Nya filmer på HBO – bästa tipsen

Nya filmer på HBO – bästa tipsen

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 24 oktober 2022 kl. 14:10 | Publicerad 15 maj 2022 kl. 06:05

Streamingtjänsten imponerar med sitt färska utbud

Letar du efter nya filmer på HBO? Filmtopp tar fram de hetaste titlarna som finns att streama där i dag!

Vi på Filmtopp vill alltid förse våra läsare med bra filmtips och i dag är det nya filmer på HBO som sätts under lupp. Vilka sevärda titlar finns där ute? Lyckligtvis ett helt gäng!

Listan uppdateras löpande i samband med att streamingtjänsten adderar spännande titlar vi anser borde ta plats här. Här tipsar vi också om de bästa filmerna på HBO Max 2022.

No Sudden Move

Nya filmer på HBO – bästa tipsen
Foto: HBO Max.

Av nya filmer på HBO har många missat detta kritikerhyllade kriminaldrama av Ocean's Eleven-regissören Steven Soderbergh med Benicio del Toro och Don Cheadle i huvudrollerna. Filmen följer en grupp kriminella som förs samman under mystiska omständigheter och måste samarbeta för att avslöja vad som egentligen pågår när deras till synes enkla jobb går åt pipsvängen.

No Sudden Move är en stark ensemble-film med en spännande story. Ibland blir den kanske lite väl krånglig i sitt berättande, men sammantaget har vi här en högst sevärd film som underhåller och håller en undrandes från start till slut. 

Judas and the Black Messiah

Nya filmer på HBO – bästa tipsen
Ett måste bland nya filmer på HBO. Foto: HBO Max.

Sugen på en riktigt vass undercover-film? I det prisade biografiska dramat Judas and the Black Messiah följer vi en FBI-informatör vid namn William O'Neal som får i uppdrag att infiltrera Illinois Black Panther Party, detta för att kunna se vad deras ledare Fred Hampton planerar som nästa drag.

Filmen som ständigt håller fast vid ens uppmärksamhet vann två Oscars. Bland annat fick Daniel Kaluuya, känd från Get Out, välförtjänt pris för Bästa manliga biroll. 

Father of the Bride

Father of the Bride (2022) – nya filmer på HBO Max
Foto: HBO Max.

Denna tredje filmatisering av Father of the Bride hade vi kanske klarat oss utan – åtminstone om vi ska tro Filmtopps recensent – men uppskattar du de tidigare upplagorna kan det kanske ändå vara underhållande att se den som jämförelse. Och, smaken är som bekant som baken, så ge den en chans oavsett – den kanske är precis vad du uppskattar.

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter (2022)
Foto: Warner Bros.

En av de stora fördelarna med lanseringen av HBO Max är tillgången till alla Harry Potter-filmer och att Warner Bros filmer har premiär på streamingtjänsten bara 45 dagar efter biopremiären. Det innebär att Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter snabbt hittade till den digitala marknaden.

Det här är kanske inte det bästa som växt fram ur Harry Potter-franchisen, men är du ett fan av universumet måste du givetvis kasta dig över den ändå!

Phoenix Rising

Nya filmer på HBO – bästa tipsen
Av nya filmer på HBO tillhör "Phoenix Rising" de allra bästa.

I denna omskakande dokumentär redogör skådespelerskan Evan Rachel Wood om sin destruktiva och direkt farliga förhållande med rockartisten Marilyn Manson, som utsatte henne för både psykisk och fysisk misshandel. Tills dagen hon lyckades fly från hans tyranni kallades hon en lögnaktig och uppmärksamhetskrävande trubbelmakare.

Phoenix Rising är en intensiv och krävande film att ta sig igenom, som är lika skrämmande som inspirerande. Den är därför viktig att uppleva och borde vara obligatorisk i undervisningen för att den belyser våld i nära relationer.

The Batman

The Batman är en av nya filmer på HBO du måste se.
"The Batman" är en av nya filmer på HBO du måste se. Foto: Warner Bros.

Få har väl missat att kasta sig över The Batman. Är du möjligtvis en av de som ännu inte sett den, och som inte orkar ta dig an den på grund av dess långa speltid? Till dig vill vi understryka att så här bra superhjältefilm förtjänar att ses, i synnerhet på grund av hur mycket kritik genren får för att vara idéfattig. I The Batman skiner skaparglädjen igenom från första till sista bildruta.

När berättelsen tar vid har Bruce Wayne de senaste två åren vakat över gatorna i Gotham som Batman. Men när en mystisk seriemördare riktar in sig på Gothams elit behöver han skapa nya allianser leder och se till att avslöja den skyldiga för att rädda staden. Filmen rymmer flera klassiska Batman-karaktärer, inte minst Catwoman och Pingvinen.

Kimi

KIMI (2022)
Foto: HBO Max.

Med Kimi står den stora filmskaparen Steven Soderbergh för en av de bästa bland nya filmer på HBO. Med ett tajt manus, spännande tematik och roliga visuella experiment är det här en film som vägrar stå still. Och i huvudrollen ser vi en formidabel Zoë Kravitz som även är aktuell med just The Batman där hon spelar Catwoman.

Handlingen i Kimi följer en IT-tekniker med torgskräck som upptäcker en inspelning av ett våldsbrott och försöker anmäla det till sina överordnade. För att få brottet att utredas inser hon att hon kanske måste lämna sin lägenhet.

King Richard

King Richard är en av nya filmer på HBO att fängslas av.
King Richard är en av nya filmer på HBO att fängslas av. Foto: Warner Bros.

Det här är filmen som kom att ge Will Smith hans första Oscar. Även om skådespelaren hamnat i blåsväder tar det inte ifrån honom att han här gör en vass prestation i denna fängslande biografi. 

Filmen berättar historien om Richard Williams, den orädda pappan som kom att uppfostra två av världens mest talangfulla idrottare någonsin. Därmed förändrade han också tennissporten för alltid. Och han gjorde det genom att använda sig av okonventionella metoder, som kom att ta Venus och Serena Williams bort från gatorna i Compton, Kalifornien, till den internationella scenen där de skulle komma att bli legender.

The Fallout

Jenna Ortega) och Maddie Ziegler i Megan Parkers lysande debutfilm The Fallout.
Maddie Ziegler och Jenna Ortega i Megan Parkers lysande debutfilm "The Fallout". Foto: HBO Max. 

I HBO:s vassa dramafilm The Fallout ser vi den kommande storstjärnan Jenna Ortega som efter en fin prestation i nya Scream här presenterar sig på allvar för publiken. 

Berättelsen följer High school-studenten Vada som navigerar genom ge känslor hon upplever i kölvattnet av en tung skoltragedi. I fokus är relationerna med hennes familj, vänner och syn på världen som förändras för alltid.

Harry Potter: Return to Hogwarts – den mest nostalgiska titeln bland nya filmer på HBO

"Return to Hogwarts" är en av nya filmer på HBO Harry Potter-fansen älskar.
Foto: HBO Max.

Det råder inga tvivel om att filmerna om Harry Potter tillhör världens mest populära. I Return to Hogwarts återser skådespelargänget från filmerna varandra för att fira in att det gått tjugo år sedan De vises sten gick upp på biografer. 

Här blir det blödigt när flera vänner återser varandra för första gången på länge och gamla minnen ska delas. Kort och gott: en tårdrypare för den som blir blödig så fort den minns tillbaka på filmerna som präglade ens barndom.

The Matrix Resurrections

Se publikdelaren The Matrix Resurrections som väcker liv i den kultförklarade filmserien.
Se vattendelaren "The Matrix Resurrections" som väcker liv i den kultförklarade filmserien. Foto: Warner Bros.

Matrix är äntligen tillbaka på allas läppar, men det blev med en film som delat den breda massan. Med andra ord finns det risk att du kommer ogilla The Matrix Resurrections – eller också gilla den! En chansning vi kan tycka att filmserien förtjänar att du tar efter att den influerat filmskapare för många generationer. 

När filmen drar igång har det gått tjugo år sedan händelserna i Matrix Revolutions. Nu lever Neo vad som verkar vara ett helt vanligt liv som Thomas A. Anderson i San Francisco. Där skriver hans terapeut ut blå piller till honom. När de träffas känner varken han eller Trinity igen varandra, men när Morpheus erbjuder honom det röda pillret, öppnas hans sinne på nytt upp för den storslagna men ack så farliga Matrix-världen. En av nya filmer på HBO att chansa på.

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood finns nu att se på HBO Max. Foto: Sony Pictures.
"Once Upon a Time in Hollywood" finns nu att se på HBO Max. Foto: Sony Pictures.

Mästerregissören Quentin Tarantino har flera gånger sagt att han endast ska göra tio filmer. Once Upon a Time in Hollywood är hans nionde i ledet och därmed näst sista. Det tycker vi gör att den förtjänar extra mycket uppmärksamhet. Sen är den ju förstås en väldigt bra film oavsett.

Den stjärntäta filmen utspelar sig år 1969 i Los Angeles, en stad där allting håller på att förändras. I fokus är TV-stjärnan Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) och hans stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) som navigerar genom en industri de knappt längre känner igen. En hyllning till de sista ögonblicken i Hollywoods så kallade gyllene era.

Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah är en av nya filmer på HBO. Foto: Warner Bros.
Foto: Warner Bros.

Detta här tvåfaldigt Oscarsbelönade politiska drama är en av de hetaste av nya filmer på HBO i dag. Den biografiska berättelsen följer FBI-informatören William O'Neal som infiltrerar Illinois Black Panther Party och har till uppgift att hålla koll på dess karismatiske ledare, Fred Hampton. O'Neal är en yrkesbrottsling som helt förlorar sig i risken det innebär att manipulera både sina kamrater och sin hanterare, specialagent Roy Mitchell på FBI. Daniel Kaluuya, även känd från Get Out, belönades med en Oscar för rollen som Fred Hampton.

The Many Saints of Newark

The Many Saints of Newark är en av nya filmer på HBO många kastat sig över.
"The Many Saints of Newark" är en av nya filmer på HBO många kastat sig över. Foto: Warner Bros.

Älskar du också serien The Sopranos med James Gandolfini? Då vill du förmodligen spana in filmen The Many Saints of Newark som berättar storyn om den unge Anthony Soprano, och hur han växer upp under en av de mest omvälvande tidsperioderna i Newarks historia. Samtidigt som han håller på att bli en man, börjar rivaliserande gangstrar att utmana den mäktiga kriminella familjen DiMeo och deras grepp om staden, som blir alltmer splittrat på grund av raskravaller. 

The Many Saints of Newark är även den lite av en vattendelare, där de flesta tycker att den antingen är helt okej eller bra mycket bättre än så. Filmtopps recensent gav den en tvåa i betyg, men kanske kommer du tillhöra de som tycker desto bättre om den. Oavsett vad man tycker om filmen, så finns det någonting speciellt med den som är värt att belysa. Nämligen att att det är den bortgångne Gandolfinis egen son Michael Gandolfini som spelar den yngre versionen av hans legendariska karaktär. 

Detta var vår lista med Nya filmer på HBO. För fler filmtips, se också vår samlingssida med alla nyheter på HBO Max.

NÄSTA ARTIKEL