Vänner

14 Introlåtar som fastnar i huvudet

19 februari 2023 kl. 14:02

Listan som skulle kunna vara hur lång som helst

Ett varningens ord för alla som vet att det finns låtar som lätt fastnar i ens huvud. Nedan har jag listat 14 introlåtar från olika serier som flera av oss sett från barnsben till nutid.

De flesta serier har någon form av intro, det kan vara en enkel öppning på några sekunder eller en hel låt som spelas i någon minut innan avsnittet startar. Många av dessa låtar kan lätt fastna i huvudet. Jag vet inte hur många gånger som jag nynnat eller sjungit på en melodi bara för jag gått förbi en tv som spelat upp en viss låt. 

Ett tydligt mönster som reflekteras i flera av dessa låtar är att det är många repetitiva ord, refränger eller melodier, kan det vara så att det är därför många av dessa introlåtar fastnar lätt i ens huvud?

X-Men-serien (1992-1997)

Den animerade X-men serien från 90-talet var otroligt populär när den släpptes och med tanke på antalet visningar på denna video är jag inte förvånad över att folk går tillbaka och lyssnar då den är så himla bra!

Game of Thrones (2011-2019)

En av de nyare introlåtarna på denna lista med en melodi som lätt fastnar i huvudet. Jag vet folk som inte sett Game of Thrones som gått och nynnat på melodin bara för det råkat höra den.

2 1/2 män (2003-2015)

"Men, men, men, men....." En klassisk och repetitiv men bra introlåt som fastnar lätt i ens huvud på grund av ett enda ord "men". 

Pippi Långstrum (1997-1999)

Denna serie är kanske lite bortglömd men man kan knappast ha glömt bort introlåten med de repeterande orden "Vad ska jag göra nu, vad ska vi göra nu" som kommer flera gånger i låten.

Pokemon Indigo league (1999)

En av de bästa introlåtarna som finns och förtjänar att gå på repeat i ens huvud om ni frågar mig. Gotta catch 'em all!

Bumbibjörnarna (1985-1990)

"Hipp Hurra för här kommer bumbibjörnarna......"

Serien som verkar ha någon form av förbannelse över sin introlåt då jag vet många som fått den i huvudet. Folk kan ha hört den ett fåtal gånger och sedan gå och nynna eller sjunga början eller refrängen av den här låten och det kan verkligen ta tid innan den försvinner ur ens huvud.

Arthur (1996-2021)

"Jag säger hej, hej! Vilken underbar dag det e, och man kan vara som man e, och ändå leva tillsammans"... måste vara den biten som lättast fastnar i huvudet och kan gå om och om och om utan att man tänker på det.

Familjen Flinta (1960-1966)

Personligen så fastnar aldrig själva texten i mitt huvud, dock så har melodin en medryckande effekt som man går och nynnar på.

Scooby-Doo, var är du? (1969-1978)

Också väldigt repetitiv låt med en väldigt enkel text som gör att det är lätt att sjunga med och fastnar lätt i ens huvud.

Vänner (1994-2004)

Som en anti-vänner person jag är så måste jag erkänna att denna låt är något som fastnar varje gång man hör den spelas, vilket inte är så roligt i längden...

Digimon Adventure (1999-2000)

Går du inte runt och sjunger på "Digimon, digitala monster, digimon du är champion" har du vunnit utmaningen för denna låt.

Teenage Mutant Ninja Turtles - (1987-1996)

Sammanlagt sjunger de "Teenage Mutant Ninja Turtles" 13 gånger på en minut, vilket kan vara svaret på varför man går runt och sjunger på den varje gång man hör den.

Familjen Addams (1992-1993)

När det gäller den här låten så nynnar/sjunger man inte bara utan man måste knäppa på fingrarna eller knacka på den närmsta vägg eller bord.

Bananer i pyjamas - (1992-2001)

En bortglömd animerad serie flera av oss såg som små men den har en oförglömlig intro som sätters sig lång in i ens skalle.

Se även:

NÄSTA ARTIKEL