Bästa skräckserierna på Netflix 2020 – originalserier, slashers, zombies

Bästa skräckserierna på Netflix 2020 – originalserier, slashers, zombies

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 29 oktober 2021 kl. 12:10 | Publicerad 18 maj 2020 kl. 20:05

Skräck för den hjärndöde!

Streamingjätten är flitig på att producera långrysare. Därför är det på sin plats att sålla agnarna från vetet: här är de bästa skräckserierna på Netflix 2020!

Älskar du likt oss på Filmtopp att försköna kvällarna med blodbad och infernalisk panik? Då finns chansen att du redan sett samtliga serier på den här listan. Se då istället våra övriga skräcktips på Netflix. Du som inte har betat av allt i deras skräckutbud bör stanna kvar. 

Orättvist har Nettan nu dumpat både Bates Motel och (ännu värre) Slasher, den högst ojämna men samtidigt så underbara antologin som var uppe i tre säsonger. Kunde de inte knäppt fullständigt oduglige Dimman på tomten istället...? Och när ska egentligen den tredje säsongen av Scream dyka upp i deras utbud? Den är ju bevisligen ute, någonstans. 

Ja, smått griniga är vi allt... Men lyckligtvis finns det andra vassa egenproducerade rysare hos streamingjätten vi kan skämma bort oss med. Några av dem är dessutom helt nya för i år.

De bästa skräckserierna på Netflix 2020

Ratched

I Netflix nya skräckserie Ratched följer vi en av filmhistoriens mest obehagliga karaktärer, sjuksköterskan Ratched från Gökboet. Handlingen tar vid 1947 när hon är nyanställd på ett ledande mentalsjukhus. Under hennes professionella yttre vilar en ondska som växer sig större för varje dag. I titelrollen ser vi Sarah Paulson, känd från American Horror Story

Black Summer 

Black Summer
Foto: Netflix.

I den här välsmakande prequeln till Z Nation följer vi ett gäng främlingar vars öden flätas samman i gryningen av en enorm zombie-apokalyps. Det handlar till varje pris om att överleva, men det krävs att de är smarta och agerar rätt tillsammans.

En plot vi känner allt för väl, redan från George A. Romeros glansdagar. Men det är likväl underhållning – och skräckstämning – när den är som ljuvligast.

Säsong 2 förväntas dyka upp senare i år. Vi håller tummarna. 

Bloodride 

Bloodride på Netflix
Foto: Netflix.

Den här nya skräckserien på Netflix ger oss ett fylligt utbud av motbjudande gore-berättelser om passagerarna ombord på en dödsbuss. 

Fartfylld antologi för den som föredrar oberoende episoder. 

Kingdom (säsong 2)

Stillbild ur "Kingdom".
Foto: Netflix.

Kingdom är en av Netflix häftigaste och mest välgjorda originalserier. Den utspelar sig under Joseondynastin i Korea och följer en kronprins som måste rädda sitt folk från en pest som sprider sig och förvandlar invånarna till blodtörstiga kannibaler. Rått och uppfriskande, där alla karaktärer talar koreanska. 

Säsong 2 av Kingdom landade tidigare i år och kvaliteten är intakt. Skulle serien löpa över ännu en lika stark säsong kvalificerar den sig in på listan över Netflix bästa serier genom åren. 

Ares

Ares på Netflix
Foto: Netflix.

Den är psykologiska rysaren tar oss till Amsterdam där en lovande läkarstudent i sökandet på gemenskap går med i en hemlig grupp vid namn Ares, som varit aktiv sedan Nederländska stormaktstiden på 1500-1600-talet. Ju högre hon klättrar i gruppen desto mer förstår hon att de har onda aningar. Men är det redan för sent att dra sig ur? 

Hög indiefaktor och tjusigt foto. Nagelbitande är det förstås också!

Scream

Scream på Netflix.
Foto: Netflix.

Skräckens subgenre Teen Slasher har aldrig varit så älskvärd som med Wes CravenScream från 1996. Med detta sagt når inte serien samma höjder, men metahumorn finns där och stundvis blir det riktigt spännande. Du kan givetvis förvänta dig flera hyllningar till den banbrytande filmserien.  

Det finns en ny tredje säsong som ännu inte finns att se på Netflix. Den är en spinoff med nya karaktärer och skådespelare. Något som inte går obemärkt förbi oss är att den ikoniska Ghostface-masken kommit tillbaka. 

The Haunting of Hill House 

The Haunting of Hill House
Foto: Netflix.

The Haunting of Hill House är utan tvivel Netflix mest hajpade skräckserie hittills. Här följer vi en traumatiserad familj som blickar tillbaka på tiden de flyttade in i ett hemsökt hus som höll på att driva dem till vansinne.

Som fallet ofta är med skräck kan vi dramaturgin ut och invändigt. Men så länge det är välgjort kommer man ju undan. The Haunting of Hill House är vansinnigt snygg. 

The Haunting of Hill House säsong 2, som går under titeln Bly Manor, kommer att ha premiär 9 oktober.

Marianne

Marianne på Netflix.
Foto: Netflix.

I den här juvel till originalserie på Netflix följer vi den framgångsrika författaren Emma, som tröttnat på den vrickade värld hon så många gångar målat upp i sina böcker. Men när hon väl lagt av med skrivandet börjar den figur som för många år sedan skrämde henne i mardrömmarna att dyka upp på nytt. I sin tur tvingas Emma till platser hon svurit att aldrig mer besöka. 

En av de bästa skräckserierna på Netflix 2020 har ännu inte slagit stort. Och det är den kanske för smal för att kunna göra. Men Marianne är underbart kuslig och vi hoppas att den förnyas med en till säsong. 

Fler skräcktips på Netflix:

"Santa Clarita Diet" – Skruvad kannibalserie där mamman i en förortsfamilj har högst kriminella matvanor. Hur länge kan de hålla hennes synder hemliga?

"Dracula" – Sevärd serieadaption på "Bram Stoker's Dracula" med danske Claes Bang i huvudrollen.

"Daybreak" – Zombiekomedi i ett postapokalyptiskt Los Angeles där en grabb jagar sin stora crush samtidigt som han försöker överleva efter tillvarons extrema förutsättningar.

Spana också in vår lista med nya skräckserier 2021!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL