Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Suicide Squad

Tips på bra actionfilmer

Sofia Olovsson | Lista
13 april 2021
Sofia Olovsson | Lista
13 april 2021

Är du ett fan av bra actionfilmer? Spana in vår hårdkokta filmlista

Här kan du välja och vraka bland våra tips på bra actionfilmer som kommer att göra kvällen ännu bättre. Titlarna är framtagna av vår redaktion som har ansträngt sig för att fylla listan med filmer som är både bra och sevärda.

Sugen på att kröna kvällen med en riktig pangrulle? Då har du hittat helt rätt! I den har artikeln bjuder vi på tio tips på bra actionfilmer, för dig som har beslutsångest eller för dig som helt enkelt bara vill se en schysst actionfilm.

Vi vet att det inte är helt enkelt att navigera i streamingtjänsternas enorma utbud, så vi har gjort jobbet åt dig. Smidigt, enkelt och bekvämt! Titlarna vi lyfter fram har som mest fem år på nacken och självklart finns både Marvel och DC Comics med i listan, men inte bara… för det hade väl inte varit särskilt spännande?

MER LÄSNING: Nya filmer 2021 – bästa filmtipsen

Luta dig tillbaka, scrolla och njut – förhoppningsvis hittar du några schyssta tips på rejäla popcornfilmer du inte har sett förut. Enjoy!

10 tips på bra actionfilmer:

Doctor Strange (2016)

Genre: Action, äventyr, fantasy
Med: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams m.fl.

Handling: Dr. Stephen Strange är en arrogant men lyckad neurokirurg som förlorar kontrollen över sina händer efter en olycka. Han bestämmer sig då för att uppsöka en mystisk magiker i Katmandu.

Magikern, "Den Forne", läker hans händer men ger honom också övernaturliga förmågor som leder in Dr. Strange på en resa mot att försvara världen från all ondska. 

Suicide Squad (2016)

Suicide Squad – en av alla bra actionfilmer.
Underskattade Suicide Squad bjuder på en hel del bra action – i alla fall i filmens första halva.

Genre: Action, äventyr, fantasy
Med: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman m.fl.

Handling: Ledaren för en hemlig myndighet rekryterar några av världens farligaste skurkar för att rädda världen från mystiska och övernaturliga hot. Bland dessa skurkar finns både Harley Quinn, Jokern och Deadshot.

Frågan är om skurkarna klarar av det svåra uppdraget eller har de gett sig in i ett så kallat “suicide mission”?

Baby Driver (2017)

Genre: Action, crime, drama
Med: Ansel Elgort, Jon Hamm, Lily James m.fl.

Handling: Baby är en ung bilflyktsförare som tvingas jobba åt gangsterledaren "Doc" för att avtjäna en skuld. Med rätt låt i lurarna kan Baby utföra nästan vad som helst, så länge som hans handlingar utförs i takt med musiken.

När Baby tvingas till ett nytt uppdrag av Doc gör han allt för att det ska bli hans sista, så länge musiken inte tystnar. Bland alla bra actionfilmer är detta en riktig favorit.

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Genre: Action, Äventyr, Komedi
Med: Taron Egerton, Colin Firth m.fl.

Handling: Uppföljaren till Kingsman: The Secret Service är precis lika spännande och fartfylld som första filmen. Nu står spionorganisationen "Kingsman" inför en ny utmaning.

Hela världen hålls gisslan och Kingsman tvingas samarbeta med en liknande spionorganisation i USA där deras mentalitet och styrkor sätts på prov. 

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Genre: Action, äventyr, komedi
Med: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black.

Handling: Fyra ungdomar från olika bakgrunder tvingas samarbeta när de av misstag transporteras in i spelvärlden Jumanji. För att kunna återvända till det verkliga livet sätts deras styrkor på prov och de måste ta sig igenom spelets olika utmaningar för att vinna.

Varje karaktär har tre liv vardera men förloras alla så dör du i det verkliga livet också. Många var tveksamma till en reboot på klassikern Jumanji (1995), men tvivlarna får erkänna sig besegrade. Det är en rolig och spännande film som utan tvekan kvalar in på vår lista med tips på bra actionfilmer.

Dunkirk (2017) - En riktigt bra actionfilm!

Dunkirk – bra actionfilmer
Christopher Nolans "Dunkirk" är ett mästerstycke bland alla bra actionfilmer.

Genre: Action, drama, historia
Med: Fionn Whitehead, Damien Bonnard m.fl.

Handling: En verklighetsbaserad krigsfilm om den kända “Operation Dynamo” där Storbritannien hämtar hem sina soldater från Dunkirk under andra världskriget. Den enda vägen ut är genom att ta sig över havet där tyskarna står redo att bomba de som försöker fly.

En berättelse som vi får följa ur soldaternas perspektiv i deras hopplösa fall att försöka ta sig hem.  

The Meg (2018)

Genre: Action, skräck, sci-fi
Med: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson m.fl.

Handling: Ett gäng forskare beger sig ner under vattenytan men blir snabbt varse om något stort och farligt som befinner sig på djupet.

För den som letar efter tips på bra actionfilmer rekommenderar vi denna helgalna film. En jättehaj och Jason Statham liksom! Lika dumt som underbart

Forskaren Jonas Taylor, som tidigare blivit avskedad på grund av att ha tvingats lämna sina kollegor under vattnet, tvingas rädda dessa forskare som stött på samma monster som han tidigare tvingades fly ifrån.  

Avengers: Infinity War (2018)

Genre: Action, äventyr, sci-fi
Med: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo m.fl.

Handling: En Marvel-film som för samman de flesta superhjältar som du garanterat har hört talas om någon gång. I filmen tvingas superhjältarna samarbeta med varandra för att rädda världen och förhindra skurkarna från att ta hota mänskligheten.

Vi får följa superhjältarna på en ständig jakt efter universums mäktigaste stenar. 

VIDARE LÄSNING: Spana in listan med några av världens bästa filmer.

Avengers: Endgame (2019)

Marvelfilmen Endgame som är med i vår lista med bra actionfilmer.
"Endgame" är en dramatisk final i MCU-världen. Ett absolut måste att se bland alla bra actionfilmer där ute!

Genre: Action, äventyr, sci-fi
Med: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo m.fl.

Handling: Avengers: Infinity War fortsätter i denna, minst lika spännande, uppföljare. Hjältarna fortsätter sin kamp för att rädda världen – denna gången med hjälp av en tidsmaskin som ska göra att de kan komma över de kraftfulla stenarna som Thanos redan förstört i deras nutid. 

De flesta har givetvis sett Endgame, men om du inte har gjort det och har bra koll på Marvel-världen är det denna titel bland våra tips på bra actionfilmer som du borde börja med (efter Infinity War såklart)!

Tenet (2020)

Genre: Action, sci-fi, thriller
Med: John David Washington, Robert Pattinson m.fl.

Handling: Huvudkaraktären, Protagonist, blir rekryterad av en hemlig organisation som kallas för "Tenet". Deras uppgift är att är att stoppa den ryske Andrei Sator från att starta ett tredje världskrig.

För att kunna lösa den viktiga uppgiften måste den hemliga organisationen och Protagonist bemästra kunskapen om tiden. 

Detta var vår lista med tips på bra actionfilmer. Om du inte har sett dessa men är sugen på att känna adrenalinet pumpa, är det bara att sätta igång!

 

NÄSTA ARTIKEL