Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya komedifilmer 2022

Nya komedifilmer 2022

Filmtopp
Filmtopp | Lista
10 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
10 januari 2022

Vilken komedi ser du mest fram emot i år?

Det nya året är igång och det är dags att se vad det håller för oss filmfantaster. Här listar vi de mest efterlängtade av alla nya komedifilmer 2022!

Filmtopps Youtube

Observera att premiärdatum kan komma att flytta på sig.

Jackass Forever – 4 februari

Jackass-gänget kommer tillbaka för en fjärde långfilm och den här gången pushar Johnny Knoxville med vänner gränsen hårdare än de någonsin gjort förut. Tror du oss inte? Spana in trailern som visar på vågade sekvenser du inte bör testa hemma. 

I Want You Back – 11 februari

Peter och Emma trodde att de hade allting – barn, hus och hela köret – men fick båda se sig dumpade av sina livspartners. Nu knäcker de ihop en gemensam plan för att vinna tillbaka sina ex, men resultatet blir inte riktigt som de förväntat sig. I rollerna ser vi Charlie Day från It's Always Sunny in Philadelphia och Jenny Slate

Marry Me – 14 februari

Vad händer när en superstjärna gifter sig med en medelmåtta på skämt – för att sedan förälska sig i honom? Det får vi veta i Marry Me med Owen Wilson och Jennifer Lopez som är en av de nya komedifilmer 2022 flest ser fram emot. 

Dog – 18 februari

I denna feel good-komedi med Channing Tatum följer vi en soldat och hans hund som färdas längs kusten för att närvara vid en gammal väns begravning. 

Turning Red – 11 mars

Nästa kommande originalfilm av Pixar, som senast gav oss det italienska kustäventyret Luca. I Turning Red berättas storyn om trettonåriga Mei som går igenom de pinsamma stadierna med att bli tonåring och allt vad det innebär. När det en dag blir för mycket förvandlas hon till... en gigantisk röd panda!

The Lost City – 25 mars

Bland nya komedifilmer 2022 väntar den här stjärnspäckade rollen i vilken vi ser Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt och Daniel Radcliffe. Den följer en tillbakadragen romanförfattare som var säker på att inget kunde vara värre än att fastna på en bokturné tillsammans med sin omslagsmodell – tills ett kidnappningsförsök sveper in dem i ett mördande djungeläventyr. Det kommer bevisa att livet kan vara så mycket mer främmande och romantiskt än någon av hennes pocketböcker.

Sonic the Hedgehog 2 – 8 april

När den onde Dr. Robotnik (spelad av Jim Carrey) och hans sidekick Knuckles gör ett oväntat besök på jorden i jakten på en allsmäktig smaragd, slår Sonic sig samman med en ny allierad som heter Tails och ger sig ut på en resa för att hitta smaragden innan den hamnar i fel händer.

The Unbearable Weight of Massive Talent – 22 april

I The Unbearable Weight of Massive Talent spelar en av Hollywoods mest egendomliga skådespelare Nicolas Cage sig själv. Han står inför personlig konkurs och måste därför acceptera ett erbjudande på en miljon dollar för att delta i en farlig superfans födelsedag. Saker och ting tar snart helt oväntade vändningar och skådespelaren tvingas leva upp till sin egen legend och kanalisera sina mest ikoniska och älskade karaktärer på skärmen för att rädda sig själv. Det blir inte mer Cage-igt än så här! 

The Bob's Burgers Movie – 27 maj

Bob's Burgers Movie är en av nya komedier 2022
Foto: 20th Century Studios.

The Bob's Burgers Movie bygger vidare på den framgångsrika animerade TV-serien Bob's Burgers.

Shotgun Wedding – 29 juni

Shotgun Wedding.
Foto: Lionsgate.

Shotgun Wedding med Jennifer Lopez förvandlas ett bröllop till en mardröm. Inte bara för att paret i fråga håller på att få kalla fötter, utan också för att de båda tillsammans med sina gäster plötsligt tas gisslan av farliga främlingar. 

Thor: Love and Thunder – 8 juli

"Thor: Love and Thunder" är en av de nya komedier 2022 allra flest ser fram emot.
"Thor: Love and Thunder" är en av de nya komedier 2022 allra flest ser fram emot. Foto: Marvel.

I år är det dags för nästa kapitel om den hammarsvingande superhjälten Thor. Det återstår att se vad för skruvat äventyr som väntar honom den här gången, men underhållande blir det säkerligen!

Super Mario-filmen – 21 december

Chris Pratt har huvudrollen i nya Super Mario-filmen. Foto:
Chris Pratt har huvudrollen i den kommande Super Mario-filmen. Foto: Nintendo.

I slutet på året är det premiär för en mycket efterlängtad rulle av alla nya komedifilmer 2022. I den första Super Mario-filmen på många år får vi se Chris Pratt kliva in och göra titelkaraktären. Vad tror du, har vi en ny succé framför oss?

The Man from Toronto – någon gång 2022

The Man from Toronto.
Foto: Escape Artists.

I denna lönnmördar-komedi ser vi inga mindre än Kevin Hart och Woody Harrelson spela mot varandra. Här förväxlas olika identiteter när en farlig mördare känd som Mannen från Toronto korsar vägar med en loser från New York. 

VIDARE LÄSNING:

 

NÄSTA ARTIKEL