Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtips

Här hittar du Filmtopps filmtips!

Serietips

Här hittar du Filmtopps serietips!

Nya och kommande skräckfilmer 2020!

Nya och kommande skräckfilmer 2020!

Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 januari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 januari 2020

Året bådar gott för skräckfilmsfantaster.

2020 är igång för full hals och det är dags för nya rysare att sätta tänderna i! Filmtopp listar nya skräckisar och de som komma skall. Vilka av dem vågar du se?

Nya skräckfilmer 2020

The Grudge 

bild från the grudge
Foto: Screen Gems.

Den legendariska skräckfranchisen är tillbaka med en reboot. Berättelsen utspelar sig i en liten amerikansk stad och följer polisen Mandy vars uppdrag är att undersöka ett gammalt hem som utstått hemskheter vi känner igen från de tidigare filmerna.

Evil Dead-regissören Sam Raimi har producerat. 

Underwater

Kristen Stewart i "Underwater".
Foto: 20th Century Fox.

Kristen Stewart är stjärnan i det klaustrofobiska skräckäventyret Underwater där en grupp forskare tvingas att evakuera deras undervattenscenter. Men väl i vattnet finns det mer att oroa sig för än att bara ta sig till ytan. 

Filmen var den sista från produktionsbolaget medan de fortfarande hette 20th Century Fox. De bytte nyligen namn till 20th Century Studio

Kommande skräckfilmer 2020

Greta och Hans – 31 januari (USA)

bild på häxans hus i "Greta och Hans"
Foto: Orion Pictures.

Sagan om Hans och Greta, som vandrar genom skogen för att olyckligt hamna upp hos en ond häxa, kommer snart tillbaka. Och den här gången ser det läskigare ut än vad det någonsin tidigare gjort. 

Greta och Hans är den av alla kommande skräckfilmer 2020 vi på Filmtopp ser allra mest fram emot. Det är dags att ge nytt liv i denna obehagliga klassiker – och dessutom verkar den fasansfullt läckert gjord. 

Den osynlige mannen – 28 februari

Elisabeth Moss i "Den osynlige mannen".
Foto: Universal Pictures.

Universal håller på att reboota deras klassiker från monster-eran på 30-40-talet. Det började med Mumien med Tom Cruise och snart ser vi Den osynlige mannen med Elisabeth Moss i huvudrollen. 

När Cecilias våldsamma ex plötsligt dör och hon får ärva hans rikedom, börjar hon misstänka att hans död var planerad – av någon som är osynlig. Men att bevisa saken är lättare sagt än gjort. 

A Quiet Place: Part II – 20 mars

bild från a quiet place
Foto: Paramount Pictures.

2018 slog A Quiet Place ner som blixt och skakade om sin biopublik. Den var utan tvekan en av årets mest omtalade – och hyllade – skräckisar. I slutet på Mars ser vi uppföljaren, där familjen Abbott inser att det finns fler hot omkring dem än de monstren som jagar med hörseln. 

The New Mutants – 8 april

bild från the new mutants
Foto: 20th Century Studio.

The New Mutants följer vi fem mutanter som när de hålls fast på en hemlig facilitet upptäcker att de sitter på särskilda begåvningar. De försöker nu fly därifrån – men också från deras förflutna. 

Redan 2017 släpptes filmens första trailern – men någon premiär landade inte då den skulle. Många började undra ifall The New Mutants skulle dyka upp överhuvudtaget. Men nu har man alltså arbetat vidare med filmen och lanserat ny trailer samt premiärdatum. 

Antebellum – 24 april

bild från antebellum
Foto: GQ Entertainment.

Antebellum blir det riktigt skruvat när en författare finner sig fast i en fruktansvärd verklighet. Hon måste förstå varför det sker och hitta ett sätt att ta sig därifrån innan det är för sent. Från producenterna bakom Us och Get Out, som tog plats på vår lista över de fem bästa skräckfilmerna

The Conjuring 3 – 11 september

poster till conjuring 3
Foto: Warner Bros.

James Wans skräckuniversum har expanderat med filmer som The Nun, Annabelle och The Curse of La Llorona. Nu fortsätter originalsagan om spökjägarparet Ed och Lorraine Warren med sitt tredje kapitel. 

Vad handlingen kommer att kretsa kring i detalj är ännu inte känt. Det finns heller ingen förhandsvisning att ta del av – förutom postern. 

Halloween Kills – 16 oktober

poster till halloween kills
Foto: Blumhouse Productions.

Vad gäller skräcksagor som kommer tillbaka i år, så ser vi snart fortsättningen på en av de längst gångna. Halloween Kills är titeln på uppföljaren till filmen från 2018, som tog tillbaka Jamie Lee Curtis som Laurie Strode och gjorde succé. 

Även här finns det svagt med information om handlingen, men vi förväntar oss att se en fortsatt intensiv och blodig katt-och råttalek mellan Laurie och Michael Myers. 

Det finns många nya och kommande skräckfilmer 2020 att se fram emot. Av de på den här listan håller vi "Greta och Hans" som läskigast baserat på filmernas trailers. 

Missa inte att kika på vår lista över de bästa filmerna 2020