från minut ett. 

Carol (2015)

Carol på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, romantik

Handling: I 1950-talets New York drömmer en aspirerande fotograf om ett liv utanför varuhuset där hon jobbar, och hennes liv förändras drastiskt när hon möter en äldre kvinna vars förtrollande charm fångar hennes hjärta. 

Carol är en bländande vacker film – både i form av innehåll och i form av hantverk – och för att hitta något att såga i filmen hade man verkligen behövt anstränga sig. Vi gillar alla olika typer av filmer, men sett till utförandet är Carol så gott som fläckfri. 

Cate Blanchett och Rooney Mara står dessutom för makalösa prestationer i filmens huvudroller.

The Sisters Brothers (2018)

The Sisters Brothers på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, västern

Handling: De ökända revolvermännen, bröderna Charlie och Eli Sisters, ger sig ut på en jakt efter en guldletare. Resan de ger sig ut på visar sig vara en prövning som sätter deras egen relation på spel.

Det här är en mordern västernrulle som många dessvärre har missat. John C. Reilly och Joaquin Phoenix har en förvånansvärt bra kemi i rollerna som de två bröderna Sisters. 

Allt från skådespelet till manus och regi känns gediget The Sisters Brothers, och fördelen med att inte ha sett den ännu är att du nu vet vad du ska bänka dig framför under nästa filmkväll. 

Utöver Reilly och Phoenix är även stjärnor som Jake Gyllenhaal och Riz Ahmed med i filmen.

Jag, Daniel Blake (2015)

Ja, Daniel Blake på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama

Handling: Jag, Daniel Blake handlar om en snickare från Newcastle som blir arbetslös till följd av en hjärtattack. Hans tillstånd är enligt sjukvården för allvarligt för att han ska kunna jobba, men samtidigt anser myndigheterna att han är för frisk för att kunna sjukskrivas.

Även Jag, Daniel Blake är ett tips som återfinns på vår lista över de bästa filmerna på Paramount+. Tyvärr är det en film som till stor del flugit under radarn för den stora massan, vilket gör att den förtjänar att lyftas fram även här.

Filmen kom ut 2015, men ämnet som den lyfter upp är i allra högsta grad relevant även idag. 

MER LÄSNING: Bästa filmerna på Paramount+

Mother! (2017)

Mother! på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, skräck

Handling: Ett par bor ett stilla liv i huset de renoverar, men när ett eskalerande antal gäster hittar till deras hem skakas deras tillvaro om i grunden. 

Mother! är kanske en av filmvärldens främsta vattendelare de senaste åren. Medan somliga har hyllat den som ett mästerverk, så har andra kallat den för rent skräp – bara det är anledning till att själv se efter vad man själv tycker. 

Oavsett vilket läger du i slutändan sållar dig till, så är det här en extremt välgjord film som verkligen hamrar in sitt känslomässiga budskap i tittaren. Innehållet är inte av traditionell skräckkaraktär, utan skulle mer kunna beskrivas som någon form av psykologisk terror.

Filmen är också proppfull av referenser, vilket gör att den som inte är rädd för spoilers skulle kunna tjäna på att läsa på en del om filmen i förväg.  

Truman Show (1998)

Truman Show på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Komedi, drama

Handling: Truman Burbank lever ett alldagligt liv som säljare för ett försäkringsbolag, men faktum är att hans liv är allt annat än normalt. Truman är, utan att veta det, huvudpersonen i en realityserie, och alla människor i hans liv är anställda skådespelare.

Truman Show är den tredje och sista av filmerna på denna listan som även tog en plats när vi listade Paramount+ bästa filmer. Anledningen till det är att filmen är en tidlös pärla som kanske är mer relevant än någonsin.

Det gör ingenting om du redan har sett filmen, det finns alltid nya lager att utforska i denna roliga och fina film med Jim Carrey i huvudrollen.

Mean Girls (2004)

Mean Girls på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Komedi

Handling: High School-livet är allt annat än en dans på rosor – något som Cady (Lindsay Lohan) upptäcker när hon börjar på sin nya skola. Cady är inte okej med sättet som skolan styrs av dess sociala drottning, Regina George, och med hjälp av ett par vänner bestämmer hon sig för att göra någonting åt det.

Mean Girls är sannolikt en film som många där ute redan har sett, men precis som med Truman Show, så är det en film som man kan titta på om och om igen. Har du svårt att bestämma vad du ska titta på en fredagskväll så är det alltid skönt att ha en härlig rulle som Mean Girls i bakfickan.

Fler tips:

Det fanns en hel del bubblare på Paramount+ som var nära att knipa en plats på listan. Här är några av dem: 

• Judy (2019)

• Ghost in the Shell (2017)

• Only God Forgives (2013)

• Midnatt i Paris (2011)

• School of Rock (2004)

• Star Trek (2009)

• I Love You Phillip Morris (2009)

• Trumbo (2014)

• Flykten från Alcatraz (1979)

• Sonic the Hedgehog (2020)

Vad tror du, finns det någon okänd rulle bland tipsen som du tror skulle falla dig i smaken? Om inte finns det förhoppningsvis någon gammal goding som alltid duger i brist på annat. 

En av de stora fördelarna med Paramount+ filmutbud är just att det är så pass varierat, med erkänt uppskattade titlar från alla olika genrer och från många olika år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL