Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Julhelgens stora premiärer 2021

Julhelgens stora premiärer 2021

Carl-Christian Frunck | Lista
23 december 2021
Carl-Christian Frunck | Lista
23 december 2021

Från Kurt Haijby till Martin Beck

Julhelgen närmar sig med stormsteg och det innebär film-och seriepremiärer på såväl bioduken som streamningstjänsterna. Filmtopp ger dig tips på titlar du kan se under årets mysigaste helg.

En kunglig affär (säsong 1, SVT Play) – 23 december 

En kunglig affär är en svensk dramaserie i fyra avsnitt som är regisserad av Lisa James Larsson. Serien bygger på verkliga händelser om den hemliga relationen mellan källarmästaren Kurt Haijby och Sveriges kung Gustaf V. Bubblan spricker när Haijbys hustru begär skilsmässa när hon upptäcker makens otrohe. Bland skådespelarna ser vi Sanna Krepper, Sverrir Gudnason, Staffan Göthe och Reine Brynolfsson.

Beck: Ett nytt liv (C More) – 25 december

Beck: Ett nytt liv är regisserad av Pontus Klänge och det är den 43:e Beckfilmen i ordning. Martin Beck är tillbaka på jobbet efter sin sjukskrivning, vilket glädjer beck-gruppen. Samtidigt får de får ett nytt mordfall på halsen när en medborgare från Danmark hittas död i vattnet vid Liljeholmen söder om Stockholm. Mannen var medlem i okänd dansk knarkliga som hade konkurrenter i Sverige.

Bland skådespelarna ser vi Jennie Silfverhjelm, Kristofer HivjuJonas Karlsson, Valter Skarsgård och Måns Nathanaelson.

Don't Look Up (Netflix) – 25 december

Don't Look Up är en berättelse om två astronomer, en student och hennes lärare, som upptäcker att en komet är på kollisionskurs med jorden – vilket innebär domedagen för mänskligheten. Till råga på allt verkar ingen riktigt bry sig om deras upptäck, så för att varna mänskligheten om den stundande undergången måste de ge sig ut på en mediaturné. Den stora frågan är om de kommer att lyckas övertyga världen om den stundande faran...

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep och Ron Perlman är bara några av skådespelarna som vi kommer att få se i filmen. Till och med världsartisterna Ariana Grande och Kid Cudi har roller i filmen!

Tills solen går upp (Bio) – 25 december

Tills solen går upp är en romantisk komedifilm av Peter Dalle, som också är en av de fyra huvudrollsinnehavarna. Peder träffar sin ex-flickvän Hanna och båda är lyckligt gifta på varsitt håll. Men av en slump kommer de över en antik bok som handlar om drömmar. Med bokens hjälp lyckas de ta sig in i drömmarnas värld där de kan leva tillsammans i en tillvaro där allt är möjligt, samtidigt som de lever sina vanliga liv på dagarna.

Bland övriga skådespelare ser vi Helen Sjöholm, Vanna Rosenberg och Mikael Persbrandt.

Utvandrarna (Bio) – 25 december

Utvandrarna är en tagning av Vilhelm Mobergs klassiska romansvit. Filmen är regisserad av Erik Poppe och utspelar sig på 1800-talet då ett stort antal svenskar emigrerade till USA. På rollistan finns Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård och Tove Lo.

Ligga (säsong 1, discovery+) – 25 december

Tjugofyraåriga Line, spelad av Skam-stjärnan Ulrikke Falch, har precis blivit dumpad av sin flickvän. Lines närmaste vän Elin, spelad av Clara Henry, kommer på en okonventionell metod för att hjälpa henne att kommer över sin hjärtesorg – ett ligg i veckan under två månaders tid.

Encanto (Disney+) – 26 december

Encanto är en animerad Disneyfilm av Jared Bush, Charise Castro Smith och Byron Howard. Filmen handlar om en extraordinär familj som bor i ett magiskt hus gömda bland bergen i Colombia, i en pulserande stad, på en charmig plats som kallas för Encanto.

Bland de svenska skådespelarna som dubbar filmen hittar vi Sandra Kassman, Rennie Mirro, Pablo Cepeda och Hanna Hedlund.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL