Kolla in trailern till Barracuda Queens – Netflix kommande svenska serie

Filmer och serier att streama i juni 2023 – tips och höjdpunkter

Filmtopp
Uppdaterad 07 juni 2023 kl. 13:06 | Publicerad 01 juni 2023 kl. 16:06

Nya filmer och serier i juni 2023 – den kompletta streamingguiden

Ny månad innebär en stor mängd nya filmer och serier att streama. För att hjälpa dig att sålla agnarna från vetet har Filmtopp knåpat ihop en guide med listade höjdpunkter och enkel navigation till mer information om alla nya filmer och serier att streama i juni 2023.

Filmtopp hjälper dig hitta guldkornen i streamingdjungeln. Nedan har vi sammanställt en lista med länkar till flera av de stora streamingtjänsternas kommande premiärer i juni 2023, samt valt ut en och annan höjdpunkt som du absolut inte får missa under sommarmånaden.

Streamingpremiärer i juni 2023 – huvudlistor:

Nya filmer och serier att streama i juni 2023 – 10 höjdpunkter

Morden i Helsingör
Foto: TV4 / C More.

Morden i Helsingör (säsong 4) – 4 juni på C More

Den fjärde säsongen av populära Morden i Helsingör har premiär i början av juni. I kriminalserien får vi följa den framstående polisen Dan Sommerdahl när han löser mordgåtor i den danska kuststaden. Den fjärde säsongen bjuder på flertalet kluriga mordmysterium och pressen på Dan blir mer påtaglig än någonsin tidigare när hans ärkerival dessutom släpps ur fängelset.

Filmer och serier att streama i juni 2023 – tips och höjdpunkter
Foto: Netflix.

Barracuda Queens (säsong 1) – 5 juni på Netflix

Netflix senaste svenska satsning heter Barracuda Quens och utspelar sig på 90-talet där en tonårsliga, bestående av ett gäng tjejer som tillhör den sociala eliten, börjar råna villor i Djursholm. Det hela börjar med att de samlar på sig en övermäktig festnota och bestämmer sig för att råna en granntjejs hus, vilket inte alls går som de tänkt sig. Men i stället för att sätta dit dem bestämmer sig granntjejen för att ansluta sig till den nyformade rånarligan...

Omtalade The Idol kommer till HBO Max i juni
Foto: HBO.

The Idol (säsong 1) – 5 juni på HBO Max

Euphoria-skaparen Sam Levinsons nya serie är en av de mest uppsnackade premiärerna i år. Serien hade världspremiär på Cannes Film Festival i maj och har beskrivits som extremt provokativ. Handlingen kretsar kring popstjärnan Jocelyn (Lily-Rose Depp), som efter ett nervöst sammanbrott är fast besluten om att återerövrar tronen som USA:s hetaste artist. En av huvudrollerna i serien spelas av Abel Tesfaye, också känd under artistnamnet The Weeknd.

Streamingpremiär på Disney+ för Avatar: The Way of Water
Foto: Walt Disney Studios.

Avatar: The Way of Water – 7 juni på Disney+

Avatar: The Way of Water behöver ingen utförlig introduktion. Det här är en av de senaste årens största filmer, vilket gör den till ett måste att inkludera på listan – trots att det inte är en premiär av samma slag som de övriga titlarna på listan. Efter sin succé på bio, följt av en ny succé på den digitala hyr- och köpmarknaden, är det nu äntligen dags för filmens streamingpremiär på Disney+.

Filmer och serier att streama i juni 2023 – tips och höjdpunkter
Foto: Netflix.

Extraction 2 – 16 juni på Netflix

Efter succén med Extraction (2020) är Chris Hemsworth tillbaka i rollen som Tyler Rake. Den 16 juni är det premiär för Extraction 2 och i den andra delen av actionthrillern tar sig Rake an ett nytt, livsfarligt uppdrag – denna gången är det familjen av en georgisk gangster som måste räddas.

The Righteous Gemstones (säsong 3) – 19 juni på HBO Max

Den skruvade komediserien The Righteous Gemstones är tillbaka med säsong nummer tre några veckor in i juni. Denna gången får de vuxna Gemstone-barnen till sist ta kontroll över familjens kyrka, men det visar sig vara en större utmaning än de först hade trott. Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson och Adam Devine m.fl. återvänder till sina roller.

MCU expanderar med Secret Invasion på Disney+
Foto: Disney+

Secret Invasion (säsong 1) – 21 juni på Disney+

Marvels eviga expansion av sitt film- och serieuniversum fortsätter. I juni är det dags för Secret Invasion, med Samuel L. Jackson i huvudrollen. Jacksons Nick Fury anar en invasion av jorden av Skrulls, som är så kallade hamnskiftare, eller "shapeshifters" som det heter på engelska. Tillsammans med sitt team gör sig Fury redo att rädda mänskligheten och stoppa invasionen.

Filmer och serier att streama i juni 2023 – tips och höjdpunkter
Foto: HBO.

And Just Like That... (säsong 2) – 22 juni på HBO Max

Sex and the City-uppföljaren And Just Like That... är tillbaka med sin andra säsong den 22 juni. I den nya säsongen återser vi Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis i sina roller tillsammans med en rad andra favoriter. Säsong två av And Just Like That... består av totalt elva avsnitt, varav två släpps på premiärdagen, följt av ett nytt avsnitt i veckan.

Tom Clancy's Jack Ryan (säsong 4) – 30 juni på Prime Video

Juni avrundas med premiären av den sista säsongen av Tom Clancy's Jack Ryan, med John Krasinski i huvudrollen. Denna gången får vi följa med Jack på hans farligaste uppdrag någonsin. Jack är nu biträdande chef på CIA och utreder korruption och hemliga operationer som kan hota landets säkerhet – och i processen upptäcker han en konspiration som får honom att ifrågasätta hela det system han har kämpat för att skydda.

Black Mirror är snart tillbaka – kommer till Netflix i juni
Foto: Netflix.

Black Mirror (säsong 6) – 15 juni på Netflix

Efter flera års uppehåll är det äntligen dags för en ny säsong av den dystopiska antologiserien Black Mirror. Den sjätte säsongen har fått sitt premiärdatum spikat till den 15 juni. I säsongen väntar avsnitt med titlar som "Joan Is Awful", "Beyond the Sea" och "Demon 79". Stjärnor som Salma Hayek Pinault, Aaron Paul, Kate Mara och Michael Cera kommer att medverka i avsnitten.

Fler spännande premiärer som väntar i juni 2023 inkluderar Mayans M.C. säsong 5 (HBO Max), Never Have I Ever säsong 4 (Netflix), Our Planet II (Netflix), Stan Lee (Disney+) och Kamikaze (SkyShowtime) m.fl.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL