Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmer som passar ditt stjärntecken

Filmer du ska se – baserat på ditt stjärntecken

Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Lista
22 november 2020
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Lista
22 november 2020

Har du sett filmerna som passar ditt stjärntecken bäst?

Sedan Mesopotamiens tid, ”landet mellan Eufrat och Tigris”, så har människan vänt sig upp mot stjärnorna för att hitta svar på livets existensiella frågor och djupa mysterier. Varför är jag som jag är? Kommer jag någonsin hitta kärleken? Vad är mitt syfte? Vad vill jag göra under min korta stund på jorden? Men Zodiakens tolv tecken kan även hjälpa dig i de mer enklare, mer vardagliga frågor som vardagen erbjuder. Här är filmerna du ska se - baserat på ditt stjärntecken.

Väduren - (21/3-19/4)

Goodfellas
"Maffiabröder". Foto: Sandrew Metronome.

Väduren är ett stjärntecken som tycker om att ta initiativ och som i sin sprudlande entusiasm knappas iakttar större försiktighet i val av film. En relation med Väduren präglas av kärleksäventyr och passion, något som stjärntecknet även söker i en film.

För Väduren rekommenderas filmer som: The Aviator, Blood Diamond, Rain Man, Maffiabröder.

Oxen - (20/4-20/5)

As Good As it Gets
"Livet från den ljusa sidan". Foto: Nordisk Film.

Den ansvarstagande oxen är old-school, konservativ i sitt val av film och ogillar förändring och spontanitet i alla dess former. Nej, för Oxen är en balanserad, smart och genomtänkt film helt rätt för denna egensinnad individualist. Så länge Oxen får följa, tänka, kalkylera och på sitt eget sätt njuta av en välgjord film så är genre oviktigt.

För Oxen rekommenderas filmer som: Double Jeopardy, Jagad, Jakten på Röd Oktober och Livet från den ljusa sidan.

Tvillingarna - (21/5-21/6)

Moonlight
"Moonlight". Foto: Lucky Dogs.

De charmiga och sociala Tvillingarna väljer film med en primadonnas fingertoppskänsla. Tvillingarnas nyfiken och kreativitet gör de till utmärkta konstnärer journalister och författare, vilket också höjer ribban när de ska se på film. Bara det bästa för Tvillingarna, samtidigt som deras öppna sinne kan göra de harmoniska till filmvalet.

För Tvillingarna rekommenderas filmer som: Frost/Nixon, Million Dollar Baby, Amadeus, Moonlight.

Kräftan - (22/6-22/7)

Sagan om ringen
"Sagan om ringen". Foto: SF Studios.

Kräftan är båda fantasifull och känslosam, stjärntecknet styrs helt av känslor och sitt hjärta. Kräftan mår som allra bäst tillsammans med familj, därför är fredagsmys med nära och kära särskilt viktigt för Kräftan.

Varför göra det svårt? För Kräftan rekommenderas filmer som: Sagan om Ringen, Sagan om de två tornen, Sagan om konungens återkomst och Harry Potter.

MER LÄSNING:

Skådisar under 30 som kommer tar över Hollywood
Rasism i Disney – Här är klassikerna som kränker

Lejonet - (23/7-22/8)

Gladiator
"Gladiator". Foto: Universal Pictures.

För det passionerade och generösa lejonet så är bara mäktiga storfilmer värda att se. Storslagna Hollywoodfilmer som kretsar kring kärlek, historia, sex, krig och makt är vad det hungriga lejonet åtrår.

För lejonet rekommenderas filmer som: Gladiator, Braveheart, Air Force One och Troja.

Jungfrun - (23/8-22/9)

The Grand Budapest Hotel
"The Grand Budapest Hotel". Foto: 20th Century Fox.

Jungfrun är en stark personlighet men även ett stjärntecken som tycker om när saker är välorganiserade, var sak på sin plats! För jungfrun kan det vara svårt att välja film då de ofta letar efter det perfekta alternativet och tyvärr ofta oroar sig i onödan. Detta stjärntecken behöver filmer som uppmuntrar, inspirerar och underhåller den så hårt arbetande Jungfrun i dennes ambitiösa vardag.

För Jungfrun rekommenderas filmer som: Fantastic Mr. Fox, The Grand Budapest Hotel, Never Let Me Go, Moonrise Kingdom.

Vågen - (23/9-22/10)

Liza Minnelli
Liza Minnelli i "Cabaret". Foto: Scanbox Entertainment.

Vågar är öppenhjärtiga människor, älskvärda livsnjutare med försmak för god mat, dryck och givetvis bra film. Vågen är moralens stjärntecken med ett enormt rättvisepatos, därför kan filmer som berör svåra ämnen ofta dra till sig Vågens uppmärksamhet, men även underhållande och genomtänkta komedier.

För Vågen rekommenderas filmer som: Sherlock Holmes, Winter’s Bone, Thelma & Louise, Cabaret.

Skorpionen - (23/10-21/11)

Gone Girl
"Gone Girl". Foto: 20th Century Fox.

Trots att den reserverade Skorpionen inte gillar att erkänna det så är valet av genre för stjärntecknet mycket enkelt; drama. Skorpionen älskar drama och det vet alla. Erotiska thrillers, passionerade dramafilmer men även hetlevrade dokusåpor är precis vad Skorpionen vill se.

För Skorpionen rekommenderas filmer som: Farlig förbindelse, Gone Girl, Ghost eller varför bara inte Paradise Hotel eller Ex on the Beach.

Skytten - (22/11-21/12)

Catch Me If You Can
"Catch Me if You Can". Foto: Dreamworks.

Skytten är ett eldtecken som har ett enormt behov av att upptäcka värden och att uppleva så mycket av livet som möjligt. Med starka sidor som humor och idealism finns det ett brett utbud av filmer för detta storsinta tecken och med sitt internationella sinne kan Skytten mycket väl uppskatta filmer där man inte bara talar engelska och svenska.

För Skytten rekommenderas filmer som: Det stora blå, Catch Me If You Can, En oväntad vänskap och Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Stenbocken (22/12-19/1)

The Godfather
"Gudfadern". Foto: Paramount Pictures.

Det finns inget tecken med en sådan självdisciplin som Stenbocken, ett stjärntecken som ställer höga krav på sig själv och även på vilken film som ska visas. Stenbocken väljer gärna en rulle om karriär, ekonomi och maktkamp. Stenbockar är envisa och är inte någon lagspelare, konflikt är oundvikligt när Stenbocken ska välja film i grupp.

För Stenbocken rekommenderas filmer som: Wall Street, The Death of Stalin, A Royal Affair, Gudfadern.

Vattumannen (20/1-18/2)

The Two Popes
"The Two Popes". Foto: Netflix.

Vattumän är komplicerade, sociala och utåtriktade men samtidigt introverta och reserverade. Stjärntecknet kan bara leva i frihet och jämlikhet. Ideal och strävan efter en bättre värld är essentiellt för Vattumannen, vilket gör att de energiska vattumännen ofta glömmer av att slappna av och kolla på film.

För Vattumannen rekommenderas filmer som: The Two Popes, Hotell Rwanda, Confirmation, Återstoden av dagen.

Fiskarna (19/2-20/3)

Mean Girls
"Mean Girls". Foto: Paramount Pictures.

Fiskarna är zodiakens mest musikaliska stjärntecken, musik, sång, kreativitet såväl som kärlek och uppskattning är viktigt för Fiskarna. Stjärntecknet är en drömmare och bryr sig inte om pengar, karriär eller liknande värdsliga ting. Fiskar är snälla och omhändertagande, därför bli fiskarna de bästa vänner som finns. De låter ofta hellre sina vänner bestämma film, men om fisken själv får välja så kan omgivningen bli förvånad!

För Fiskarna rekommenderas filmer som: Grease, Mean Girls, Hairspray, The Equalizer.

NÄSTA ARTIKEL