Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kommande svenska filmer 2021

Kommande svenska filmer 2021

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
02 januari 2021
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
02 januari 2021

Vilken av årets svenska filmer längtar du mest efter?

Vi har flera kommande svenska filmer 2021 att se fram emot på bio, däribland nyversionen av "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" och "Utvandrarna" med Gustaf Skarsgård och Tove Lo.

Tills solen går upp – premiärdatum ännu inte bestämt

Tills Solen går upp är en av kommande svenska filmer 2021.
Foto: Nordisk Film.

Bland kommande svenska filmer 2021 har vi en stor romantisk dramakomedi framför oss. Tills solen går upp är regisserad och skriven av Peter Dalle och framför kameran ser vi en av Sveriges största skådespelare, Mikael Persbrandt. Produktionsbolaget beskriver filmen som "när drömmar och verklighet flyter samman kan livet få oanade konsekvenser".

Tigrar – 26 februari

Tigrar
Foto: TriArt.

Ronnie Sandholm har regisserat denna film om en resa på liv och död genom en av världens största sporter, nämligen fotboll. Han berättar den sanna historien för oss om den 16-årige fotbollstalangen Martin Bengtsson såldes till en italiensk storklubb. Vad som skulle bli en riktigt gyllene dröm för den unge spelaren blir snarare en mörk mardröm.

Sune – Uppdrag midsommar – juni

Sune – uppdrag midsommar
Foto: Nordisk Film.

Tjejtjusaren Sune är tillbaka för att fira sommarens glada dagar, något han inte gjort sedan 1993 i Sunes sommar. Lite solstrålar kan väl grabben vara värd vid det här laget? Vilka skojigheter kommer han att hitta på denna gången, tro?

Kommande svenska filmer 2021 – med premiär under hösten

Sagan om Karl-Bertils julafton – 12 november

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en av kommande svenska filmer 2021.
Foto: SF Studios.

År 1975 kom den älskade julfilmen om Karl-Bertil och nu, över tjugo år senare kommer det en spelfilm om julens egna Robin Hood som vill ge oss alla en riktig god jul som inte bara är för de rikaste! Filmen regisseras av Hannes Holm.

Bamse och Vulkanön – julen

Bamse och vulkanön – en av kommande svenska filmer 2021
Foto: Nordisk Film.

Bamse och hans trognaste bundsförvanter, Lille Skutt och Skalman, är på jakt efter forskaren Beanka som försvunnit under mystiska omständigheter. En resa som för dem ända in till jordens mittpunkt!

Utvandrarna – 25 december

Nya Utvandrarna tillhör kommande svenska filmer 2021.
Erik Poppes "Uvandrarna" är en av kommande svenska filmer 2021 biopubliken ser mest fram emot. Foto: SF Studios.

En av Sveriges största ekonomiska satsningar på svensk film på många år. Regisserad av Erik Poppe ser vi världsstjärnorna Gustaf Skarsgård och Tove Lo på duken. Denna avdammade klassiker har fått ett nytt ansikte, första gången vi kunde se dessa olycksaliga svenskar utvandra till Amerika var 1971, då med Jan Troell bakom kameran i regissörsstolen.

Följ med bakom kulisserna på inspelningen av "Uvandrarna": 

Bröllop, begravning och dop – filmen – 31 december

Bland kommande svenska filmer 2021 hittar vi Bröllop, begravning och dop filmen
Foto: Nordisk Film.

Att Colin Nutley gör en film med frugan Helena Bergström är ungefär lika säkert som att Tim Burton gör en film med Johnny Depp. Denna filmen är en eftersläntrare av miniserien på sex avsnitt med samma namn från 2019.

Filmtopp uppdaterar listan när flera kommande svenska filmer 2021 tillkommer. Se också fler tips på nya filmer 2021!

För fler listor --> Scrolla vidare!