Solsidan

Fem serier du måste se om du älskar Solsidan

Filmtopp
26 december 2021 kl. 15:12

Fler underbara serier att njuta av

"Solsidan" är aktuell med sin sjunde säsong. Men, som vi alla vet, underbart är kort… Här kommer fem andra serier att bocka av i väntan på nya avsnitt.

Den ikoniska repliken "Tjenare mannen!" ljuder på nytt i våra TV-rutor. Solsidan är aktuell med en sjunde säsong som vi på Filmtopp tyckte var "en stabil säsong utan större utsvängningar". Men har du nu dräpt hela säsongen och suktar efter mer dysfunktionell familjekomedi i väntan på nya avsnitt? Här kommer fem stycken tips på serier för dig som älskar Solsidan!

Bonusfamiljen (SVT Play)

Snart släpps den fjärde säsongen av den älskade serien Bonusfamiljen och vi är taggade till tänderna!

För den som inte vet är Bonusfamiljen skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj. I centrum står paret Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik Johansson), deras barn från tidigare förhållanden, och deras ex (Petra Mede och Fredrik Hallgren). Det är en härlig dramakomedi, perfekt för den som har Solsidan-abstinens!

Mäklarna (SVT, discovery+)

Den närmast legendariska TV-serien Mäklarna gjorde entré 2006 med två sylvassa säsonger i vilka vi följde världens "bästsämsta" mäklarfirma i ständigt ekonomiskt trångmål. Kjell Bergqvist spelar ägaren Kaj Modin, som får det hett om öronen när han tvingas inleda business med Cecilia Frodes Wilma. Inget går som det ska och Kjelle tvingas möta den ena utmaningen efter den andra på jakt efter framgång.

Så sent som i år bestämde sig discovery+ att fortsätta serien med en tredje säsong. Detta innebär att de två första säsongerna finns hos SVT Play, medan den sista finns hos discovery.

Kärlek & Anarki (Netflix)

Sveriges första Netflixserie blev en omedelbar dundersuccé. Här följer vi konsulten Sofie som har i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag. På bokförlaget träffar hon den yngre it-teknikern Max, och en oväntad utmaningslek tar vid. När leken blev (någorlunda) allvar, skulle man väl kunna säga. Charmigt, mysigt och lite romantiskt.

Till vår glädje är Kärlek & Anarki säsong 2 under produktion.

Gösta (HBO)

Lukas Moodyssons underbara komediserie Gösta är kanske inte något för alla, men vi på Filmtopp anser att det är en oslipad diamant som växer med tidens gång. I centrum ser vi den löjligt snälle barnpsykologen Gösta, som har alldeles för svårt att säga nej. Han vänder streckkoderna rätt i matbutiken, låter sin cykel bli stulen och gör sin bostad till ett hem till allt mer krävande människor.

Kvävd av sin egna snällhet börjar sömmarna spricka… I roller ser vi bland andra Amy Deasismont, Vilhelm Blomgren och en fantastisk Mattias Silvell.

Älska mig (Viaplay)

Josephine Bornebuschs megasuccé behöver knappast någon närmare presentation, men om du mot all förmodan inte har sett Älska mig är det hög tid att korrigera detta misstag. Å andra sidan, lyllos dig som har förmånen att njuta av den för första gången.

i Älska mig möter vi överläkaren Clara som dejtar utan att hitta rätt, störtförälskade lillebror Aron, och pappa Sten som finner oväntad passion. Det är mysigt, det är djupt, det är jäkligt roligt. Ett måste helt enkelt!

Detta var alltså fem serier att se för dig som älskar Solsidan. För fler tips, spana in vår lista med årets bästa svenska serier!

NÄSTA ARTIKEL