Edward Bloms bästa stunder – 7 oförglömliga ögonblick

Edward Bloms bästa stunder – 7 oförglömliga ögonblick

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 12 oktober 2023 kl. 11:10 | Publicerad 11 oktober 2023 kl. 18:10

Från svankremering till hans klassiska baksmälleost

Det finns få tv-personligheter som är lika unika och lika mycket sig själva som gastronomen Edward Blom. När SVT bjuder in honom till samtal med Kristian Luuk i "Min sanning", passar även Filmtopp på att syna hans karriär – med några av hans allra bästa stunder.

Artikeln i korthet:

  • Edward Blom är den senaste att gästa Min sanning med Kristian Luuk, där hans liv och karriär sätts under lupp
  • Filmtopp gör sin egen djupdykning i Edward Bloms karriär och tipsar om sju oförglömliga ögonblick med profilen
  • Bonustips på var du kan hitta fler sevärda klipp med Edward Blom

Edward Blom är gäst i det senaste avsnittet av SVT:s prestigefyllda intervjuprogram Min sanning, där Kristian Luuk gör en djupdykning i svenska profilers liv och karriärer. I delar Edward Blom med sig av flera gripande avslöjanden om sitt liv, till exempel om hur han blev mobbad som barn. De tunga detaljerna som Edward Blom delar med sig av i Min sanning är viktiga att ta till sig, men Filmtopp tycker också att det är viktigt att vi påminner oss om vilken fantastisk underhållare han är. Med det i åtanke har vi plockat ut några klipp från hans stunder i tv-rutan och på Youtube som kan få det att rycka i smilbanden på vem som helst.

7 oförglömliga ögonblick med Edward Blom

1. Edward Blom introducerar sin baksmälleost

Vi inleder listan med ett av Edward Bloms mest ikoniska ögonblick någonsin, vilket också är ett av de mer fascinerande klippen på Youtube. Klippet vi syftar på är givetvis Edward Bloms baksmälleost – det legendariska dagen-efter-tipset.

Det går inte att titta bort under dessa osannolika tre minuter. Kväljningarna är oundvikliga, men ändå sitter man där med uppspärrade ögon och beskådar den svulstigaste av bakiskurer ta form framför en.

2. Edward Blom och Ingvar Oldsberg sätter eld på Bingolotto

Under Bingolottos Uppesittarkväll 2013 hettade det till ordentligt när Edward Blom tog plats bredvid en fascinerad Ingvar Oldsberg och en nervös Marie Serneholt. Vi klandrar inte Serneholt för hennes skepsis med tanke på att Blom inte ser ut att ha riktigt full kontroll när han bokstavligt leker med elden – och det tar fyr lite varstans.

3. Edward Blom "kremerar" en svan

Reaktionerna lät inte vänta på sig när Edward Blom grillade en svan på sin Youtube-kanal. Men lägger vi meningsskiljaktigheterna kring om det är okej att äta svan åt sidan, så är det en annan aspekt av klippet som gör det oförglömligt – och det är tillagningen av själva svanen.

Sigge Eklund var tidig med att i sin podcast med Alex Schulman uppmärksamma att den färdigtillagade svanen är helt kolsvart, och att klippet borde döpts till Edward Blom kremerar en svan, istället för Edward Blom grillar en svan.

4. Edward Blom tar över Melodifestivalen

Edward Bloms medverkan i Melodifestivalen med låten "Livet på en pinne" symboliserar allt som gör "Mello" så älskvärt (och ibland lite svårt att ta på allvar). Bloms Mello-framträdande är en given höjdpunkt i hans karriär – åtminstone om Filmtopp får bestämma.

5. Edward Blom marknadsför sina glas på bästa möjliga sätt – med ölhävning

Vad gör du om du är ansiktet utåt för en kollektion av dricksglas? Du marknadsför dem givetvis genom att utmana dina Youtube-följare i ölhävning. Hur du gör det? Genom att svepa en öl på några få sekunder.

Det är bara att se och lära gott folk. Edward Blom vet vad han gör.

6. Edward Blom bjuder Filip och Fredrik på bacondrink

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson var högst delaktiga i att introducera Edward Blom för svenska folket genom att inkludera honom i deras program. Och när han fick chansen i strålkastarljuset tog han den genom att bara vara sig själv.

I klippet nedan ser vi honom medverka i Breaking News, där han bjuder Filip och Fredrik på en bacondrink och verkligen vurmar för bacon på ett sätt som ger virala King Curtis en baconsjälsfrände.

7. Edward Blom goes full Gangnam Style

Här behövs det egentligen inte sägas så mycket. När Edward Blom besöker Gangnam i Sydkorea måste han självfallet ge sig på en egen liten tolkning av PSYs dunderhit från 2012.

Slutklämmen i badkaret är inte att leka med!

Stjärnan på Youtube

Det är Edward Bloms värld och vi andra får helt enkelt finnas oss i det – åtminstone på Youtube. Filmtopps ovan listade klipp är bara en handfull höjdpunkter bland en hel guldgruva av dem som finns på Youtube. Huvudpersonen själv har satt ihop en spellista med klipp som innehåller varierande galenskap, som du kan hitta här. Vid sidan om den har finns det också en spellista med "roliga reklamfilmer" (det finns en hel del fascinerande koncept där), som du kan hitta här.

Det är bara att klicka igång spellistorna och börja njuta av underhållningen.

Edward Blom i "Min sanning" kan du se på SVT Play och på SVT2 klockan 20.00 den 11 oktober.

NÄSTA ARTIKEL