Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kommande Marvel-filmer 2021

Kommande Marvel-filmer 2021

Ebba Pettersson | Lista
09 januari 2021
Ebba Pettersson | Lista
09 januari 2021

En lycklig tid för Marvel-fantasten!

Marvel Phase four förväntas leverera fyra nya filmer under 2021, utöver serierna på Disney+.

Marvel Phase four drar snart igång! Den ska pågå till 2023 och innehålla ett gäng nya superhjälteuppföljare till tidigare filmer. Det är även den första fasen med tv-serier, där WandaVision är först ut med premiär på Disney+ den 15 januari.

Förhoppningsvis blir 2021 ett bättre år för Marvel, som fick skjuta upp alla sina premiärer under förra året på grund av den härjande pandemin. 2020 var första gången sedan 2009 utan en Marvel-film på bioduken. Vi håller därför alla tummar och tår att det rådande världsläget ser bättre ut innan dessa filmer har biopremiär!

Datum uppdaterade senast: 2021-04-09.

Black Widow (9 juli)

Black Widows första solofilm – som hon verkligen förtjänar efter ÅTTA Marvel-filmer – får äntligen sin premiär. Ett år senare får vi lära känna vem Natasha Romanoff är bakom sitt superhjälte-alias, när hon tvingas återvända till sitt förflutna.

Filmens rollista består självklart av Scarlett Johansson som Black Widow tillsammans med bland annat Florence PughRachel Weisz och Stranger Things-skådisen David Harbour.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (3 september)

Foto: Marvel.

Superhjälten Shang-Chi – även känd som "Master of Kung Fu" – måste konfrontera sitt förflutna när han dras in i terroristorganisationen Ten Rings. Ledaren för gruppen är The Mandarin - en karaktär som vi fick stifta bekantskap med redan i Iron Man 3 och som då spelades av Ben Kinglsey och Guy Pearce. I den här filmen gestaltas superskurken med storhetsvansinne av den kinesiske skådespelaren Tony Leung.

Filmen skulle egentligen haft premiär i början av det kinesiska nyårsfirandet den 12 februari, men på grund av försenade inspelningar får den premiär under sommaren istället.

Eternals (5 november)

Foto: Marvel.

Eternals – odödlig varelser med närmast övermänskliga krafter – måste återförenas och skydda jorden mot de mindre utvecklade fienderna Deviants – ett gäng muterade människor. Filmen är baserad på serietidningen med samma namn och utspelar sig efter händelserna i Avengers: Endgame.

Filmen innehåller en diger rollista med namn som Angelina JolieRichard MaddenKumail NanjianiSalma Hayek och Kit Harington för att nämna några.

Eternals blir den första Marvel-filmen med en LGBTQI-superhjälte!

Spider-Man: No Way Home (17 december)

Foto: ScreenRant.

Ingenting är officiellt... men vi tror fortfarande på nyheten som tog oss med storm i oktober – att Tobey Maguire och Andrew Garfield återvänder i den tredje filmen med Tom Holland som Spider-Man, och att det troligtvis blir någon form av multi-verse i samma anda som i Spider-Man: Into the Spider-Verse från 2018.

Det känns inte helt osannolikt då även Jamie Foxx och Alfred Molina är tillbaka i skurkrollerna som Electro och Doctor Octopus från The Amazing Spider-Man 2 respektive Spider-Man 2Benedict Cumberbatch förväntas även dyka upp som Doctor Strange.

Enligt den brittiska webbtidningen Digital Spy ska dessutom Kirsten Dunst och Emma Stone återvända i sina roller som Mary Jane Watson och Gwen Stacy.

Att MCU och Sony går samman trodde jag aldrig, men det möjliggör även för att Tom Hardys Venom kan komma in i leken på något sätt, och att vi får återse J.K. Simmons fantastiska rolltolkning av den hetlevrade tidningsmogulen J. Jonah Jameson igen.

Det återstår att se vad som faktiskt stämmer i denna rapportering när filmen går upp på bio i slutet av december, om biograferna är öppna som vanligt vill säga, annars finns det en risk att vi får vänta ännu längre...

Marvel-filmer på gång 2022

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 25 mars

• Thor: Love and Thunder – 6 maj

• Black Panther II – 8 juli

• Captain Marvel 2 – 11 november

Vilken av dessa filmer ser du mest framemot?

NÄSTA ARTIKEL