Filmer och serier att streama i juli 2024 – tips och höjdpunkter

Filmer och serier att streama i juli 2024 – tips och höjdpunkter

Emil Oscar Rasmussen
06 juli 2024 kl. 20:00

Streamingguide – månadens hetaste premiärer

Filmtopp tipsar om de bästa nya filmerna och serierna i juli 2024. Här hittar du det bästa de stora streamingtjänsterna har att erbjuda.

Juli är något av en förrädisk månad. Det är då som det traditionellt sett regnar mest under sommaren – men också då som det släpps aningen färre nya filmer och serier på streamingmarknaden. Detta betyder dock inte att det saknas en hel del kvalitativa premiärer i sommarvärmen. I Filmtopps guide för juli hittar vi allt från nya spännande långfilmer till efterlängtade återkomster av favoritserier.

Guiden hänvisar dig vidare till de stora streamingtjänsternas respektive premiärartiklar och följs därefter av Filmtopps utvalda tips och höjdpunkter bland premiärerna.

Streamingpremiärer i juli 2024 – premiärartiklar

Vill du ha fler tips på produktioner som finns att streama redan i dag? Se våra tips på de bästa filmerna 2024 samt de bästa serierna 2024 här.

10 nya filmer och serier att streama i juli – Filmtopp tipsar

Se Eddie Murphy göra comeback som Axel Foley i Snuten i Hollywood 4
Foto: Netflix.

Snuten i Hollywood: Axel F – finns att streama på Netflix

Det är dags för vår favoritsnut Axel Foley (Eddie Murphy) att återvända till Beverly Hills. Denna gången är det hans dotters säkerhet som tvingar Detroitpolisen att ta sig till den amerikanska västkusten, där han – som så många gånger förr – går till botten med brottslighet och skapar underhållande kaos.

Space Cadet
Foto: Prime Video.

Space Cadet – finns att streama på Prime Video

I hela sitt liv har Rex (Emma Roberts) drömt om att få åka till rymden, men hennes öde har knappast lett henne i riktningen mot stjärnorna. Nu bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer och med hjälp av en vän nästlar hon sig in på NASA:s tuffa utbildning för astronauter. Trots att hon är okvalificerad att vara där lyckas hon sticka ut med sin målmedvetenhet och sin karaktär. Frågan är bara om hon kan ta sig hela vägen till rymden utan att hennes bluff avslöjas?

Sunny
Foto: Apple TV+

Sunny (säsong 1) – 10 juli på Apple TV+

I thrillern Sunny får vi följa Suzie (Rashida Jones), en amerikanska som bor Kyoto, Japan. Hennes liv vänds upp och ned när hennes make och son försvinner till följd av en flygplansolycka. För att trösta henne tilldelas hon roboten Sunny, som tillverkats av företaget där Suzies man jobbade. Hon är inledningsvis skeptisk till sin nya vän, men snart uppstår oväntade vänskapsband och tillsammans börjar Suzie och Sunny gå till botten med vad som verkligen hände med hennes familj.

Vikings: Valhalla säsong 3
Foto: Netflix.

Vikings: Valhalla (säsong 3) – 11 juli på Netflix

Det är dags för den tredje och sista säsongen av Vikings: Valhalla. I det avslutande kapitlet tar Harald sikte på den norska tronen, medan Leif fortsatt har ögonen fästa på fjärran och Freydis kämpar för att skapa ett liv präglat av lycka och harmoni för sitt folk.

The Bear säsong 3
Foto: Disney+

The Bear (säsong 3) – 17 juli på Disney+

Den tredje säsongen av succéserien The Bear är här i juli. Denna gången pressar sig Carmy hårdare än någonsin för att uppnå perfektion i köket och han ställer lika hårda krav på personerna omkring honom, som han gör på sig själv. Deras ständiga strävan efter excellens stärker banden mellan dem, men inte utan att de också får ta en hel del stryk.

Cobra Kai säsong 6
Foto: Netflix.

Cobra Kai (säsong 6, del 1) – 18 juli på Netflix

Första delen av den sista säsongen av Cobra Kai har premiär i juli. Nu jobbar Daniel och Johnny tillsammans för att återuppbygga sig team och förbereda det för den stora tävlingen på den globala scenen. I vägen för framgång står såväl gamla fiender som nya hot.

Lady in the Lake
Foto: Apple TV+

Lady in the Lake (säsong 1) – 19 juli på Apple TV+

Natalie Portman och Moses Ingram spelar huvudrollerna i dramathrillern Lady in the Lake som har premiär den 19 juli. Med avstamp i försvinnandet av en ung flicka under Thanksgiving på mitten av 60-talet sätts två kvinnors öden på kollisionskurs mot varandra. Den ena av dem är Maddie (Portman), en judisk hemmafru som försöker förnya sig själv som journalist och Cleo (Ingram), en mamma som försöker navigera Baltimores politiska scen och försörja sin familj.

Morden i Helsingör
Foto: TV4.

Morden i Helsingör (säsong 5) – 21 juli på TV4 Play

Det danska kriminaldramat Morden i Helsingör är tillbaka på TV4 Play den 21 juli. Då får vi återigen följa den framstående polisen Dan Sommerdahl när han tar sig an nya brottsfall i den idylliska kuststaden, samtidigt som han försöker hitta någon form av balans i sitt privatliv.

Time Bandits
Foto: Apple TV+

Time Bandits (säsong 1) – 24 juli på Apple TV+

Time Bandits är en tv-serie-remake på kulfilmen från 1981. Här får vi följa med på ett humorfyllt äventyr för hela familjen som tar oss genom tid och rum. I centrum hittar vi en omaka skara tjuvar, vars senaste rekryt är en 11-årig pojke. Tillsammans ger sig gänget iväg för att rädda såväl pojkens föräldrar som hela världen. I rollerna ser vi bland andra Lisa Kudrow. Serien är skriven och regisserad av Jemaine Clement och Taika Waititi m.fl.

THe Decameron
Foto: Netflix.

The Decameron (säsong 1) – 25 juli på Netflix

The Decameron är en mörk komedi som tar oss med till Italien under en tid där pesten sprids som ... ja, pesten. Det får en grupp adliga att isolera sig i en villa tillsammans med sina tjänare, men det dröjer inte länge innan deras tilltänkt trygga tillvaro förvandlas till kaos.

Fler premiärer att se fram emot i juli 2024

 • Threesome (säsong 2) – 3 juli på SVT Play
 • Bargain (säsong 1) – 4 juli på SkyShowtime
 • The Imaginary – 5 juli på Netflix
 • Abbott Elementary (säsong 3, del 2) – 10 juli på Disney+
 • Divorce in the Black – 11 juli på Prime Video
 • Sausage Party: Foodtopia (säsong 1) – 11 juli på Prime Video
 • Descendants: The Rise of Red – 12 juli på Disney+
 • Me (säsong 1) – 12 juli på Apple TV+
 • Exploding Kittens (säsong 1) – 12 juli på Netflix
 • Familjen Andersson (säsong 2) – 13 juli på SVT Play
 • Monster på jobbet (säsong 2) – 17 juli på Disney+
 • My Spy the Eternal City – 18 juli på Prime Video
 • Find Me Falling – 19 juli på Netflix
 • Sanctuary – 19 juli på SkyShowtime
 • The Serial Killer's Wife (säsong 1) – 24 juli på TV4 Play
 • The Ministry of Ungentlemanly Warfare – 25 juli på Prime Video
 • Elite (säsong 8) – 26 juli på Netflix
 • Futurama (säsong 12) – 29 juli på Disney+
 • Women in Blue (säsong 1) – 31 juli på Apple TV+

För ytterligare tips, besökt respektive streamingtjänsts premiärartikel för juli 2024. Du hittar dem länkade i början av artikeln.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL