That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen?

That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen?

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
21 januari 2023 kl. 18:01
ANNONS
ANNONS

Stor guide över skådespelarnas karriärer

I spinoffen "That '90s Show" återvänder majoriteten av huvudkaraktärerna från "That '70s Show" i någon form – men vad har gänget roat sig med under de 17 åren som passerat sedan succén avslutades?

Älskade "That '70s Show" rullade i rutan mellan 1998–2006 och har på senare år fått nytt liv när en ny generation upptäckt serien i streamingdjungeln. Med det i åtanke var det inte helt oväntat när Netflix annonserade att en uppföljande serie var på gång.

Sitcom-serien har inte bara varit en långvarig tittarfavorit, utan sjösatte också flertalet framgångsrika karriärer på allvar. Bland skådespelarna som utgjorde kärnan i That '70s Show är det en handfull som blivit regelrätta filmstjärnor. Det har dock inte varit en dans på rosor för alla som tog examen från serien. Parallellt med solskenshistorierna hittar vi också tragedier och skandaler.

När majoriteten av serien huvudkaraktärer nu medverkar – eller åtminstone hälsar på – i nya That '90s Show, tyckte vi att det kunde vara på sin plats att syna vad de har pysslat med de senaste åren.

That '70s Show-skådespelarna – vad hände sen?

That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen? (Topher Grace som Eric Forman)
Foto: FOX.

Topher Grace (Eric Forman)

I That '70s Show var det Eric Forman, spelad av Topher Grace, som var referenspunkten för tittarna. Även om han tog ett steg tillbaka från serien i dess slutskede är han i mångt och mycket Eric som de flesta ser som den främsta huvudkaraktären.

Topher Grace är en av skådespelarna som lyckats bäst efter That '70s Show och har haft en relativt fascinerande karriär. Han har aldrig nått upp till den stora stjärnstatusen och har varvat en del spännande roller med några mindre uppseendeväckande uppdrag. Redan under That '70s Show-tiden fick han mindre roller i storfimerna Ocean's Eleven och Ocean's Twelve, och kort därefter en betydande roll i Spider-Man 3. På senare år är hans främsta roll den som David Duke i BlaKkKlansman.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller: Ocean's Eleven, Spider-Man 3, Valentine's Day, Interstellar, BlacKkKlansman.

Laura Prepon som Donna Pinciotti
Foto: FOX.

Laura Prepon (Donna Pinciotti)

Laura Prepon spelade rollen som Donna Pinciotti i That '70s Show och hon lyste till stor del med sin frånvaro tiden efter att serien avslutades. Hon hade visserligen en huvudroll i serien October Road, men de riktigt stora uppdragen såg hon till en början ut att behöva klara sig utan – det vill säga fram till 2013, då hon landade en betydande roll i Orange Is the New Black.

Med sin medverkan i Netflix-succén fick karriären ett visst uppsving, men sedan den avslutades 2019 har hon inte medverkat i någonting alls.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller: How I Met Your Mother, Orange Is the New Black, Kvinnan på tåget.

That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen? (Mila Kunis som Jackie Burkhart)
Foto: FOX.

Mila Kunis (Jackie Burkhart)

Mila Kunis framfart sedan That '70s Show har sannolikt undgått få. Tidigt in i seriens gång landade hon rollen om röstskådespelare i Family Guy och när That '70s Show avrundades började uppdragen rulla in i ett allt högre tempo. Etableringen av hennes roll som filmstjärna inleddes med Dumpad och tog sedan fart på allvar med filmer som Black Swan och Friends with Benefits.

Kunis kan utan tvekan ses som en av de originalmedlemmarna från That '70s Show som haft den mest framgångsrika skådespelarkarriären. Hon har, som bekant, även ett förhållande med kollegan från serien, Ashton Kutcher. Duon inledde sin relation 2012, sex år efter att That '70s Show gick i mål.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller: Dumpad, Book of Eli, Black Swan, Friends with Benefits, Bad Moms, Världens lyckligaste kvinna.

Ashton Kutcher som Michael Kelso
Foto: FOX.

Ashton Kutcher (Michael Kelso)

För den som följde That '70s Show var det tidigt uppenbart att Ashton Kutcher var den med störst potential att slå stort i Hollywood – vilket han också var först med att göra. Redan två år efter seriens start hade han en huvudroll i dumkomedin Dude, Where's My Car, och bara några år senare hade han hunnit med att axla bärande roller i Smekmånaden och The Butterfly Effect, vid sidan om att skapa prankprogrammet Punk'd, som blev en stor succé.

Det var med andra ord ganska väntat när Kutcher blev en av de första att ta ett steg tillbaka från That '70s Show för att satsa på sin karriär i övrigt. De senaste åren har vi inte sett stjärnan i alltför många stora roller, men vid sidan om sin partner, Mila Kunis, är han utan tvekan den med den bästa karriären efter seriens slut.

Kutcher är snart aktuell med Your Place or Mine på Netflix.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller: The Butterfly Effect, What Happens in Vegas, No Strings Attached, Jobs, 2 1/2 män, The Ranch.

Han spelade Hyde i That '70s Show – riskerar nu 45 års fängelse
Foto: FOX.

Danny Masterson (Steven Hyde) – riskerar livstids fängelse

Danny Masterson, som spelade den populära karaktären Steven Hyde, i That '70s Show, var en av få vars karriär faktiskt hade rullat igång på riktigt innan That '70s Show blev ett fenomen. Så här i efterhand kan vi ju också slå fast att det var med komediserien som karriären nådde sin topp. Masterson har medverkat i en hel del produktioner sedan seriens slut, men det har nästan uteslutande varit mindre roller.

Karriären såg ut att vara tillbaka på banan när han fick en roll i The Ranch, vid sidan av Ashton Kutcher, men den stora comebacken kom snabbt av sig på grund av det som skådespelaren nu kommer att bli ihågkommen för i framtiden. Masterson skrevs hastigt ut ur The Ranch efter att han anklagats för sexuella övergrepp av fem kvinnor, och 2020 åtalades han dessutom för att ha våldtagit tre kvinnor. Masterson ska snart upp i rätten igen och riskerar livstids fängelse.

Med i That '90s Show? Nej.
Betydande roller: Yes Man, Men at Work, The Ranch.

That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen? (Wilmer Valderama som Fez)
Foto: FOX.

Wilmer Valderrama (Fez)

Wilmer Valderrama blev allas favoritutbytesstudent i rollen som "Fez" i That '70s Show. Valderama spåddes under seriens gång en lysande framtid som skådespelare och visst har karriären rullat på, men de där riktigt stora rollerna har han aldrig lyckats nypa åt sig.

De senaste åren har hans framgångar i första hand kommit inom NCIS-franchisens olika serier, men han har också synts i välkända serier som exempelvis Grey's Anatomy och även han vid sidan om Kutcher i The Ranch.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller: Fast Food Nation, Awake, Grey's Anatomy, From Dusk Till Dawn: The Series, NCIS.

That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen? (Debra Jo Rupp som Kitty Forman)
Foto: FOX.

Debra Jo Rupp (Kitty Forman)

Underbara Debra Jo Rupp är tillbaka i rollen som Kitty Forman, som del av huvudensemblen, i That '90s Show och tur är väl det, för hon var tillsammans med sin fiktiva make en stor del av behållningen i That '70s Show. Debra Jo Rupp slog igenom redan på 80-talet och hennes karriär har trummat på i stadigt tempo både innan och efter That '70s Show.

Hon har visserligen inte stått för någon lika ikonisk roll efter seriens slut, men hon har trots allt medverkat i en rad olika projekt och de senaste åren har vi kunnat se henne i serier som WandaVision, The Ranch (precis som alla andra här) och This Is Us, för att bara nämna några.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller (efter That '70s Show): Better with You, This Is Us, The Ranch, WandaVision.

Kurtwood Smith som Red
Foto: FOX.

Kurtwood Smith (Red Forman)

Den tjurige pappan Red Forman, spelad av Kurtwood Smith, är även han tillbaka vid sidan om Kitty i That '90s Show. Precis som motspelerskan Debra Jo Rupp hade han en gedigen karriär innan That '70s Show, och uppdragen har varit många även efter att sitcom-serien tog slut.

Smith, med sin karaktäristiska röst, har arbetat mycket som röstskådespelare, men också haft en rad andra typer av roller. Några år efter That '70s Show var han bland annat med i 24 och på senare år har vi kunnat se honom i Agent Carter, The Ranch (japp, han också), The Dropout och Eldfödd.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller: 24, Resurrection, Agent Carter, Patriot, The Ranch, The Dropout, Eldfödd.

Don Stark som Bob
Foto: FOX.

Don Stark (Bob Pinciotti)

Don Stark gjorde sin debut som skådespelare redan på 19070-talet och spelade rollen som den inte alltför klipske grannen Bob Pinciotti i That '70s Show. Sedan serien tog farväl har Stark medverkat i en stor mängd produktioner. Några kioskvältande roller han kanske inte erbjudits, men han har alltjämt lyckats hålla sig relevant och aktiv.

De senaste åren har vi kunnat se honom i Oscarsvinnande Green Book samt Café Society, Maron och en rad gästframträdanden i diverse serier.

Med i That '90s Show? Ja.
Betydande roller: John Carter, Red Sleep, Café Society, Maron, Hit the Floor, Green Book.

That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen? (Lisa Robin Kelly som Laurie)
Foto: FOX.

Lisa Robin Kelly (Laurie Forman) – avled tragiskt 2013

Lisa Robin Kelly spelade den återkommande karaktären Laurie Forman, dotter till Kitty och Red samt äldre syster till Eric, i 50 av series avsnitt, men ersattes under de sista säsongerna av Christina Moore. En av de huvudsakliga anledningarna till att Lisa Robin Kelly försvann från serien var att hon hade problem med bl.a. alkoholmissbruk.

Efter sitt uttåg ur serien gick Lisa Robin Kelly ett tragiskt öde till möte. Hon försvann mer eller mindre helt från skådespelarscenen, hamnade i trubbel med lagen åtskilliga gånger, kämpade med missbruk och avled 2013, endast 43 år gammal. Skådespelerskan avled till följd av sitt droganvändande, bara dagar efter att ha skrivit in sig själv på rehab.

Med i That '90s Show? Nej.

That '70s Show-stjärnorna – vad hände sen? Tommy Chong som Leo
Foto: FOX.

Tommy Chong (Leo)

En annan bekanting som vi får återse i That '90s Show är vår favoritstoner Leo, spelad av Tommy Chong. Under 80-talet gjorde Chong sig ett namn som den ena halvan av Cheech & Chong och har efter That '70s Show medverkat sporadiskt i diverse projekt. Bland hans mer betydande roller hittar vi främst insatser som röstskådespelare, exempelvis i Zootropolis.

Med i That '90s Show? Ja.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL