De bästa dejtingprogrammen på Netflix – Filmtopp tipsar

De bästa dejtingprogrammen på Netflix – Filmtopp tipsar

  • Netflix
Ivar Sandberg
12 juni 2024 kl. 07:45

Dejter och drama

Har du någonsin funderat på att dejta iklädd monsterkostym? Kan du tänka dig att överväga giftermål utan ett ens ha sett din partner? På Netflix finns det flera roliga dejtingprogram där vi får följa just den typen av unika sammanhang. Här listar vi några av de bästa dejtingserierna på streamingtjänsten.

Dejtingprogram med solskensberättelser om hopplösa singlar som finner kärleken på oväntat vis är omåttligt populära. Därför är det inte helt oväntat att Netflix satsat på en stor mängd realityserier där kärleken ska hittas på okonventionella vis. 

Filmtopp tipsar om några av sina favoriter.

Netflix bästa dejting serier! 

Love Is Blind Sverige: De bästa dejtingprogrammen på Netflix – Filmtopp tipsar
"Love Is Blind Sverige". Foto: Netflix.

Love is Blind

I Love is Blind sätts olika deltagare i "poddar" där de inte kan se varandra och frågan ställs: är kärleken verkligen blind? De dejtande kan tala med varandra genom väggarna, men för att se om det även finns fysisk attraktion måste de först besluta sig om de är öppna för att gifta sig med den okända rösten på andra sidan.

Det här succéprogrammet finns nu i flera länder, inklusive Sverige, där en andra säsong är på gång.

The Ultimatum: Queer Love
Foto: Netflix.

The Ultimatum: Queer Love

Populära The Ultimatum finns i många olika versioner på Netflix och i Queer Love får vi följa par bestående av kvinnor och icke-binära under en period på åtta veckor. Under den tiden måste de komma fram till svaret på frågan om de ska fortsätta vara gifta eller gå skilda vägar. Serien är en spin-off av originalet The Ultimatum: Marry or Move On.

Love on the Spectrum: De bästa dejtingprogrammen på Netflix – Filmtopp tipsar
Foto: Netflix.

Love on the Spectrum

Omåttligt populära Love on the Spectrum följer unga vuxna med autism som ger sig ut på jakt efter någon att hålla kär, vissa för första gången. Serien lyckas både visa upp gripande kärlekshistorier samtidigt som den ger en förståelse för vad autism faktiskt innebär, och filar bort stigmatiseringen av att befinna sig på spektrumet.

Sexy Beasts
Foto: Netflix.

Sexy Beasts

I den här underliga dejtingserien får vi se folk gå på dejter med varandra, men det görs på ett väldigt konstigt sätt. Twisten är att alla är utklädda till monster, med ambitiöst skapade masker och smink. Här får vi se allt från sagoväsen till olika djur dejta varandra. Först när de beslutat om vem som förtjänar en chans på riktigt är det dags för dem att vissa upp sina rätta jag.

Single's Inferno: De bästa dejtingprogrammen på Netflix – Filmtopp tipsar
Foto: Netflix.

Single's Inferno

I denna uppskattade sydkoreanska serie får vi möta flera unga singlar som blir strandsatta på en öde ö utan el eller internet i åtta dagar. Ifall de får känslor för varandra åker de till "paradiset" – men det tar inte slut där. De får inte berätta om vissa saker för varandra, som ålder och sysselsättning, förrän tiden är inne.

Perfect Match
Foto: Netflix.

Perfect Match

Flera av dina favoriter från andra realityserier på Netflix återvänder i den här serien, där de alla placeras på ett tropiskt paradis för att ännu en gång försöka hitta kärleken. De måste dock konkurrera med varandra för att bilda bar och de starkaste paren har makten att bestämma vilka andra som ska gå på dejter och hur upplägget på dem ska se ut.

Dating Around: De bästa dejtingprogrammen på Netflix – Filmtopp tipsar
Foto: Netflix.

Dating Around

I den här realityserien får vi följa olika deltagare när de går på fem dejter med människor de aldrig träffat, för att se om någon av dem är perfekt nog för en andra dejt.

 

Filmtopp håller dig uppdaterad om det bästa på Netflix.

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL