Kommande filmer och serier från DC Comics 2022

Kommande filmer och serier från DC Comics 2022

Uppdaterad 07 september 2022 kl. 15:06 | Publicerad 14 januari 2022 kl. 18:00

Fullt av DC Comics-premiärer 2022

Om du är ett inbitet fan av DC Comics serier kommer du ha fullt upp i år. Under året väntar en stor mängd premiärer med flera av våra favoritsuperhjältar i fokus.

LÄS OCKSÅ:

DC-filmer 2022

1. The Batman – 2 mars

The Batman
Foto: Warner Bros. Pictures

Under sitt andra år av brottsbekämpning avslöjar Batman korruption i Gotham City kopplad till hans egen familj samtidigt som seriemördaren Riddler härjar i staden.

Matt Reeves (Cloverfield) står för regin och Peter Craig (The Town) har skrivit manuset till nya superhjältefilmen The Batman. Denna gång ser vi Robert Pattinson i titelrollen som DC Comics Bruce Wayne/Batman och filmen är en reboot av tidigare filmer om Gotham Citys hjälte. Zoë Kravitz spelar Selina Kyle/Catwoman och de två gör sällskap med bl.a. Andy Serkis, Colin Ferrell, John Turturro och Paul Dano och Peter Sarsgaard.

2. DC League of Super Pets – 20 maj

DC League of Super Pets
Foto: Warner Bros. Pictures

När Superman och resten av Justice League kidnappas, måste Super-Dog Krypto övertyga Ace, hunden PB, sköldpaddan Merton och ekorren Chip – att bemästra sina egna nyfunna krafter och hjälpa honom att rädda superhjältarna.

3D-animerade DC League of Super Pets är regisserad av Jared Stern, som också skrivit manuset tillsammans med John Whittington. Duon bakom DC Comics The Lego Batman Movie (2017) och The Lego Ninjago Movie (2017). Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon, John Krasinski, Vanessa Bayer, Natasha Lyonne, Ben Schwartz och Keanu Reeves gör röster i filmen som har svensk premiär 20 maj. 

3. Black Adam – 29 juli

Black Adam
Foto: Warner Bros. Pictures

Nästan 5 000 år efter att han tilldelades de egyptiska gudarnas allsmäktiga krafter – och fängslades lika snabbt – blir Svarte Adam befriad från sin jordiska grav, redo att släppa lös sin unika form av rättvisa mot den moderna världen.

Black Adam är en kommande superhjältefilm, baserad på DC Comics skurk med samma namn. Filmen kommer att fungera som en spin-off till Shazam! och är den elfte delen i DC Extended Universe. Vi ser Dwayne Johnson i titelrollen som Teth-Adam/Black Adam. Han gör sällskap av skådespelare som Pierce Brosnan, Sarah Shahi och Djimon Hounsou.

4. The Flash – 4 november

The Flash
Foto: Warner Bros. Pictures

The Flash reser tillbaka i tiden för att förhindra mordet på sin mamma, en handling som stör tiden avsevärt.

The Flash blir den tolfte installationen i DC Extended Universe. Filmen är regisserad av Andy Muschietti efter ett manus av Christina Hodson. I titelrollen ser vi Ezra Miller (Fantastiska vidunder och var man hittar dem) som Barry Allen/The Flash, som gör sällskap av Ron Livingston, Michael Keaton, Kiersey Clemons, Michael Shannon, Antje Traue, Sasha Calle och Ben Affleck.

Filmen som har biopremiär 4 november kommer finnas tillgänglig att streama 45 dagar senare på HBO Max. 

5. Aquaman and The Lost Kingdom – 16 december (USA)

Aquaman
Foto: Warner Bros. Pictures

När en uråldrig makt släpps lös måste Aquaman alliera sig med en osannolik kumpan för att skydda Atlantis och världen från oåterkallelig förödelse.

Superhjältefilmen Aquaman and The Lost Kingdom är regisserad av James Wan (The Conjuring) och är baserad på DC Comics-karaktären Aquaman. Jason Momoa gör titelrollen som Arthur Curry/Aquaman. Tillsammans med Amber Heard, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison och Nicole Kidman utgör han rollistan i uppföljaren till Aquaman (2018).

DC-serier 2022

1. Peacemaker – 13 januari

Peacemaker
Foto: WarnerMedia Direct

Fortsatta historien om Peacemaker – en fåfängt övertygad man som tror på fred till varje pris, oavsett hur många människor han måste döda för att få det – i efterdyningarna av händelserna i "The Suicide Squad".

Kommande serien om DC Comics seriefigur från Suicide Squad-gänget har premiär nu på torsdag på HBO Max. James Gunns serie är en spin-off på hans film Suicide Squad från 2021 med John Cena som repriserar sin roll som "Peacemaker". Rollistan består även av bl.a. Steve Agee, Danielle Brooks, Robert Patrick, Jennifer Holland, Freddie Stroma, och Chukwudi Iwuji.

2. The Sandman – någon gång 2022

The Sandman
Foto: Warner Bros. Television

En rik blandning av modern myt och mörk fantasy där samtida fiktion, historiskt drama och legend är sömlöst sammanvävda. The Sandman följer människorna och platserna som påverkas av Morpheus, Drömkungen, när han reparerar de kosmiska – och mänskliga – misstag han har gjort.

The Sandman är baserad på Neil Gaiman serier om drömkungen Morpheus/Dream. Första säsongen av tv-serien är framtagen av Gaiman, David S. Goyer, och Allan Heinberg och kommer finnas tillgänglig att streama på Netflix framöver. Se teasern här

3. Superman & Lois – premiär 11 januari i USA (andra säsongen)

Superman & Lois
Foto: Warner Bros. Television

Följ världens mest berömda superhjälte och serievärldens mest berömda journalist när de handskas med all stress, press och komplexitet som föräldraskapet i dagens samhälle medför.

Jerry Siegel och Joe Shuster har skapat serien Superman & Lois (2021) som baserad på DC Comics karaktärer Stålmannen och Lois Lane. Tyler Hoechlin spelar Stålmannen/Clark Kent och Elizabeth Tulloch Lois Lane i den första säsongen som finns tillgänglig att streama i Sverige på HBO Max. 

4. Naomi (2022- ) – 11 januari

Foto: Warner Bros. Television

I staden Port Oswego har en övernaturlig händelse inträffat. Tonåringen Naomi ger sig ut för att ta reda på var den övernaturliga händelsen kommer från med hjälp av bästa vännen Annabelle, hennes stödjande adoptivföräldrar Jennifer och Greg och en tatueringsbutiksägare som heter Dee.

Naomi är en superhjälteserie skapad av Ava DuVernay och Jill Blankenship som är baserad på serietidningsserien med samma namn. Något datum för en svensk premiär är ännu inte släppt men amerikanska The CW där Naomi hade premiär 11 januari har samma ägare som HBO Max, så chansen är stor att den kommer släppas där framöver

5. DC's Legends of Tomorrow (2016- ) – Netflix 12 januari (sjunde säsongen) 

Legends of Tomorrow
Foto: Warner Bros. Television

En mystisk tidsresande från framtiden samlar en grupp superhjältar och superskurkar för att rädda världen från en mäktig ondska.

DC's Legends of Tomorrow är den fjärde serien i “Arrowverse”, efter Arrow, The Flash och Supergirl. Det är en spin-off på Arrow och The Flash med tidigare och nya karaktärer från “Arrowverse”.

6. Batwoman (2019- ) – tredje säsongen, avsnitt åtta, 12 januari

Batwoman
Foto: Warner Bros. Television

Baserat på DC Comics-karaktären med samma namn är Batwoman en del av “Arrowverse”. Första säsongen följer Kate Kane, kusin till brottsbekämpande Bruce Wayne, som blir Batwoman i hans frånvaro. I andra säsongen följer serien den tidigare dömda Ryan Wilder när hon skyddar Gotham City i rollen som “Batwoman”.

I senaste avsnittet av Batwoman mötte vi “Poison Ivy”, som kommer att fortsätta att vara säsongens huvudskurk. Tillsammans med “Mad Hatter”, “Killer Croc” och ett överraskande familjeavslöjande, har Javicia Leslies Ryan Wilder/Batwoman fullt upp i säsong 3.

Batwoman finns tillgängligt att streama i Sverige på HBO Max. 

7. Stargirl (2020- ) – tredje säsongen förväntas släppas 2022

Stargirl
Foto: Warner Bros. Television

Courtney Whitmore är en smart, atletisk tjej som upptäcker att hennes styvfar har en hemlighet. Han brukade nämligen vara sidekick till en superhjälte. Genom hennes upptäckt blir hon en inspiration för en helt ny generation superhjältar.

Brec Bassinger gör titelrollen som Courtney Whitmore / Stargirl och har sällskap av bl.a. Luke Wilson och Amy Smart.

De två första säsongerna av Stargirl finns att streama i Sverige på HBO Max.

8. Titans (2018- ) – säsong fyra släpps 2022

Titans
Foto: Warner Bros. Television

Batmans tidigare kompanjon Dick Grayson börjar arbeta på egen hand och lär känna ett antal utstötta unga hjältar i desperat behov av en mentor.

Serien som är baserad på DC Comics-teamet "Teen Titans" är skapad av Akiva Goldsman, Geoff Johns, och Greg Berlanti

Än så länge har inget sagts om datum för säsongspremiären men de tre första säsongerna finns tillgängliga att streama på Netflix i Sverige. 

9. Harley Quinn – tredje säsongen förväntas någon gång 2022

Harley Quinn
Foto: Warner Bros. Television

Harley Quinn har äntligen brutit sig loss från Jokern och försöker klara sig på egen hand som den kriminella “Queenpin” i Gotham City.

Animerade serien Harley Quinn från DC Comics är tillbaka med en tredje säsong 2022. Ännu har det inte släppts några detaljer om handlingen, men med tanke på hur säsong 2 slutade, förvänta dig se hur säsong 3 utforskar kärleken mellan våra två galna favoritskurkar.

Säsong 1 och 2 finns att streama i Sverige på HBO Max.

10. Doom Patrol (2019- ) – någon gång 2022

Doom Patrol
Foto: Warner Bros. Television

Varje medlem i Doom Patrol var med om en fruktansvärd olycka som gav dem övermänskliga förmågor, men som också gjorde dem ärrade och vanställda. Traumatiserade och förtrampade fann teamet sitt syfte genom Chief och slöt upp för att utreda de märkligaste fenomenen som finns. Doom Patrol som kallas till handling av Cyborg, även känd som Vic Stone, är delvis en stödgrupp, delvis ett superhjälteteam – samt ett gäng missfoster med superkrafter som slåss för en värld som inte vill veta av dem.

Doom Patrol är en superhjälte-serie är utvecklad av Jeremy Carver (Supernatural). DC Comics superhjälteteam består av Jane (Diane Guerrero), Rita Farr (April Bowlby), Vic Stone (Joivan Wade), Larry Trainor (Matt Bomer/Matthew Zuk), Cliff Steele (Brendan Fraser/Riley Shanahan), och Chief (Timothy Dalton). Även om Bowlby, Bomer och Fraser repriserar sina roller från serien Titans, utspelar sig de två serierna sig i två separata historier.

De tre första säsongerna finns tillgängliga att streama i Sverige på HBO Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL