Nya skräckfilmer 2023

Nya skräckfilmer 2023 – alla höjdpunkter

Filmtopp
Uppdaterad kl. 19:01 | Publicerad 03 januari 2023 kl. 18:01

Skräckfansen står inför ett hårresande år...

Filmtopp kartlägger alla nya skräckfilmer 2023 med fokus på de stora höjdpunkterna. Här är årets stora rysare som ska skrämma slag på tittarna!

När vi vänder blicken framåt på vad det nya året erhåller för oss ser vi klart och tydligt att det kommer en drös med nya skräckfilmer 2023, där flera av dem säkerligen kommer att gå hem hos publiken.

Bland de mer nämnvärda titlarna på Filmtopps lista med kommande skräckfilmer hittar vi M. Night Shyamalans nästa psykologiska rysare Knock at the CabinElizabeth Banks otippat verklighetsbaserade skräckkomedi om en kokainstinn björn, nästa Scream-film och Nalle Puh i Slasher-format med flera.

Vill du tips på nya titlar som sträcker sig utanför skräckgenren, spana in vår lista med de bästa filmerna 2023

Nya skräckfilmer 2023 i kronologisk ordning

Nya skräckfilmer 2023 – alla höjdpunkter
Foto: Universal Pictures.

M3GAN

Den första biofilmen som ska sätta skräck i publiken är M3GAN. Filmen ger oss den rysliga berättelsen om en verklighetstrogen docka programmerad att vara ett barns bästa följeslagare och en förälders främsta allierade. Under intensiv press på jobbet, bestämmer sig robotteknikern Gemma för att para ihop sin M3GAN-prototyp med hennes dotter, vilket visar sig vara upprinnelsen till en rad hemska händelser. 

Premiär: 13 januari

Trailer: Shyamalans skräckis "Knock at the Cabin" välter nätet
Foto: Universal Pictures.

Knock at the Cabin 

Till våren kommer twistkungen M. Night Shyamalan tillbaka med en ny skräckis. Filmen handlar om en familj som ska ska ha en liten semester i en stuga mitt ute i skogen, långt från civilisationen. Men av någon anledning tas de till fånga av en grupp främlingar som tvingar dem att ta hemska beslut, som för allt framtid kommer att förändra deras liv – och eventuellt hela mänsklighetens.

Premiär: 3 februari

Nya skräckfilmer 2023
Listan med nya skräckfilmer 2023 bjuder på ett wildcard. Foto: Universal Pictures.

Cocaine Bear 

Elizabeth Banks, som regisserade senaste Charlie's Angels, ger oss nu hennes komediskräckis Cocaine Bear som bygger på sanna händelser i Kentucky 1985, då en björn ska ha dött av en överdos på kokain. I filmen går den berusade björnen loss och har ihjäl de människor som kommer i dess väg. På rollistan finns norske storstjärnan Kristofer Hivju, som vi blivit vana vid att se i Beck-filmerna.

Premiär: 22 februari

Snart har Scream 6 premiär
Foto: Paramount Pictures.

Scream 6 

Drygt ett år efter den förra filmen får vi se nästa Scream-film, och det råder inga tvivel om att den är bland de mest efterlängtade av alla nya skräckfilmer 2023. Den här gången blir det speciellt då man för första gången i filmseriens historia flyttar spelplanen från hålan Woodsboro till New York. Likaså blir det här första filmen utan Neve Campbell, som spelar Sidney Prescott i de andra filmerna. Här hoppas de skärrade karaktärerna som överlevde Ghostface på att flytten ska ge dem en nystart, bortom all ondska. Då får de tänka om.

Premiär: 10 mars

Evil Dead Rise med bland nya skräckfilmer 2023
Foto: Warner Bros. Pictures.

Evil Dead Rise

Sam Raimi har skrivit och producerat nästa del i Evil Dead-serien som följer två främmande systrar vars återförening med varandra avbryts av att blodtörstiga demoner vaknar till liv. Likt handlingen i Scream 6 förvandlas det som skulle bli starten på ett nytt kapitel till en primär och mardrömslik kamp för överlevnad. 

Premiär: våren

Teen Wolf: the Movie kommer till Sverige
Foto: Paramount+.

Teen Wolf: The Movie

MTV-serien Teen Wolf rullade mellan 2011-2017 och gav oss sammanlagt etthundra avsnitt. Om inte allt för lång tid får vi bevittna återkomsten i form av en långfilm. När en skrämmande ondska har dykt upp, ylar vargarna ännu en gång. Men det är framför allt upp till varulven Scott McCall att verkligen kliva fram för att samla både nya allierade och återförena pålitliga vänner, så att de tillsammans kan slå tillbaka mot den mäktigaste och mest dödliga fienden i deras värld hittills.

Premiär: våren

Nya skräckfilmer 2023
Nicolas Cage i "History of Swear Words". Foto: Netflix.

Reinfeld

Det är farligt för förväntningarna att ta i från tårna, men här kan vi komma att få oss en ny Nicolas Cage-klassiker. I Reinfeld tolkar den excentriske skådespelaren ingen mindre än Bram Stokers ikoniska karaktär Dracula. Filmen, som säkerligen kommer ha ett och annat komiskt inslag, handlar däremot huvudsakligen om grevens sinnessjuke hantlangare, spelad av Nicolas Hoult. Filmen är regisserad av Chris McKay som bland annat gjort The Lego Batman Movie

Premiär: våren

Snart har Winnie the Pooh: Blood and Honey premiär
Foto: Altitude Film Distribution.

Winnie the Pooh: Blood and Honey

En av de mest hajpade av nya skräckfilmer 2023 är lågbudgetrysaren Winnie the Pooh: Blood and Honey, som är ett exempel på vad som kan hända när upphovsrätten till en klassisk karaktär försvinner och den blir "allmängods". Den här gången är Nalle Puh nämligen ingen snäll björn, utan istället en sviken och hämndlysten sådan som beger sig ut på en blodig resa tillsammans med Nasse för att hitta deras skapare Christopher Robin som övergivit dem.

Premiär: våren

Nya skräckfilmer 2023
Foto: Warner Bros. Pictures.

Meg 2: The Trench

Lagom till badsäsongen får vi se uppföljaren på hajfilmen The Meg från 2018 med Jason Statham tillbaka som en utmanare av ödet. Än så länge hålls detaljer kring handlingen hemliga men vi vågar gissa att monsterhajen den här gången är om möjligt ännu större. 

Premiär: sommaren

Nya skräckfilmer 2023
Foto: Warner Bros. Pictures.

The Nun 2

Det tog sin tid, men snart är det dags för den demoniska nunnan att skörda nya offer. The Nun 2 är regisserad av Michael Chaves, som senast gav oss The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Vid sin sida har han haft Conjuring-franchisens fader James Wan, som agerar producent. Vi vet ännu inte mycket om handlingen men det är känt att både Taissa Farmiga och Bonnie Aarons återvänt för att reprisera sina roller. 

Premiär: hösten

En ny Exorcisten-film har premiär i år
Foto: Universal Pictures.

The Exorcist

Regissören David Gordon Green och den berömde skräckproducenten Jason Blum parade senast ihop sig för att ge oss de nya Halloween-filmerna. I höst får vi se deras nya projekt: att väcka nytt liv Exorcisten. The Exorcist är en reboot på den odödliga klassikern från 1973, och handlar om en mamma som söker hjälp hos två präster för att driva ut den ondska som slagit fäste i hennes tolvåriga dotter. 

Premiär: hösten

I höst kommer skräckfilmen Cuckoo
Foto: MUBI.

Cuckoo

Senare i höst får Euphoria-fansen något extra att se fram emot när Hunter Schafer dyker upp på bioduken med skräckfilmen Cuckoo. Handlingen är det i dagsläget knäpptyst om, men regissören Tilman Singers senaste skräckfilm Luz innehåller element av mystik och det övernaturliga.

Premiär: hösten

Allt eftersom kommer Filmtopps lista på nya skräckfilmer 2023 att uppdateras med specifika premiärdatum på alla nämnda filmer. Likaså kommer den att fyllas på med ytterligare titlar så fort vi får veta mer om vad de olika streamingtjänsterna planerar att släppa. När vi tittar på Netflix bästa filmer 2023 är det än så länge blygsamt med rysare, så håll utkik på sajten för senaste nytt!

NÄSTA ARTIKEL