Foto: Warner Bros. Pictures

HBO Max – filmtipsen för kvällen

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 24 oktober 2022 kl. 13:46 | Publicerad 10 juni 2022 kl. 18:00

Ta rygg på Filmtopp

Söker du efter de bästa filmtipsen på HBO Max? Filmtopp följer streamingtjänstens utbud och rekommenderar de titlar som faller oss mest i smaken. Var god!

I den här listan ger vi dig de heta filmtips på HBO Max som räddar upp kvällen. Listan består av filmer från alla genrer och uppdateras allt eftersom att det tillkommer titlar till streamingtjänsten.

Missa inte heller vår förlängda lista med tips på nya filmer på HBO du måste se.

King Richard

HBO Max – filmtipsen för kvällen
Will Smith i "King Richard". Foto: Warner Bros.

Bland kvällens filmtips på HBO Max vill vi lyfta fram en av vårens mest hyllade dramafilmer. King Richard skildrar tennissystrarna Venus och Serena Williams och deras pappa, som engagerade sig helhjärtat i deras sportsliga utveckling – i den graden att han själv lade grunden för den och vägrade att lyssna på proffsens råd. 

Om du förväntar dig okonventionella stilgrepp som lämnar den typiska mallen för filmbiografier finns det en risk att du blir besviken på King Richard. Men berättar en häftig underdoghistoria utan att bli tårdrypande, och bjuder samtidigt på otroligt starkt skådespeleri. 

Palm Springs

Vad skulle du göra om du var tvungen att återuppleva en och samma dag i all evighet? I dramakomedin Palm Springs följer vi de två bröllopsgästerna Nyles (Andy Samberg) och Sarah (Cristin Milioti) som tvingas hitta svaret på den frågan. 

Nog är den kraftigt inspirerad av 80-talsklassikern Måndag hela veckan men utan att avslöja för mycket bjuder Palm Springs på sina överraskningar. Därtill är den oerhört välspelad av de två huvudrollsinnehavarna som vi förhoppningsvis får se mer av tillsammans i framtiden.

Elvis

I den här nya biografin av Baz Luhrmann, som tidigare gjort musikalen Moulin Rouge! får vi följa Kungen av Rock n' Roll spelad av Austin Butler. Den leder oss genom viktiga skeenden i Elvis Presleys liv och hans musik, mycket genom hans komplicerade relation till den gåtfulla managern Colonel Tom Parker (Tom Hanks). 

Enligt Filmtopps recensent är Elvis det bästa Luhrmann gjort på många år. Detta för att den lyckas skildra rockikonen på ett oblygt romantiskt sätt och ingjuter en helt ny respekt för honom. Samtidigt är det också en ordentlig musikfest där Butler gör ett lysande portätt av Elvis.

The Batman

HBO Max – filmtipsen för kvällen
Foto: HBO Max.

Den nya Batman-filmen gjorde inte många besvikna. I en urcool gestaltning av Gotham City följer vi stadens maskerade hämnare på ett sätt vi inte är vana vid att se honom – i en detektivroll, tillsammans med stadens polischef James Gordon. När en mystisk seriemördare dyker upp får de extra mycket att stå i och insatserna blir högre än vad de någonsin varit förut.

Inte bara kunde fansen pusta ut åt att filmen var kanon i sig, utan också för hur bra Robert Pattinson visade sig passa rollen som Batman. Har du på något sätt lyckats missa filmen för att den kanske känns för lång? Då är det hög tid att ta dig an den nu, och känns den för mäktig så stycka upp den och njut av äventyret över två sittningar. 

KIMI

I streamingtjänstens högteknologiska thriller följer vi en en IT-tekniker med torgskräck som upptäcker en inspelning av ett våldsbrott, och försöker anmäla det till sina överordnade. För att få brottet att utredas inser hon att hon kanske måste lämna sin lägenhet, vilket är klart lättare sagt än gjort.

Samtidigt som KIMI är en tajt thriller signerad Steven Soderbergh, är den en kompakt packad bomb av samtida problem som inkluderar allt från mental ohälsa och dilemman med de stora tech-företagens frammarsch, till bristande tillit till myndigheter som Polisen.

The Fallout

HBO Max – filmtipsen för kvällen
Foto: HBO Max.

Jenna Ortega är en av de stigande filmstjärnorna på internationell mark. Efter succén med nya Scream kan vi se henne i HBO-filmen The Fallout där hon visar att drama är en plan hon trivs bra på. Här spelar hon High school-studenten Vada som navigerar genom ge känslor hon upplever i kölvattnet av en skoltragedi. Relationerna med hennes familj, vänner och syn på världen förändras för alltid.

Judas and the Black Messiah

HBO Max – filmtipsen för kvällen
Foto: HBO Max.

Ett av de mest givna filmtipsen på HBO Max är det hyllade politiska dramat Judas and the Black Messiah som belönade Daniel Kaluuya med sin allra första Oscar. Denna biografi följer FBI-informatören William O'Neal som infiltrerar Illinois Black Panther Party och har till uppgift att hålla koll på dess karismatiske ledare, Fred Hampton (Kaluuya).

Shazam!

Alla har en superhjälte inom sig – ibland krävs det bara lite magi för att locka fram den. Genom att skrika “Shazam!” förvandlas 14-årige fosterhemskillen Billy Batson till den vuxna och rippade superhjälten Shazam. Med sina nyvunna krafter gör Billy precis vad varje tonåring skulle göra och har kul med dem. Med ett barns oräddhet ger sig Shazam ut för att testa sina krafter men måste snabbt lära sig hantera dem för att stoppa den ondskefulla Dr. Thaddeus Sivana.

Tokigt underhållande superhjältefilm regisserad av svenske filmskaparen David F. Sandberg. Den kan också vara bra att se inför kommande Black Adam med Dwayne Johnson då de verkar innanför samma hjälteuniversum.

An American Pickle

HBO Max – filmtipsen för kvällen
Foto: HBO Max.

Bland HBO Max filmtips hittar vi komedin American Pickle där vi får extra mycket av allas älskling Seth Rogen. Han spelar nämligen två roller i denna berättelse om Herschel Greenbaum, en hårt kämpande arbetare som invandrar till USA 1920 med drömmar om att ge sin älskade familj ett bättre liv. En dag på jobbet faller han ner i ett kärl med inlagd gurka och blir liggande i saltlag i 100 år.

Locked Down

Sugen på en romantisk brottskomedi med en dramatisk underton? I Locked Down med stjärnduon Anne Hathaway och Chiwetel Eijofor följer vi ett par som håller på att göra slut – men som när samhället stänger ner måste kasta sina planer överbord. Att bo ihop visar sig vara krävande för de två, men snart hittar de en oväntad lösning: en juvelkupp.

Med underhållande spänning och en välskriven relation, engagerar filmen fullt ut. Lägg då till Hathaway och Ejiofor i högform.

Let Them All Talk

HBO Max – filmtipsen för kvällen
Foto: HBO Max.

Bland filmtipsen för kvällen på HBO Max måste vi förstås baka in en Meryl Streep-film. Hon är ju trots allt den mest dekorerade skådespelerskan någonsin. I Let Them All Talk spelar hon en berömd författare som åker iväg med sina vänner på ett kryssningsfartyg. Det som skulle bli en avslappnande semester blir genast dramatisk och komplicerad när hon blir kär i en ung författaragent.

Wild Card: The Downfall of a Radio Loudmouth

HBO Max – filmtipsen för kvällen
Foto: HBO Max.

Det brukar sägas att det är som enklast att falla hårt när man är på toppen. Det var precis vad radioprogramledaren Craig Carton gjorde när han gick från att vara stor radioprofil till fängelseintern. I den här dokumentären får vi en närmare inblick i hur hans totala förfall gick till.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL