Nya TV-serier att hålla koll på under 2017

Nya TV-serier att hålla koll på under 2017

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 02 januari 2017 kl. 18:01
ANNONS
ANNONS

Gott nytt TV-år!

2017 är här med en ny skara av (förhoppningsvis) fantastiska TV-serier. Jag har tagit fram en lista på de tio som jag känner mig mest peppad på och hoppas du får upp ögonen för någon du inte tidigare kände till.

Tom Hardy i Taboo som dyker upp hos HBO Nordic inom kort. Foto: FX.
Tom Hardy i Taboo dyker upp hos HBO Nordic inom kort. Foto: FX

Om det har funnits en trailer färdig har jag låtit den tala för sig själv, annars har jag med en kort kommentar förtydligat var min pepp kommer ifrån. Även om denna lista är dedikerad till årets nykomlingar vill jag såklart även passa på att nämna att mina personliga favoritserier; The Leftovers (HBO) och Fargo (FX) är tillbaka i år - så de hade toppat listan ifall de hade kunnat.

Andra återkommande serier jag ser fram emot är exempelvis; Stranger Things (Netflix), Westworld (HBO) och Halt and Catch Fire (AMC). I USA lär även den fantastiska The Young Pope (Sky Atlantic/HBO/C More) under året att få den uppmärksamhet den förtjänar. Vi har i Sverige däremot redan haft möjlighet att ta del av Jude Law som påve via svenska C More under 2016 vilket gör att den inte får en plats på denna lista.

Precis som tidigare år finns det massor av serier att välja från men jag har valt att fokusera på de tio nya serier som jag tror har störst potential. Några serier som nästan tog sig in på listan men inte nådde hela vägen fram är bland annat Santa Clarita Diet (Netflix), Six (History Channel), The Handmaid’s Tale (Hulu), Star Trek: Discovery (CBS), Prison Break Sequel (FOX).

1. Sharp Objects

Distributör: HBO/HBO Nordic

Intressanta namn: Amy Adams, Jean-Marc Vallée, Gillian Flynn

Kommentar: Det finns ännu ingen trailer och det är därför svårt att få en känsla kring huruvida Sharp Objects kommer att bli en hit eller inte. Men Amy Adams (Nocturnal Animals, Arrivalhos HBO med Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Wild) som regissör är tillräckligt för att göra mig enormt taggad oavsett story.

2. Legion

Distributör: FX/FOX Sverige

Intressanta namn: Dan Stevens, Noah Hawley

Kommentar: För egen del är jag mer förtjust i Marvels TV-satsningar hos Netflix än deras många filmer om Iron Man, Thor, Captain America och resten av Avengers-gänget. Nu ger sig FX in i leken med Noah Hawley som skapare - om den kombinationen låter bekant är det för att de även ligger bakom en av mina favoritserier, Fargo.

FX kommer med Legion att bygga ut X-Men delen av Marvels mutantuniversum - som vi ännu inte fått se på TV. I huvudrollen ser vi Dan Stevens (The Guest, Downton Abbey) och tidigare i år intervjuade jag även seriens kompositör, Jeff Russo (Fargo, The Night Of), som ständigt sätter pricken över i:et med sin fantastiska TV-musik.

3. The Deuce

Maggie Smith i The Deuce
Foto: HBO

Distributör: HBO/HBO Nordic

Intressanta namn: James Franco, Maggie Gyllenhaal, David Simon

Kommentar: David Simon (The Wire, Show Me a Hero) är tillbaka med en ny serie. Handlingen kommer att kretsa kring porrindustrins legalisering och allt ökade framfart i New York under 1970 och 1980-talet.

4. Big Little Lies

Distributör: HBO/HBO Nordic

Intressanta namn: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård

Kommentar: Med en väldigt intressant rollista och HBOs kvalitétsstärmpel seglar denna serie givetvis upp högt på listan. Det ska också bli kul att få se Alexander Skarsgård (Generation Kill, True Blood) tillbaka där han hör hemma, hos HBO.

5. Gypsy

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Distributör: Netflix

Intressanta namn: Naomi Watts, Poorna Jagannathan

Kommentar: När jag tidigare under året intervjuade Poorna Jagannathan som då var aktuell med sommarens HBO-succé, The Night Of,  beskrev hon den nya Netflixserien såhär:

– Mitt senaste projekt går under namnet ”Gypsy” och är en Netfixserie med Naomi Watts i huvudrollen. Jag spelar en väldigt annorlunda karaktär, en helomvändning från min karaktär i The Night Of. Det här är en vanvördig och sarkastisk person som är bästa vän med Naomis karaktär, de är båda terapeuter och delar ett kontor tillsammans. Det är mer av en Dehli-Belly-ish karaktär fast i en psykologisk thriller som definitivt slingrar sig in på väldigt mörka områden. Jag ser verkligen fram emot att få börja spela in denna!

En psykologisk thriller-serie på Netflix som slingrar sig in på mörka områden... Min pepp har sedan dess varit hög.

6. Taboo

Distributör: FX/HBO Nordic

Intressanta namn: Tom Hardy, Ridley Scott, Steven Knight

Kommentar: Tom Hardy (The Revenant, Mad Max Fury Road, Peaky Blinders) är en av världens bästa skådespelare. Med sin karaktär i Peaky Blinders har han redan bevisat att han är minst lika bra om inte bättre i TV-formatet än på film. Nu står han med sin far, Chips Hardy, och Steven Knight (Peaky Blinders, Locke) som skapare till Taboo och redan på lördag (7 januari) får vi ta del av det första avsnittet och färdas tillbaka till början av 1800-talets London (och möjligtvis även delar av Afrika och Nordamerika).

7. American Gods

Distributör: Starz

Intressanta namn: Gillian Anderson, Ian McShane, Peter Stormare, Bryan Fuller

Kommentar: Bryan Fuller ligger bakom den kritikerrosade TV-serien Hannibal och är i år aktuell som skapare med TVÅ nya serier; American Gods och Star Trek: Discovery - han kan med andra ord leverera riktigt bra TV. Trailern ovan sätter tonen väl och en blodig Peter Stormare är väl aldrig fel?

8. Maniac

Distributör: Netflix

Intressanta namn: Jonah Hill, Emma Stone, Cary Fukunaga

Kommentar: Netflix brukar ha en tendens att lyckas med sina egna serier. Med Jonah Hill och Emma Stone framför Cary Fukunagas (True Detective, Beasts of No Nation) kamera i denna "mörka komedi" är peppen gjuten.

9. Twin Peaks

Distributör: Showtime

Intressanta namn: David Lynch, Mark Frost

Kommentar: Den första magiska säsongen av Twin Peaks har påverkat all TV som kom därefter på ett eller annat vis. Den andra säsongen höll inte riktigt samma klass men det är utan tvekan en TV-legendar som återupplivas i år - återigen med David Lynch och Mark Frost bakom rodret.

10. Iron Fist/The Punisher/The Defenders

Distributör: Netflix

Kommentar: Fortsättningarna av Netflix samarbete med Marvel. Ovan trailer avser endast den första av årets tre kommande serier i Marveluniversumet hos Netflix. Iron Fist har vi ännu inte mött i någon av de tidigare serierna medan The Punisher dök upp i senaste säsongen av Daredevil - avslutningsvis möts alla våra Netflixmarvelhjältar i TV-världens Avengers aka The Defenders.

Det var årets tio peppserier!

Hoppas att någon av mina peppserier kommer att falla er i smaken! Vilka serier ser DU fram emot? Vilka serier har jag missat? Glöm inte att spana in vår lista där vi samlar de bästa serierna.

Låt TV-året börja!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL