Har din favoritserie blivit nedlagd? Här är de senast skrotade titlarna

Har din favoritserie blivit nedlagd? Här är de senast skrotade titlarna

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 23 oktober 2023 kl. 16:10 | Publicerad 21 oktober 2023 kl. 20:10

Serierna som tackat för sig de senaste månaderna

Filmtopp har sammanställt en lista över de största internationella serierna som har blivit nedlagda de senaste månaderna.

Mängden streamingtjänster och alla titlar som kommer och går gör det närmast omöjligt att hålla koll på vilka av ens favoritserier som blivit förnyade med nya säsonger och vilka som har blivit nedlagda. Nedan listar vi satsningarna som den senaste tiden (i augusti, september och oktober) fått beskedet att de snart tvingas tacka för sig själva, eller redan har gjort sitt.

Bland de strax över 15 titlarna som vi sammanställt nedan finns det en och annan omtalad serie som nu skrotas. Några av de nedlagda serierna som sticker ut inkluderar:

Har din favoritserie blivit nedlagd? Här är de senast skrotade titlarna
"The Afterparty" säsong 2. Foto: Apple TV+

The Afterparty (Apple TV+): Den första säsongen fick ett mycket varmt mottagande och det kändes som om konceptet med genrebrytande mordutredningar hade kunnat fortgå under många säsonger. Men den andra säsongen verkar ha flugit under radarn och nu har Apple bekräftat att det inte blir någon fortsättning.

Elitskolan (Netflix): Att Elitskolan läggs ner är mest överraskande med tanke på att den förnyades med en åttonde säsong så sent som i juli (sjunde säsongen har för övrigt haft premiär precis). Tre månader senare står det alltså klart att den spanska serien går i graven efter den bekräftade åttonde säsongen.

How I Met Your Father (Disney+): Denna spinoff på How I Met Your Mother kämpade i jämförelsernas motvind redan innan sin premiär, men den kämpade sig igenom en första säsong och med sin andra kändes det som om den började hitta någonting som liknade en egen identitet. Bara för att sedan läggas ner.

Andra serier som aningen anmärkningsvärt blivit nedlagda är kontroversiella The Idol, förnyade med sedan skrotade A League of Their Own och The Peripheral sam Suspicion med Uma Thurman.

Har din favoritserie blivit nedlagd? Här är de senast skrotade titlarna
Det blev bara en säsong av "The Idol". Foto: HBO Max.

15+ serier som blivit nedlagda efter sommaren 2023

Finns din favorit med på listan, eller ser den ut att ha överlevt de senaste månaderna? Kolla även in listan med nyligen förnyade serier.

NÄSTA ARTIKEL