Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya och kommande skräckfilmer 2020!

Nya och kommande skräckfilmer 2020!

Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 januari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 januari 2020

Året bådar gott för skräckfilmsfantaster.

2020 är igång för full hals och det är dags för nya rysare att sätta tänderna i! Filmtopp listar nya skräckisar och de som komma skall. Vilka av dem vågar du se?

Först och främst, missa inte Filmtopps sammanställning över årets bästa rysare!

Nya skräckfilmer 2020

Funhouse

Funhouse
Foto: SF Studios.

I det här drypande tortyrkalaset hamnar ett gäng främlingar i ett realityprogram som visar sig vara en sadistisk lek. I huvudrollen ser vi Valter Skarsgård som gör sin största internationella roll hittills. Funhouse är ingenting för den känsliga tittaren. Här bjuds det på våld som får även den största gorefantasten att vrida på sig. 

Come Play

Oliver är en ensam och annorlunda kille som inte känner sig som någon annan. Han längtar efter att få en riktig vän och söker tröst och tillflykt i sin mobil och sin surfplatta, hans två ständiga följeslagare. När en mystisk varelse använder Olivers apparater mot honom för att bryta sig in i vår värld måste Olivers föräldrar kämpa för att rädda sin son från monstret bakom skärmen.

Antebellum

bild från antebellum
Foto: GQ Entertainment.

Antebellum blir det riktigt skruvat när en författare finner sig fast i en fruktansvärd verklighet. Hon måste förstå varför det sker och hitta ett sätt att ta sig därifrån innan det är för sent. Från producenterna bakom Us och Get Out, som tog plats på vår lista över de bästa skräckfilmerna

The Grudge 

bild från the grudge
Foto: Screen Gems.

Den legendariska skräckfranchisen är tillbaka med en reboot. Berättelsen utspelar sig i en liten amerikansk stad och följer polisen Mandy vars uppdrag är att undersöka ett gammalt hem som utstått hemskheter vi känner igen från de tidigare filmerna.

Evil Dead-regissören Sam Raimi har producerat. 

Underwater

Kristen Stewart i "Underwater".
Foto: 20th Century Fox.

Kristen Stewart är stjärnan i det klaustrofobiska skräckäventyret Underwater där en grupp forskare tvingas att evakuera deras undervattenscenter. Men väl i vattnet finns det mer att oroa sig för än att bara ta sig till ytan. 

Filmen var den sista från produktionsbolaget medan de fortfarande hette 20th Century Fox. De bytte nyligen namn till 20th Century Studio

Greta och Hans

bild på häxans hus i "Greta och Hans"
Foto: Orion Pictures.

Sagan om Hans och Greta, som vandrar genom skogen för att olyckligt hamna upp hos en ond häxa, kommer snart tillbaka. Och den här gången ser det läskigare ut än vad det någonsin tidigare gjort. 

Greta och Hans är den av alla kommande skräckfilmer 2020 vi på Filmtopp ser allra mest fram emot. Det är dags att ge nytt liv i denna obehagliga klassiker – och dessutom verkar den fasansfullt läckert gjord. 

Den osynlige mannen

Elisabeth Moss i "Den osynlige mannen".
Foto: Universal Pictures.

Universal håller på att reboota deras klassiker från monster-eran på 30-40-talet. Det började med Mumien med Tom Cruise och snart ser vi Den osynlige mannen med Elisabeth Moss i huvudrollen. 

När Cecilias våldsamma ex plötsligt dör och hon får ärva hans rikedom, börjar hon misstänka att hans död var planerad – av någon som är osynlig. Men att bevisa saken är lättare sagt än gjort. 

The New Mutants

bild från the new mutants
Foto: 20th Century Studio.

The New Mutants följer vi fem mutanter som när de hålls fast på en hemlig facilitet upptäcker att de sitter på särskilda begåvningar. De försöker nu fly därifrån – men också från deras förflutna. 

Redan 2017 släpptes filmens första trailern – men någon premiär landade inte då den skulle. Många började undra ifall The New Mutants skulle dyka upp överhuvudtaget. Men nu har man alltså arbetat vidare med filmen och lanserat ny trailer samt premiärdatum. 

Kommande skräckfilmer 2020

Follow Me – 6/11

En populär influencer och hans vänner reser jorden runt och filmar sig själva i extrema situationer. I Ryssland blir de inbjudna till ett mystiskt escape room av en excentrisk miljonär och ser en given videosuccé i sociala medier framför sig. Men inga likes i världen kan köpa dem fria från mardrömmen som väntar…

Saint Maude - 20/11

Efter ett trauma väljer sjuksköterskan Maud att söka sig mot upplysningen, genom att ty sig till kristendomen. Under hennes arbete på hospis kommer hennes drivkraft att få henne att göra allt för att rädda döende patienter – vad det ens kommer att kosta. Kontentan är fascinerande - Är fanatisk religionshängivelse i själva verket ett tecken på mental sjukdom?

Det finns många nya och kommande skräckfilmer 2020 att se fram emot. Av de på den här listan håller vi "Greta och Hans" som läskigast baserat på filmernas trailers. 

Missa inte att kika på vår lista över de bästa filmerna 2020

NÄSTA ARTIKEL