The Afterparty
The Afterparty

The Afterparty

18 avsnitt | Mystik, Komedi, Krim

IMDB

18 avsnitt | Mystik, Komedi, Krim

ANNONS

Originalspråk
Engelska
Land
USA

Säsonger
2

Streama The Afterparty här

Hyr/köp The Afterparty här

The Afterparty går tyvärr inte att hyra eller köpa i dagsläget

Inget är som det verkar i denna komiska morddeckare där varje misstänkts historia berättas genom olika filmgenrer.

Streama The Afterparty här

Hyr/köp The Afterparty här

The Afterparty går tyvärr inte att hyra eller köpa i dagsläget

Inget är som det verkar i denna komiska morddeckare där varje misstänkts historia berättas genom olika filmgenrer.

ANNONS
ANNONS

Rollista

Inget att se ikväll?

Jag vill se en i genren som streamas på
ANNONS
ANNONS


Recension

Gå till recensionen

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

28 januari 2022

The Afterparty (säsong 1)

En stor rappare dör på en fest efter en skolåterträff. Alla på efterfesten är misstänkta och alla har sina motiv för att mörda rapparen. Men vem har egentligen gjort det?

Alla som någon gång har varit på en skolåterträff vet att dessa brukar komma med en hel del tankar och känslor. Vissa vill visa hur långt man kommit efter skoltiden, någon vill hämnas för något som hände i skolan och någon ville inte lämna skoltiden alls. När en high school har återträff efter femton är det precis dessa känslor som bubblar upp hos alla före detta klasskamrater. 

Skolans stora kändis är rappstjärnan Xavier (Dave Franco). Efter återträffen bestämmer han sig för att bjuda över ett gäng skol- och klasskamrater till sitt stora lyxhus för en efterfest. Några timmar in hittas han död på stranden nedanför huset. Polisen misstänker snabbt att han blivit mördad. Alla på efterfesten blir misstänkta för mordet. Det blir detektiv Danners (Tiffany Haddish) uppdrag att förhöra alla och höra deras berättelse om kvällen för att avslöja vem som mördade Xavier.

Lyckas både vara rolig och spännande, samtidigt

Att försöka göra en mordgåta rolig och spännande samtidigt låter nästan som ett omöjligt uppdrag. Men genierna bakom serien, Phil Lord och Christopher Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse, Last man on Earth) lyckas med det omöjliga och gör det med bravur. The Afterparty är en serie, som efter ett svagt premiäravsnitt, är svår att slita sig från och ständigt får en att vilja se mer. En väldigt plöjvänlig serie.

Alla avsnitt tar upp en ny vinkel av mordkvällen med ett nytt perspektiv. Dessutom är avsnitten i form av olika filmgenrer beroende på vilket perspektiv berättaren har från kvällen. Det gör att det aldrig blir särskilt upprepande eller långtråkigt, utan serien lyckas ständigt överraska och lämna oss undrande. Därför är det extra irriterande att Apple bara släppte sju av åtta avsnitt till oss recensenter. Vem som är mördaren är omöjligt att veta och kommer troligtvis komma som en stor överraskning, precis som allt annat i serien. 

Det hela blir bara bättre när många av seriens välbekanta skådespelare agerar på sina yttersta nivåer. Ben Schwartz, Ike Barinholtz och Dave Franco är bara några av alla vassa skådespelare i serien som bjuder på flera skratt med sin komiska tajming.

Humorn i serien är för det mesta rapp, smart och välskriven. Men den är samtidigt opretentiös och serien försöker aldrig vara något den inte är, nämligen en seriös mordgåta. Det finns hela tiden en viss lättsamhet och alltid ett skratt som väntar. Även när det är som mest spännande eller dramatiskt. Till och med seriens mest oseriösa scener lyckas överraskande bra och jag kommer på mig själv med att skratta åt en duell om vem som pissar hårdast.

The Afterparty är en serie som verkligen är underhållande, på flera olika plan. Den lyckas både vara riktigt kul och bjuda på en spännande mordgåta. Även om skämten ibland blir lite överdrivna så blir det aldrig för mycket. Tyvärr släpps bara tre avsnitt på premiärdagen, men jag kan nästan lova att du kommer vilja se fortsättningen.

The Afterparty finns nu att streama på Apple TV+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS

Serier som liknar The Afterparty

Relaterade artiklar

{{article.type}}

{{article.title}}

{{article.subHeader}}

ANNONS
ANNONS

Från Filmtopps YouTube-kanal

Visa mer
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS

Nya filmer och serier

Filmtopps iPhone-app

All streaming på ett ställe.

Filmtopps Android-app

All streaming på ett ställe.

Vi samlar all streaming.

Testa vårt supersök!